CPO Tesla Model S

Tak som prave zadal objednavku na CPO Model S 70D z Francuzska ako sukromna osoba takze k DPH by som sa aj tak spat nedostal. Som zvedavy co bude dalej. Nemam problem sadnut do auta popripade lietadla a skocit si pon.

31.1. EDIT: vyzera, ze s kupou nebude problem. Dostal som uz 360° foto z obhliadky. Auto ma par skrabancov ale to sa vyriesi u nas. Dostanem CoC aj odregistraciu z Francuzska. Az bude pripravene viem si pren prist do Pariza s prevoznymi znackami. Som trocha prekvapeny lebo zatial reaguju dost svizne. Uz som dostal 3 emaily. Tak idem teraz hladat prevozne znacky. Ale free supercharging uz mat nebudem aj ked je to auto z 12/2015.

Mam uz aj referral link ak by mal niekto zaujem ho pouzit: https://ts.la/jozef21601

Naposledy upravené:
3 Komentáre
D
denial komentoval
preco nema free sc?
prevozne znacky chces ake pouzit, oni nevedia pomoct/vybavit? tie madarske Pckove su nepouzitelne.

jux
jux komentoval
Preco by boli madarske prevozky nepouzitelne? Maju len obmedzenie, ze treba s nimi obist Rakusko.

Jozefr
Jozefr komentoval
Free SC nema uz ziadna used Tesla a vzhladom na cenu aku som dostal mi to je jedno. A ceny za nabitie su fer.
Tu je kopia casti emailu co som im pisal:

Moja otazka:
I'm sad to lose the free supercharging, wasn't there lately free supercharging offer for all Model S even the CPO/Used ?
Odpoved:
Since December 2019 all Used Tesla’s have pay as go supercharging even if they previously qualified for Free Unlimited
Supercharger.

Neviem ake presne su prevozne znacky ale volal som tu: https://autonakluc.sk
Povedal ze jedine Svajciarsku sa musim vyhnut. Aj tak by som tadial nesiel.

Vyzera ze to spravim tak ze pridem den pred odovzdanim Tesly do BA, prevezmem znacky.
Na dalsi den z Viedne poletim do Pariza prevezmem auto a idem naspat.
Cestou spat v BA zas znacky vymenim za prevozne Slovenske.

Inac aktualne este cakam na vystavenie faktury maju trochu problem s tym ze adresa je mimo Francuzska ale do 48h by mala byt pripravena.
A este som ich ziadal ak mozu nech zmluvu pripravia v anglictine a nie Francuzsky.

Since December 2019 all Used Tesla’s have pay as go supercharging even if they previously qualified for Free Unlimited
Supercharger.

Podla mna to nie je pravda, neviem o nikom, ze by mu skoncil Free Supercharging. Vcera som nabijal :-)))
Na mojej TMX je este viazany na auto, takze ak jeby som ju predal, tak bude mat free SC. Tesly dodane po aprili 2017 maju uz SC viazany na majitela, takz epo predaji inej osobe ho nebudu mat. Free SC maju od aprila 2017 prakticky vserci prvi majitelia S a X az na vynimky, ked kupujuci nezadal pri nakupe referral kod. Posledneho cca pol roka maju nove S a X free SC aj bez referral kodu - na majitela.
No treba si uvedomit, ze free SC ma vyznam len pre toho, kto jazdi vela a takmer vsetko nabija na SC. Cena elektriny na SC je prijatelna, takze auto bez a s free SC nie je az taky rozdiel.

3 Komentáre
Jozefr
Jozefr komentoval
Podla mna to je myslene tak, ze tie ktore oni znova predaju tak im free SC zoberu. Ak by som auto nebral cez nich tak by mu Free SC podla mna ostal....

jux
jux komentoval
Ak to tak mysleli tak to napisali uplne zle.

