Testovanie Modelu X

Urcite to nie je novy model. Maju sklz s Xkom ktorenevedia dat do vyroby, navyse Musk v jednom komente povedal, ze este nemaju ani predstavu ako by mal model III vyzerat. Na modely X robili nejake upravy dizajnu, tak asi preto. Inak, riesi sa to na celom nete, ci je alebo to nie je mode x :) Moj tip je, ze je ;) akurat ju to opticky skresluje cely polep a balast co na to navesali....

Komentár
No Title

Prílohy

• photo507.jpg
    photo507.jpg
    66,9 KB · Zobrazení: 10
Komentár
Natocene vo Fremonte na parkovisku pred Teslou vcera. Falcon door v akcii :) Pekne ich odchytili ;)

Komentár
no chapem, ze pre cast ludi vyhladavajucu auta typu SUV to moze byt zaujimave, ale model S zostava podla mna to najlepsie co sa da kupit ako automobil :)
...pripada mi, ze ludia budu otroci svojho auta - musis cakat kym sa ti otvoria, zatvoria tie dvere. uz dnes mi to pride infantilne pri dverach kufra, ked vidim majitelov co stlacia tlacitko a cakaju, cakaju ... :) toto bude este dalsi level.

Komentár
No moc sa mi to nepáči, v menšej garáži tie dvere človek neotvorí. Neviem, či to z hľadiska funkčnosti nie je nezmysel. Vlastne neviem aké to má mať výhody.

Komentár
To iste, ako cakat na vanoch s elektrickymi posuvnymi dverami kym sa otvoria. Vec zvyku. Urcite uvazovali aj nad nejakou priemrnou vyskou stropu v garazi, takze urcite to pre vacsinu garazi problem nebude. Som zvedavy aka je vyska pri otvorenych dverach..tipnem okolo 2,20m. Mne osobne sa koncept paci, skor by som bral X ako S. Je to vec preferencii, a co sa tyka dveri urcite je lahsie narvat deti do auta ked ma neblokuju z jednej strany dvere.

Komentár
tie dvere maju hlavnu vyhodu, ze z tretieho radu sa da lahsie vystupit. chudsi ludia aj bez pohnutia sedaciek v 2. rade - na youtube videu tak vystupuje Elon vramci nejakej prezentacie.
Ale aj tak sa mi to Xko az prilis podoba na nezmysli ako X6 a podobne a tu kategoriu ja fakt nemusim. "S"ko je genialne tym, ze mas moznost riesit sedacky v kufri. S tym naposledy prisiel mercedes este v 90 rokoch, odvtedy nic a aj oni od toho upustili.
Tu vysku tiez vidno na tom videu co spominam, ak chces, pohladam. Musk tam posobi tak, ze je to na dotyk s jeho hlavou. takze ak si priratas hrubku dveri, mozno sa to dostane na tebou spominanych 2,2.
PS: mne aj na vanoch vadia elektricke posuvne dvere :) Keby si to otvaral rukou tak za ten cas uz aj nastupis a zavries za sebou.

Komentár
Pri odjazde je to jedno ak sa da pohnut aj s ovorenymi dverami, a cele to otvaranie trva mozno 3 max 4 sekundy. Som zvedavy ako to ukaze v praxi, aka bude spätna vazba od zakaznikov a tipujem ze par ludi vratane Bjorna sa tomuto bude venovat.
Nebol som fanusik SUV, ale odkedy som mal KIA Sportage 2013, tak som tomu prisiel na chut :) Vela ludi tvrdi ze Xko je doslova skarede :D
To video som videl, vlastne preto ma aj napadlo tych 2,20. Niekto tu na fore dokonca zhanal rozmery, neviem ci sa k tomu dopatral nakoniec. Vsetko sa dozvieme 29.9. ...:)

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Clen JanoS to dal do "Konfigurator X spusteny!" v palcoch a ja som to cez prvodnik na internete dal do metrickej sustavy v milimetroch. Snad je to spravne. Treba pockat aj na oficialne rozmery od Tesly a budeme mudrejsi.

je jasne, ze si to najde vela zaujemcov, ale osobne si myslim, ze na "S"ko predajmi nedosiahne a takisto ze kvoli dizajnu, vyklopnym dveram a cenam bude kritizovana vyrazne viac ako vsade chvalene S-ko.

Komentár
Tak celkovo sa sedany predavaju lepsie ako SUV, tiez necakam ze skanibalizuje nejak vyrazne model S. Ale urcite celkovo zvysi predaje Tesly o ludi kori by model S nekupili. Co som tak pobehal po forach, tak kopa ludi ju bude mat ako druhe auto do rodiny k modelu S a predpokladam, ze decka tychto ludi uz sa po ICE autach ani neobzru ked budu uvazovat nad kupou auta neskor :) Ja som sa citil cudne ked som sadol po jazde v Sku do normalneho auta...pocit ako z doby pred mobilmi :D

Komentár
Mne sa paci aj Sko aj Xko. Sedan ci SUV no tot otazka. Kazdy potrebuje auto na nieco ine a ma svoje priority. Tak ako ma Sko svojich priaznivcov, tak bude mat aj Xko.
Skovy model je tu uz dlhsie a je lacnejsi a ma dlhsi dojazd ako bude mat Xko, ktore bude drahsie a tazsie. Sko nema a asi ani v buducnosti mat nebude tazne a to bude dominancia Xka.
Uz vidim amikov ako si tahaju privesi z clnmi ci stvorkolkami, sneznimi ci vodnymi skutrami, alebo dake ultralighty.

Co sa tika elektronickych vychtaviek v autach, ci posuvne dvere, vyklapacie dvere, alebo el. otvaranie ci zatvaranie kufra, ma to svoje opodstatnenie. Ked vidim ako niekto hlavne zatvara dvere a doslova nimi tresne, no tak ked to urobi X-krat, tak to vedie k poskodeniu sucasti dveri, tesnenia a podobne. A sokolie dvere budu mat senzory, aby nedoslo k nechcenemu otvoreniu dveri v priestoroch, kde je nizky strop a dvere by sa poskodili.

Komentár
Jel jsem v Sku zkusebni jizdu. Naprosto ( pro mne ) nevhodne, nizke nastupovani a hlavne vystupovani. V tomto je to vlastnost sportaku, podobne jako Skoda 110 R,ktery jsem kdysi vlastnil. Tenkrat mi to nevadilo..Bylo mi 20. Dnes uz ano a v budoucnu asi jeste vic... kolena..Hlavne proto jsem si objednal Teslu X, ktera je vyssi. Lide zapominaji, ze sokoli jsou jen zadni dvere. V garazich je nemusi nakonec vubec pouzivat, kdyz na to prijde. A krome toho maji el.zaklopku, cili nahore reaguji na prekazku.. Velmi se uz tesim..Koupe v lednu..

Komentár
Späť