Aký reálny dojazd majú Škoda ENYAQ a Mercedes EQA? Topspeed test

Zbytocny test, kto uz len takto bude jazdit, len blbecek. Ak mam len 50 kW nabijacky na ceste tak nejdem 130 km/h, ale 100-110 km/h, ak mam HPC na ceste (a auto ich vie vyuzit) tak idem 130 km/h a nabijam castejsie, ale idem rychlejsie.

T
Taur komentoval
Presne tak, treba to brat ako simulaciu bezneho spotrebitela nie EV fandu. Predvcerom som stretol na nabke takeho ktory si kupil eUP zrejme od dotacneho priekupnika a nemal sajnu o elektromobilite. Nevedel ani len ze je DC a AC a ze je medzi tym rozdiel. Tazko cakat ze si taky bude planovat cestu podla vykonu nabiek a nabijacej krivky jeho modelu. :)

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Presne ako pise Wilo a Taur, ze stale ludia o tom vedia malo, alebo nevedia nic. Respektive pri cene vozidla a dojazde a este otazke kde to budu nabijat, vela ludi konci a viac ich to nezaujima. Novinari, ktory su tu aj cez 20 rokov a su znami a povazuju ich za odbornikov a volaju ich do televizii okomentovat trebarz EV, tak tito ludia ovplivnuju kopec ludi. Oni budu mat vzdy vacsciu skupinu sledujucich, ktorych ovplivnia ako EV nadcenec co ma EV a YT kanal. A tu je problem, ak sa ma elektromobilta pohnut dalej bez novinarov to nepojde. Dal som sem 3 videa roznych redakcii a boli okomentovane tak ako boli. Rasto Chvala zvolil dovolenku kde siel na mestskom EV, ktore prepravil do Chorvatska vlakom. Neriesil cenu co ho to stalo, ale ukazal moznost, ze aj z mestskym EV sa da ist k moru. Zaroven ukazal, ze su tam nabijacky a keby mal kabel, ktory si neskontroloval, co aj priznal, tak by to nabil na roznych miestach. Filip Garaj z KE do Chorvatska siel na 3 zastavky nabijania na Enyaqu a dosiel v noci. Oba tieto videa su dobre natocene a ukazuju, ze sa to da. Topspped to, ale zfusoval na celej ciare. A to Stefucu povazujem za dobreho motoristickeho novinara, len sa vobec z kolegom nepripravili na jazdu z EV. Povedat na Skodu Enyaq a Mercedes EQA, ze su vhodne len do mesta bola od nich pekna blbost. A to vyratali, ze dojazd by bol cca 440km pri Skode ak si dobre pamatam. Keby na tych zastavkach co spravili boli aj pri tej pauze nabijacky a boli by tam ukazali, ze pauza bola cca 15 minut a kratkym nabitim som si dojazd predlzil o tolko a tolko, bolo by to dobre video a aj by to bolo bez stresov a presli by to tak ako si naplanovali. Ak majitelia EV mavnu nad timto rukov a ze to nestoji za komentar, tak tu mame 3 skupiny ludi. Zaritych fosilakov a presvecenych elektromobilstov. No a tretia je nerozhodnutych. A tito ludia budu ovplivnovany jedinymi alebo druhymi a stale budu tapat. milan84 mas svoj kanal, ale keby si sem tam spravil nejake video na svojom s Michalom Karpatom a hostoval aj na kanali Michala Karpata Autozurnal a porozpravali sa raz za cas o nejakych novinkach v elektromobilte, to by bola cesta. On na svojom kanali bude robit fosilne, EV auta ci hybridy, alebo PHEV a ty u seba len EV. Ale sledovanost je dolezita. U neho na kanaly ked on povie, ze si majitel a mas realne skusenosti a povies o nich, tak ti to prinesie aj veciu seldovanost na tvojom kanaly a naopak, ty mozes pomoct aj jemu. Lebo on je vnimany ako motorsiticky novinar, ktory ak ma pamat neklame zatial nema vlastne EV. Toto je cesta, ktora moze zlepsit povedomie a pomoct elektromobilte. A nie to nesledujte, to nema cenu sledovat a ten je trapny a podobne. Eventy raz ci dva krat v roku venovane elektromobite to je malo. Stat teraz ide vodikovou cestou to tiez nieje pomoc pre elektromobitu a dalo by sa pisat aj dalej. Proste riesit teraz dojazd na 100% baterky pri papierovom dojazde niektorych EV cca do 500km a nabijanie doma z 0-100% ci na cestach z 20-80% je sice dolezite vediet, ale je dobre vediet a v podmienkach SR kolko nabijem trebarz za cca 15-20minut co si spravim vramci cesty nejaku pauzu. (WC strava, alebo len prestavka od soferovania) Toto je dolezite pri novych EV a moze to vela ludi presvdcit.

milan84
milan84 komentoval
@ICE666 mas skvele napady, ale odporucam ti pozriet si uz niektory z testov elektromobilu od Autožurnalu. To co pises uz realizujem od zaciatku vlastneho kanalu. S Misom sme stale v kontakte, kym bezala spolupraca s autoservisom, najdes ma vo vacsine jeho videii nielen o elektormobile. Ked sme uz ale zo spodu pozerali elektormobil, vzdy ma uviedol ako velkeho elektromobilistu s vlastnym kanalom a mal som to aj v popiske. Koniec koncov, prave od neho a z jeho videii mi prislo velmi vela odberatelov a aj divakov celkovo.
"bojovat" s topspeedom a podobne je zbytocne. Nie len ich divaci su vacsinou ortodoxni petrolheadi a tak aj novinar musi opatrne vazit slova chvaly na elektromobilitu. Inak sa to vypomsti a takato skupina ludi mu to "vrati". To je zacarovany kruh a problem tradicnych medii.
Kto uvazuje nad EV, kazdy mesiac ma viac a viac moznosti cerpat info od majitelov, na stretutiach, z videii, na konferenciach atd.

Späť