Jozefr
Jozefr komentoval
Update po tyzdni cakania. Volali minuly pondelok, ze nevedia vystavit fakturu na moju adresu mimo Francuzska, ze mam vydrzat.
Vcera prisiel email, ze stale maju problem s adresou a pracuje na tom IT odelenie. Takze cakam dalej. Predbezny termin odovzdania 14.2. uz asi nestihnu. Ale neponahlam sa takze som v pohode.

TESLA zjavne funguje uplne inak ako ostatne zavedene automobilky, ktore predavaju auta na trhu v EU a nenechava sa zmiast ani platnou pravnou upravou...

Napr ja som mal fakture odberatela uvedeneho v nasledovnej strukture:
Titul meno priezvisko
slovenske ICDPH, ulica a cislo domu
PSC, mesto
GERMANY
slovenske ICDPH

Netusim ako sa Germany dostalo do mojich dat, pri vytvarani konta ma system plne akceptoval ako subjekt so sidlom/bydliskom na Slovensku takze som nemecku prislusnost nikde nemusel predstierat. Zrejme tam GERMANY doplnili kvoli tomu aby dali za dost tomu ich choremu systemu o vylucne lokalnom predaji vozidiel ktore uz boli raz registrovane (ktory je v prikrom rozpore so systemom jednotneho trhu, zasad fungovania EU atd.). Za taketo obmedzovanie obchodu v ramci EU svojho casu koncern VW dostal pokutu vy vske cca 100M €, Tesla dost riskuje ked sa nepoucila z minulosti svojich konkurentov a ignoruje pravidla.

Slovenske IC DPH som naschval zadaval do riadku niekde v mojej adrese, aby som sa jednoznacne definoval ako podnikatel, pretoze na tento udaj v registracii nebola ziadna kolonka.
Aj tak mi nakoniec auto "nutene" predali s nemeckou (19%) DPH, ktoru som ziadal vratit. Nedavno som vsak dostal pozdrav od financnej spravy SRN ze mojej ziadosti o vratenie DPH zaplatenej v SRN nemozu vyhoviet, lebo TESLA mi mala vystavit fakturu bez DPH kedze ide o intrakomunitarne plnenie. Sucasne mi poradili ze mi vznikol civilnopravny narok na orpavu faktury a vratenie DPH od Tesly. Musim si utrhnut chvilu casu a vyzvat ich na napravu.

J&T

T
TM3Perf komentoval
Podľa zákona o DPH (pod 6 mesiacov ALEBO 6000km) bol nový (mal asi 3000km a asi mesiac). Ja teda dúfam, že to pôjde bez žaloby.

J
J&T komentoval
V maji 2010 som kupil z Nemecka rocny Lexus s 3000 km, predavajuci trval na tom ze auto musim zaplatit s DPH. Vtedy vratenie dane trvalo asi 5 mesiacov. Preto som myslel ze aj teraz to prebehne rovnako. Odvtedy sa vsak vraj mierne upravila DPH legislativa.
Danovy poradca mi minuly tyzden vysvetloval ze aktualne uz auto v kazdom pripade musia predavat bez DPH pokial sa ako kupujuci identifikuje osoba registrovana pre dan. Ked sa jedna o nove auto je to vyslovna zakonna regulacia pre nove dopravne prostriedky (dokonca aj pri predaji nepodnikatelovi!), pokial je predmetom iny ako novy dopravny prostriedok plati vseobecna uprava intrakomunitarneho plnenia medzi registrovanými subjektami = predaj v krajine predaja oslobodeny od DPH a povinnost kupujuceho podriatit tovar domacej DPH.
Pri predaji noveho vozidla Tesla AT zrejme tiez spravila chybu a ak rakuski financaci budu odpovedat rovnako ako mne ti nemecki tak by som sa necudoval...
Fakt som namrzeny ked pomyslim na to co Tesla pacha a ze sa nie je schopna podriadit jednoznacnej pravnej uprave.
Tiez ten vylucne lokalny predaj je v rozpore s európskou legislatívou a zasluzili by si zan potrestat aby sa zrovnali s tym ze mame jednotny trh.

