Tesla model X podla jej majitela sama narazila do budovy

• Autor témy Autor témy jux
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
2 Komentáre
jux
jux komentoval
Vyjadrenie Tesly z logov: Auto islo 6m/h ked pedal akceleratora bol stlaceny na 100%. Autopilot nebol aktivovany.

We analyzed the vehicle logs which confirm that this Model X was operating correctly under manual control and was never in Autopilot or cruise control at the time of the incident or in the minutes before. Data shows that the vehicle was traveling at 6 mph when the accelerator pedal was abruptly increased to 100%. Consistent with the driver’s actions, the vehicle applied torque and accelerated as instructed. Safety is the top priority at Tesla and we engineer and build our cars with this foremost in mind. We are pleased that the driver is ok and ask our customers to exercise safe behavior when using our vehicles.”

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Co spravil chybu a dupol na plyn a teraz chce z Tesly vydolovat dake peniaze? Alebo opravit auto.

trochu sa cudujem, ze napriek pritomnosti radaru a kadejakych senzorov dovoli system tesly narazit do niecoho hoci aj ked vodic omylom stlaci plyn na podlahu.
vozidlo si ma vediet dopocitat, ze ked teraz uz nespomali, tak narazi.
https://www.youtube.com/watch?v=WOQS4IKDlfE

Komentár
Ja to vidim tak, ze pri energickej zenskej nozke na vysokych podpatkoch, ktora miesto na brzdu dupne na plyn nezabrani nestastiu ani najsofistikovanejsi softver

Komentár
Keby bol ten system uplne neomylny, tak by som sa az cudoval. A keby bol chybovy, tak pocuvame o burackach kazdu chvilu. Kolko situacii sa stalo, ked sw zabranil nehode? Videl som zdokumentovanu na videu len jednu.

Komentár
Podla mojho nazoru a poznatkov co mam sa vsetky taketo colission avoidance systemy aktivuju az od urcitej rychlosti (myslim ze standardne cca 30km/h). Su urcene na ochranu posadky pred narazom a nie poskodenie auta. Pri rychlosti do 30 km/h sa pri beznom naraze nema co posadke stat, preto je system neaktivny (a to ze sa poskodi plech na kapote sa neriesi). Ak by bol aktivny aj skor ako 30 km/h mohol by casto hlasit/zastavit ked si v zapche auto na aute prilis tesno a ides pomaly.

Komentár
Späť