Ako ukradnúť Teslu

Ale to jej museli ukradnut aj kluc si myslim, inac by stim autom nepohli. Alebo? Ozaj a Tesla dava ku autu len jeden kluc? Alebo je to ako aj pri inych autach ze su aj nahradne kluce? Da sa tam nastvit priamo v aute daky security mod? Co ja viem obmedzit jazdu rychlostou a podobne. Odhlasuju sa majitelia auta so svojich profilov, ked opustaju auto na parkovsku? Da sa to auto soferovat aj bez zadania profilu?

Komentár
jedine s klucom. tesla dava 2 kluce. obmedzit jazdu rychlostou sa bude dat vo verzii 6. profil netreba odhlasovat. jasne, ze sa da soferovat aj bez profilu. inak sa da soferovat aj bez kluca. odides s klucom, potom ho vyhodis von oknom a auto ide dalej az pokial ho nevypnes. potom ho uz viac nenastartujes.

Komentár
Tu je aj video, teda dufam ze som ho neprehliadol v automixe :)

Naposledy upravené:
Komentár
Wow dobrý úlovok. To bude jedna z tých čo zmizli v Holandsku pred 3 mesiacmi. Vtedy zmizli 2 Tesly v priebehu jednej noci. Dosť sa to riešilo na NL fóre a jedna z krádeži bola aj natočená kamerou čo mal maník pred dverami. Alebo že by další prípad?

V
VladoTA3 komentoval
Na odrušenie by možno aj stačil bezpečnostný obal pre bezkontaktné platobné karty.
Je to elektromagneticky tienený obal na kartu, aby sa nedala vykonať falošná platba s ručným skenerom urobená podvodníkom, ak máte svoju kartu vo vrecku, peňaženke, príručnej taške ...
Videl som také obaly na karty predčasom v NAY elektro pri pokladniach (teda aspoň v Poprade).

M
Marcel Pavlík komentoval
mám takú "krabičku" za necelé eur-o zrejme al zliatina, 7 kariet (op, vodičský, osvedčenie, karta, ... a MHD čipovú kartu snímač NEPREČÍTA, musím ju vždy vybrať.

ozana
ozana komentoval
https://electrek.co/2017/07/17/tesla-stolen-software-update-theft/
Tesla v sucasnosti pracuje na novom softe aby zabranila kradeziam Tesiel. Policia ma informacie, ze do 2 hodin od ukradnutia su vozidla rozobrane. Pri kradezi je zrejme pouzita rusicka na odrusenie GPS signalu a nasledne odstranena SIM karta z vozidla, aby sa nedalo vystopovat. Aj ine auta ako je Tesla sa vraj kradnu podobnym systemom. Zatial sa presne nevie o aku metodu vlastne ide, ktora je pouzita pri kradezi.

Komentár
Späť