J
J&T komentoval
Update:
Do uplynutia lehoty na podanie odvolania Tesla nereagovala (napriek elektronicky aj pisomne dorucenemu oznameniu) tak som z opatrnosti podal odvolanie. A BZASt. mi uz aj stihol odpovedat ze im mam do 04.05.2020 oznamit ci na odvolani trvam, lebo su toho nazoru ze nie je o com (intrakomunitarne plnenie, faktura mala byt bez DPH).

A medzi casom sa uz ozvala aj Tesla Germany a sice ze vraj som moju objednavku cez web dal ako B2C (co je blbost lebo som sa jednoznacne identifikoval ako podnikatel a po prijati objednavky mi obratom volal jej kolega a reagoval na temu ze mi ako podnikatelovi auto nemozu predat bez DPH... takze jednoznacne B2B obchod) a ze im mam poslat doplnujuce doklady (OP, potvrdenie o doruceni tovaru do krajiny urcenia, TP, potvrdenie o zaplateni DPH v krajine urcenia, CMR a cislo uctu na ktory ma byt DPH vratena) a ze po tom ako toto preskumaju tak mi vystavia opravnu fakturu alebo dopropis a nasledne mi do 14 dni vratia DPH.
Doklady som naskenoval a s doplnujucim textom poslal spat na co pani reagovala ze nerozumie tomu co mi jej kolega pri kupe vozidla povedal ... blablabla ... a aby sa taketo zmatky uz neopakovali tak zodpovedajuco upravili svoje procesy (kazdy nech si toto vyjadrenie prelozi ako chce a ako v skutocnosti procesy upravili sa ukaze az pri buducich predajoch z DE na SK).

A od tohto mailu uz uplynuli vyse dva tyzdne a zatial stale nic, ziadna opravna faktura a/alebo dobropis, ziadne peniaze...

Takze opat cakam.

Ich kann leider nicht nach vollziehen, welche Informationen Sie im April letzten Jahres von den Kollegen erhalten haben. Ich kann Ihnen lediglich mitteilen, dass uns Ihre Unterlagen bis heute nicht vorlagen und wir auf Ihren Brief an die Blumenstrasse reagiert haben. Es tut mir leid, dass Sie diese Erfahrung gemacht haben, allerding werden wir nicht von der Steuerbehoerde informiert wenn Sie dort die Steuererstattung beantragen. Damit diese Verwirrung nicht weiter auftritt haben wir unsere Prozesse entsprechend angepasst.

Bezueglich Ihrer IBAN koennen wir die Buchungen auf Grund von Datenschutz nicht mehr einsehen, wir werden die Daten entsprechend dem angehaengten Kontoauszug hinterlegen.

Die Kollegen pruefen nun Ihre Unterlagen und erstellen Ihnen eine neue Rechnung, sobald Sie diese Erhalten sollte Ihre Gutschrift innerhalb von 14 Tagen auf Ihrem Konto eintreffen.

Vystavili mi konecne v piatok vecer fakturu ale tiez mam adresu Slovensku a stat France. Tak este cakam, ze mi to potvrdia mailom lebo este mi nikto nepisal, az to potvrdia tak to zaplatim. DPH si odpisat neviem takze mne to je jedno.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Ved je jar ;).

Jozefr
Jozefr komentoval
Hej ja viem napadlo ma. Sledujem pocasie mapa vyzera zatial dobre. Ale pravdu povediac mam kus obavy.

T
TM3Perf komentoval
Ja keby som vedel aká bude zima, tak zimné pneu ani nekupujem.

Pani a Damy som doma z FR. A Model S 70D taktiez. Celkom zaujimava cesta to bola. Auto slo krasne. Troska pomalsie sa nabija na superchargeroch ako som cakal ale aj tak je to rychlejsie ako konkurencia(aspon ta v mojej cenovej hladine) a v pohode sa s tym da fungovat. A free supercharging nemam co mi ako vravim vadi najmenej.

