BMW i3 servis

Podlesny

Member
Pridal sa
17 júl 2015
Správy
192
V tomto vlákne by som sa chcel venovať i3 a nákladom spojeným s jej prevádzkou.

Včera som bol s našou i3 v servise po 2 ročnej prevádzke a menili brzdovú kvapalinu a kabínový filter, plus kontrola vozidla. 225€ a žiadne problémy mi oznámené neboli. Je to veľa alebo málo?
Ak máte aj vy nejaké postrehy, veľmi rád by som ich uvítal. Za príspevky ďakujem a za prínosné ešte viac ;)

Kabínový filter na Zoe som si vymenil sám, stálo ma to 7 eur

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
na Leafe 5€ :-P
to je jedina polozka, ktoru mozu uctovat kazdy rok tak si to vychutnavaju vsetky znacky.

A brzdovka?

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
brzdovka standard kazde 2 roky podla papierov. V servise su vymienači, ich nezaujima, ze ju staci otestovat a zistia, ze dalsi 1-2r jej nic nie je :)

Funkčné brzdy sú na nezaplatenie no už po 2 rokoch meniť brzdovku na to, že auto brzdí viac menej rekuperáciou, trocha skoro či? Alebo to starne ako olej, aj keď auto stojí? Pamätám, že s Priusom bola malá garančka 150 a veľká tuším 250 s DPH a to bolo vždy v cene X litrov oleja za "servisovú" cenu.

Komentár
Povedal by som ze v norme na BMW. Ceny su trosku vyssie ako pri beznych znackach. Ja som platil za prehliadku okolo 290€ ale to bolo aj s dezinfekciou klimy ktoru davam cistit na kazdom aute vzdy kazdy rok.

milan84
milan84 komentoval
Wilo chapem, no ja pisem prave o dobe v zaruke. Ak myslis nejake mechanicke veci mimo predlzenych zaruk na bateriu, tak by som sa na to vykaslal pri uctovani tak drahych prehliadok.
Geometriu, podvozok a cistenie klimy ti zvladne skoro akykolvek pneuservis. Diagnostiku tiez dnes robi hocikto, no lepsie mas zabezpecit si OBD a spoznat svoje auto :)

W
Wilo komentoval
milan84 tento rok som bol posledny krat uz :) Predlzenu zaruku nemam priplatenu tak aspon co-to usetrim

milan84
milan84 komentoval
Wilo je to tvoja slobodna volba, ja sa len snazim upozornit na moznost usetrenia kopy penazi :)
ked rodicia pred 5 rokmi kupovali novy spalovak, zakazal som navstevu autorizaku. olej, servis robim doma sam a jedine co sa pokazilo v zaruke bol reprak a novy stal 12€ :)
Keby som kupoval dnes novu elektricku z produkcie europskych ci korejskych vyrobcov, "doprial" by som mu asi len prvu prehliadku po roku. Kvoli potencionalnym zvolavackam a pod. Ono je krasne, ze dnes kazdy dava 8r zaruku na bateriu, ale ked si zratate co len hyundai pyta za tie prehliadky (podla toho co tu citam), tak to znacne znizuje moznost usetrenia € prevadzkou baterkoveho auta.

Späť