Nabíjačka integrovaná v lampe.

LacoJ

Member
Pridal sa
21 nov 2017
Správy
184
Referral
jnoka14113
Pri návšteve UK som narazil na elegantné riešenie nabíjacej stanice.

Prílohy

• photo3683.jpg
    photo3683.jpg
    781,5 KB · Zobrazení: 6
  • photo3684.jpg
    photo3684.jpg
    963,8 KB · Zobrazení: 6
Ano toto tu uz niekde je. Nemci todavali v Nemecku tiez do poulicnych lamp.

Komentár
Ahojte,

my v SEAKu sme takú nabíjačku vyvinuli a predávame ju. Dokonca sme s tým vyhrali zlatú medailu za najinovatívnejší exponát na smart city výstave v Brne.

http://www.seakenergetics.com/sk/ev-nabijanie.html

Podstatné je:
- nie je to žiadny fast charging, reálne na existujúcich kábloch, ktoré sme pozerali, je možné pustiť 22-44 kW (mínus to čo je potrebné na svietenie v noci, ale v prípade LED je to už minimum)
- máme to integrované s naším riadením osvetlenia, preto to robí automatický load balancing aj so svetlom (na rozdiel od Ubitricity, ktorý je na začiatku tohto threadu)
- nepotrebujeme žiadne špeciálne nabíjacie káble (na rozdiel od Ubitricity); predstava, že mám voziť so sebou ďalší kábel, ma neláka...
- je to najlacnejší spôsob, ako postaviť destination chargers napr. na sídliskách, lebo netreba žiadne rozkopávky ani stavebné povolenia
- vieme to nasadiť aj so starými lampami

Teraz tesne pred Vianocami sme takto v spolupráci so ZSE a Siemensom spustili v testovacej prevádzke 4 nabíjacie stanice na Železnej studienke.
Príďte vyskúšať!

ZeleznaStudienka201812.png

Aktuálny stav: nabíjanie je free 3x8A (5.5 kW).
Cca v polovici januára spustíme load balancing (štyri nabíjačky budú zdieľať 22kW), musíme ešte doriešiť jeden technický problémik.
Cieľová kapacita je 44 kW (keď ZSE zariadi zvýšenie ističov, lebo rezervovaná kapacita na tejto lokalite je k dispozícii).
Čoskoro sa to zmení na branding ZSE drive a nabíjanie bude spoplatnené v ZSE drive sieti.

Ďalšie plánované inštalácie na jar už riešime v Banskej Bystrici a Dolnom Kubíne (presné lokality ešte nie sú vybraté, ale prvé návrhy máme).

1 Komentár
Juro
Juro komentoval
vsetky palce hore za taketo projekty. Presne toto je to co si neveriaci ludia z panelakov nevedia na Slovensku predstavit.
Aktualne su vsetky 4 nabijacky na 5,5 kw ? Treba sa autorizovat ZSE kartou? rad to vyskusam aj ked mam len 3kw palubnu nabku a zmeriam to cez appku.

Teq
Teq komentoval
milan84 musis mat ale redukciu z type 2 na type 1 ... ja ju nemam, nechce sa mi za to platit 200 evri

milan84
milan84 komentoval
Teq ano mam ho. pouzivam ho skoro denne aj v robote na wallboxe.
myslel som to tak, ze dobijaci efekt bude ako s nissan kablom doma :) ale rata sa kazda moznost.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
efekt bude ešte menší, nissan mobilný konektor ťahá 9,7A, teda o 20% viac ako 8A

Posnuli sme sa nejak s nabijackami v lampach na Slovensku za posledny rok?

2 Komentáre
J
jeeff komentoval
Toto bolo prezentovane na Tesla zraze, chapem to ale tak, ze vo svete je o to zaujem, ale na SK este spime... Kazdopadne nevyzaduje to vymenu kablov, pouzivaju sa existujuce kable po ktorych prebieha aj komunikacia so svetlami a nabijackami (prakticky je vsetko neustale pod napatim a elektronicky sa po kabli posiela riadiaci signal, ktory jednak zapina osvetlenie a jednak riadi aj autentifikaci a vykon nabijania):

http://www.seakenergetics.com/sk/ev-nabijanie.html

Savi
Savi komentoval
Tu stranku som uz videl. Postovali to sem uz pred rokom. By ma zaujmalo, ci to je stale len krasny prototyp alebo je to uz aj niekde v realnej prevadzke.

Späť