Nejaky ten problem sa ale samozrejme stal. Vcera som k znamym v Topolciankach prisel pred polnocou auto som chcel dat nabijat ale UMC blika na cerveno, vyskusal som vsetky zasuvky aj v novej casti domu a bohuzial nejde. Predpokladam, ze je vadny skoda ze ho nevyskusali pred odovzdanim. Ale mal som stastie v Topolciankach je pan ktory vid (nabky.sk) ma pred domom level 2 nabijacku tak ma nechal cez noc nabit do plna. Neviem kde a ako by som inac dobijal. (Aj tu som skusal UMC a tiez blikala rovnako na cerveno).

A druhy teraz pred chvilou auto nevojde na sirku do garaze je velmi siroke. Budem musiet vybavit najskor novu branu.

Inac v prilohe su dva obazky z Tesla Chambourcy a moje auto este na povodnych znackach. Prevozne som mal Madarske z autonakluc.sk a teraz som uz na Slovenskych prevoznych.

Prílohy

• 20200221_135509.jpg
    20200221_135509.jpg
    154,3 KB · Zobrazení: 7
  • IMG-20200221-WA0010.jpeg
    IMG-20200221-WA0010.jpeg
    156,3 KB · Zobrazení: 7
Naposledy upravené:
Jozefr
Jozefr komentoval
Vcera som skusal UMC doma a na spodku som si vsimol tlaciko Reset zapojil som to do elektriky a svieti to na zeleno tak teraz neviem. Ani to nebolo v elektrike ked som ten reset stlacil. A ano moj konektor ma to Francuzske cislo.
Co sa tyka nabijacieho vykonu pri asi 8-10% SOC som mal kratodobo asi 88kW a potom to padalo nizsie a nizsie. Asi bolo vela nabijane na supercharger.

Jozefr
Jozefr komentoval
Tak dnes som pre vyskusanie zapojil UMC z bytu a nabija, sice to z okna vyzera smiesne ale hlavne ze to ide. Musel som kupit novu predlzovacku lebo stara je asi zle zapojena a cez nu to blikalo znova na cerveno. Na elektriku v garazi stale cakam... strasne pomaly to ide.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Ten Reset sa pouzije iba vtedy, ked je UMC zapojene do zasuvky. Ked nie je tak nerobi nic. Vytiahnutie zo zasuvky ma efekt uplneho resetu.
Reset sa pouziva takto:
1. Ked ho podrzis zhruba 2 sekundy tak resetne spojenie s autom, napr. ked ti auto rozsvieti pri nabijacom porte cervene ledky (tie co normalne svietia zelene ked nabijas) ze "chyba".
2. Ked ho podrzis zhruba 5 sekund restartuje sa elektronika celeho UMC, niekedy je to lepsie ako vytahovat zo zasuvky.

Alebo este toto je celkom fajn. Nie je tam tak stresovana ta koncovka ked je to zapojene v stene.

Prílohy

• photo5626.jpg
    photo5626.jpg
    82,1 KB · Zobrazení: 7
Komentár
Zdravim. A ako to je z cenami? Ak si vyberiem jazdenku priamo od tesli, za 50tis. Plati sa este dan alebo uz len nakldy na prihlasenie atd atd. Som zivnostnik ale chcem to ako fyzicka osoba nepodnikatel.

vopred diky

1 Komentár
Jozefr
Jozefr komentoval
Cena na strankach Tesly je uz z DPH, vsetko dalsie co som platit a este zaplatim su uz len poplatky za prihlasovanie...
Ako pisu vyssie vidis je problem s vratenim DPH. Ja to mam tiez ako sukromna osoba.

Este jedna taka otazka kde to ma vsade VIN ? Ked pojdem na KO a STK tak nech som na nich pripraveny. Naposledy mu trvalo na mojom dizlaku kym nasiel v motorovom priestore...

