Dogecoin

Vlado

Member
Pridal sa
16 apr 2015
Správy
69
Páni,

investovali by ste do Dogecoinu ?

Elon Musk ho dosť propaguje, možno že budeme môcť zaplatiť za teslu dogecoinom, kedže bitcoinom sa už nedá.

Satelit chce pomenovať Doge-1.

Čo si o tom všetkom myslíte ?

Ja zvažujem ešte nad dokúpením, ale nie som si istý, kedže tie kryptomeny spotrebujú veľmi veľké množstvo energie, ako to teraz Elon sám píše.

Neviem akým spôsobom sa získava ten Dogecoin, ale ak rovnako ako Bitcoin nejakým "ťažením", tak potom prečo Musk skončil s Bitcoinom a chce Dogecoin? Tak či tak tu ide o uhlíkovú stopu. Žeby len nejaká špekulácia?

2 Komentáre
T
Taur komentoval
Pretoze uz predal tolko Bitcoinov kolko potreboval a nakupil Dogecoin a potrebuje treaz aby stupol ten, aby mohol na nom zarobit.

Vlado
Vlado komentoval
podľa mna, sa len na tom zabáva, ja si neviem vôbec toľko penazí predstaviť, čo on má.
Otázka znie, či ho kúpiť alebo nie. Keby vystrelil, tak poriadne.

ja mam dogecoin kupeny, ale kupoval som ho pred X mesiacmi za inu cenu ako je teraz

Komentár
Spotreba energie je jedno z velkych negativ skoro vsetkych kryptomien, doteraz to alibisticky Elonovi nevadilo, ale ked sa uz konecne zacalo o tom rozpravat, tak zrazu zmenil poziciu.
Dalsim negativom je vykupovanie grafickych kariet na tazenie kryptomien.
Cele nezmyselne mrhanie zdrojmi pri kryptomenach je velke minus, ktore cely tento "cirkus" moze polozit.
Z hladiska dlhodobeho investovania je to asi nezmysel, ale na kratkodobe spekulativne investovanie preco nie. Akurat sa to kompletne bije zo zmyslom elektromobility a ekologickeho spravania sa.
Dogecoin bol vytvoreny ako vtip narazajuci na spekulativne obchodovanie s kryptomenami a tam to asi skonci.

2 Komentáre
D
dzodzo komentoval
bitcoin je prototyp kryptomeny, preto je na dnesne potreby uz zaostaly, lebo vyplavali na povrch jeho nedostatky, prekambricky PoW je prilis pomaly na realne transakcie a navyse spotrebovava kvanta energie, kdesi to vypocitali, ze jedna bitcoin transakcia zozere tolko energie co plne nabitie 10 e-tronov, neviem si predstavit, ze pojdem do obchodu, kupim si rozky, chleba, mlieko a len to ze za ne zaplatim znamena, ze moze elektromobil prejst vzdialenost nejakych 5000 km :)))

samozrejme su rozne forky a nadstavby, ale samotne core je flawed

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Preboha, co je to za nezmysly ? To sú hoaxy ako v zem a vek

Späť