Pod prednym oknom a dole medzi dverami som uz nasiel, je este nejake dalsie ?

3 Komentáre
jux
jux komentoval
Je to napisane v navode v aute, takze na KO/TK im len otvor prislusne okno...

Jozefr
Jozefr komentoval
Tak VIN cisla su tri. Na B stlpiku medzi prednymi a zadnymi dverami na lavej strane. Pod celnym sklom a treti utajeny sa skryva na spolujazdcovej strane pod plastovym prahom dveri. Tam kde je napisane Model S.

jux
jux komentoval
A este jeden je na dispeji - ak spravne kliknes :-)))

Pani dalsia otazka ako kupim tu nemecku aj ked teraz mi to ide radsej by som ju mal: 1024005-02-B a plus tu cervenu 400V. Kde sa to da objednat SHOP vidim len v inych krajinach a ani tam ich nemaju...

2 Komentáre
jux
jux komentoval
Ja by som ju nekupoval, prerobil by som tu co mas.

Jozefr
Jozefr komentoval
ale hovorime o rezani zily a pajkovani ci o rozobrati a prepojeni, nemam to teraz po ruke. Skusim na to pozriet...

Musel som kupit novu predlzovacku lebo stara je asi zle zapojena a cez nu to blikalo znova na cerveno.
Jozefr ak ti to teraz nabija, tak ta nova predlzovacka je nespravna.
Ked UMC s francuzkym adapterom zapojis do spravne zapojenej zasuvky, tak ti nebude fungovat.
Su tri moznosti:
- kupit si spravnu redukciu pre nasu instalaciu - ako pisal @matchke.
- vyrobit si kratku predlzovacku 2.5mm2 s prehodenymi faza/nulak a ak UMC nefunguje, tak ju zaradit.
- na tvojej francuzkej redukcii je medzi vidlicou a tesla konektorom redukcie kusok kabla - treba rozparat kabel, prehodit v nom fazu s nulakom a zaizolovat naspet.

Prehodenie fazy a nulaku nie je principialne problem a drviva vecsina zariadeni to akceptuje. No tesla 1.gen UMC je s principu trojfazovy, takze postoj tesly k bezpecnosti je u neho podobne ako pri tesla HPWC velmi opatrny, povedal by som az prehnane opatrny.

Ine jednofazove nabijacie kable prehodenie fazy/nulaku nepovazuju za chybu a funguju.

Iny trojfazovy som v jednofazovom rezime s prehodenim fazy a nulaku netestoval... vyskusam.

Naposledy upravené:
3 Komentáre
Jozefr
Jozefr komentoval
hmm to je zaujimave, ved tu predlzovacku som bol teraz kupit v Hornbachu preco by mala byt nespravna. Normalna EMOS Guma predlzovacka cierna 3x25mm2 10m dlha. Urcite tu koncovku rozoberat nebudem radsej kupim tu druhu len mi pls napiste ako to z Tesly objednat.

A zaujimave, ze mi to potom doma vobec ide. Lebo ked UMC zapojim priamo do zasuvky tak tiez svieti zeleno ako som spominal vyssie. Byt ma prerobenu elektriku na normalne 3 medene kable a aj pred par rokmi sme cele rozvody v panelaku vymenili. Predtym viem, ze som mal len 2 zily v zasuvkach. Tak neviem ako to bolo napojene.

Jozefr
Jozefr komentoval
jux
jux komentoval
Ved odmeraj skusackou s tlejivkou na jednotlivych komponentoch kde mas fazu a kde nulak.
Inak v mnohych krajinach sa s tym nebabru - v Nemecku zapajaju hociak, no oni mozu vidlicu otocit a potom maju fazu tak ako potrebuje tesla adapter.
V Polsku to maju tak, ze dvojzasuvky maju jednu tak ako u nas a druhu tak ako vo Francuzku, takze staci zastrcit do spravnej zasuvky. Funkcne je nulak rovnocenny s fazou, lebo nesie zataz. Prenosne generatory zase mavaju vystup uplne oddeleny od zeme (koliku), takze napriklad tesla UMC to tiez vyhodnoti ako chybu. Aby sa dala tesla nabijat s UMC z generatora, musi sa prepojit kolik s nulakom. (oficialne zakazuju napajat EV z generatora, no ked vies co robis... tak to robis...)

Francuzska koncovka ma ser kod 1037057-02-B a potrebujes nemecke s part. num 1024005-02-B
Este toto upresnim: part. num 1024005-02-B by som nenazval nemeckym adapterom, je to skor univerzalny EU adapter, lebo funguje takmer vo vsetkych krajinach EU (okrem Britanie, Irska, kde su uplne ine zasuvky a tiez Francuzka kvoli opacnemu nulaku)

jux
jux komentoval
S francuzkym adapterom by si nabil aj v Polsku, lebo tam maju na dvojzasuvke v jednej casti nulak napravo a v druhej nalavo. Dalsim zariadenim co je citlive na poziciu nulaku su kvalitne UPS-ky - sleduju kde je nulak/faza. Sice funguju, ale hlasia chybu. Ta kontrola sa da disablovat. Distributor tych istych UPS-iek niekedy posle nase (spravne) napajacie kable, inokedy posle francuzke.

Jozefr
Jozefr komentoval
Spravim si tu prehodenu predlzovacku faza/nulak dneska a uvidime volal som do Tesly vedia o tom ze mame inac prepojene ale nevedela to objednat. Popozeral som SHOP vsetky krajiny a nikde to nemaju na predaj. A predlzovacku spravim aj dnes a najlacnejsie.

Jozefr
Jozefr komentoval
Tak sa musim znova poopravit zle som pozeral. Tie dva 230V adapteri co mam jeden je normalny ma neprehodenu fazu a nulak a druhy ich ma naopak. Premeriaval som si to s ohmetrom uz len zo zvedavosti.

Hmm super sprava, nedostal som od nich technicak. Zevraj mala stacit len COC, ale nechcu ma bez neho zobrat na KO, som zvedavy kedy mi ho z Tesly poslu...

2 Komentáre
jux
jux komentoval
Preto kupujem jazdenky len v Nemecku, Nemec je poriadny, vzdy mi dal vsetko: oba technicaky z odhlaskou, CoC, protokol STK, navod, zarucny list a fakturu.

Jozefr
Jozefr komentoval
uz je to na ceste zajtra zevraj do 18:00 by mal prist.

Update technicak som v piatok prevzal a cez vikend dal prelozit. A dnes som absolvoval KO a Dopravny urad podal som ziadost o typove schvalenie jednotliveho dovozu. KO 105eur, DU 100eur. STK mi uznaju Francuzsku je 2 tyzdne stara. Takze ostava uz len cakat ako dlho im bude trvat pokial mi poslu technicak nasledne uz len vybavit PZP a vybavit znacku + administrativna kontrola na STK. Pomaly zacina byt vidno svetlo na konci tunela...

O a poziadal som v Allianci o havarijnu poistku vyslo im 3900eur... s PZP v cene. Tak neviem z akej ceny auta vychadzali nechceli prezradit.

A v mojom Francuzskom technicaku mam bohuzial vykon 158kW vyzera, ze to budem mat aj v Slovenskom. Takze PZP budem mat drahsie.
Napriek tomu, ze v COC mam 60kW hodinovy vykon. A ziadnych 158kW tam nieje nikde uvedenych.

Naposledy upravené:
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Allianz 2500EUR havarijna. Pozri ake mas spoluucasti.

J
Joe79 komentoval
Alianz robi tripple combo - PZP+Kasko(HP)+GAP(2 roky zdarma) - nemas to nahodou vsetko v tej sume 3900,-? Mne vychadza na Kia eNiro MY2020 1591,-EUR.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
COC netreba prekladať od 2011 roku a ak k TP prikladáš COC na úrad dopravy, prednostne majú vychádzať z údajov COC, trvaj na zápise hodnôt z COC

Pani dalsia otazka. U svokrovcov mam 400V 16A staru zasuvku s 4 kolikmi. Bol som sa pytat v elektre tak, ze redukcie takeho typu z 4 na 5 sa nesmu predavat. Nemate nahodou niekde dobry navod ako to spravne zapojit spravil by som si to sam. A bude to vobec fungovat rozchodi to ta mudra UMC1 ? Dakujem za rady.

Nieco som samozrejme nasiel na nete ale rad by som vedel ci to vobec bude fungovat, Ak nie tak si pripravim aspon 230V.

Komentár
Je to jednoduché: Pozri aké káble sú v tej starej zásuvke: mal by byť čierny, šedý, hnedý a modrý alebo zeleno-žltý.
(miesto tých prvých troch môžu byť tri čierne). Ak sú ale označené L1 - L3 tak ich rovnako zapoj v novej zásuvke, teda na L1, L2 a L3.
Ten posledný modrý alebo zeleno-žltý zapoj do svorky N a prepoj so svorkou PEN. Asi tu veľa ľudí namietne že to nie je podľa normy, ale fungovať to bude. 99 % elektrikárov to tak zapojí..Ešte je možnosť, že tam budeš mať 5 káblov a v tom prípade ide modrý na N a zeleno-žltý na PEN. Ak je to ale staršia stavba tak tam budú káble iba štyri.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Myslim, ze povodnu zasuvku by si nemal rozoberat, aky typ to je? Este bakelitova nozova, alebo 4 pinova okruhla?

U svokrovcov mam 400V 16A staru zasuvku s 4 kolikmi.

doporucujem neprerabat tu 4 kolikovu zasuvku na 5 kolikovu, svokor moze mat spotrebice s takou vidlicou. Urob si redukciu, kde rozdvojis PEN na PE a N. Taku redukciu mame v aute a pouzivame u synovich svokrovcov. Funguje na kazdom nabijacom kabli, aj gen1 UMC.

jux
jux komentoval
Vidlicu 4p a kablovu zasuvku 5p maju v Hornbachu, no s kablami su na tom v Hornbachu biedne
https://www.hornbach.sk/shop/Vidlica-IP44-4x16-A/8250784/artikel.html
https://www.hornbach.sk/shop/Zasuvka-spojovacia-IP44-5x16-A-400-V/8250809/artikel.html

Vzdy doporucujem gumenne kable, maju vyssiu ztazitelnost, lepsiu tepelnu odolnost, su mechanicky odolnejsie a ostavaju flexibilne aj pri minusovych teplotach. V Hornbachu nemaju vhodny kabel.

Treba ist do specializovaneho elektrikarskeho obchodu - napr Hagard.

V podstate mozes pouzit 4-zilovy alebo 5-zilovy kabel. 4-zilovy je lahsi a flexibilnejsi.
Gumove su dve kategorie mechanickej odolnosti.
normalne:
https://www.hagard.sk/produkty/kabel-ohybny-h05rr-f-4g-2-5-guma-cierny
https://www.hagard.sk/produkty/kabel-ohybny-h05rr-f-5g-2-5-guma-cierny
odolnejsie:
https://www.hagard.sk/produkty/kabel-ohybny-h07rn-f-4g2-5-guma-cierny
https://www.hagard.sk/produkty/kabel-ohybny-h07rn-f-5g2-5-guma-cierny

Doporucujem odolnejsiu verziu, no pri rozumnom pouzivani vydrzi dlho aj normalna verzia.
Pozn.: obrazky kablov nesedia - h07rn ma vzdy tahovy prvok, h05rr nema.

jux
jux komentoval
Este doplnim, ze lankove kable treba vzdy ukoncit trubickami - len tak maju skutocne dobry kontakt. Podla mna je aceptovatelne aj pocinovanie, tak sa to robilo v minulosti, no pocinovanie je pracnejsie a spoj je horsi.
Nedavaj lankovy kabel s nespevnenym koncom pod skrutku.

Jozefr
Jozefr komentoval
Mi to nedalo a rovno som siel pozret. Mali vsetko aj ten gumeny kabel ( h05rr bolo na blocku ) som zobral 1m, skratim si ho na 0,5m sa mi to zda zbytocne dlhe.
Cele to vyslo na ledva 9eur. Len neviem ci koniec kazdej zily nejak upravit aby to lanko drzalo dohromady alebo to nechat tak a len zatocit...

EDIT: pozeram ze si doplnil presne to na co som sa pytal. Tiez mi prislo nespevneny kabel davat pod skrutku nebezpecne. Tak uz len tie trubicky...

Diky vsetkym a hlavne Juxovy za rady, redukcie mam hotove. Zatial dve 4p32A a 4p16A na 5p16A. Este dorobim poslednu 5p32A na 5p16A az budem u svokrovcov dorabat 10metrovu 4p16A na 5p16A. V prilohe je obrazok redukcii. Dufam, ze budu ok a nebude viac dymu ako elektriky. :-)
Click image for larger version  Name:	20200308_114144.jpg Views:	52 Size:	90.5 KB ID:	51953

Naposledy upravené:
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Súhlas. Netreba to preháňať.
Ale chcel som to sem dať lebo by sme sa mali držať bezpečnosti, hlavne kvôli laikom

nemo
nemo komentoval
K
kayle komentoval
Ako píše jux, napr. tá koncovka do zariadenia na "PC kábloch" je len 10A, ale dajú sa nájsť aj niektoré 6A označením.

Tak mam znacky, konecne. KE-xxxMS, ze by MS bolo Model S :-) . Na zelene som sa vykaslal nechcelo sa mi viac cakat... dalsie dva dni.

A prave mi prisla aj 5p 400V cervena redukcia pre UMC z polskeho Allegra za 110eur s postovnym uz v cene.

Naposledy upravené:
Komentár
Kolko si platil registracny poplatok a jak si vyriesil technicak (kw) ?

Komentár
Registracny poplatok a znacky bol 33+33 takze ako elektromobil bez problemov. Technicak mi zapisali ako som vravem 158kW, nic lepsie som od nich necakal ale nemal som to chut s nimi riesit.
Inac som si nainstaloval Scan my Tesla a trochu pozrel hlavne udaje o baterke, nabijana bola skoro vylucene len AC, DC je len 12% konkretne:
DC 3613 kWh
AC 26064 kWh
Regen 8960 kWh
Nominal full pack 64.7 kWh
Cell Imbalance 11.3mV ( dost vela takze az budem moct tak to necham nabit do 100% )

Ak som spravne pozeral tak 70D mala za noveho stavu 68.8 kWh teda mam 6% degradaciu co je vyborne.
Stav baterky ma dost prekvapil cakal som to naopak lebo ako vravim prislo mi ze sa na SC nabijala velmi pomaly ked som to porovnaval s tym co som videl na nete napr u Bjorn Nylanda pri 19%SOC mal aj cez 110kW... Ja som nevidel viac ako 88kW a to som urcite mal menej ako 15% SOC.

Naposledy upravené:
3 Komentáre
H
Hasky komentoval
11,3 mV je 0,0113 V což je oproti nominálnej hodnote článku, tuším 3,7 V takmer nič.
Bjørn mal Model S 85kWh a Model X tuším 90 kWh, preto mal aj rýchlejšie nabíjanie na SC.
Neviem koľko má Model S 70 pri novej batérii. Niekedy aj SC nedáva toľko koľko by mal, alebo nezdieľal si párový stojan A a B s niekym ďalším čo nabijal?

Jozefr
Jozefr komentoval
No co som pozeral videa tak som videl aj 0,004-0.006mV ale ano je to stale nic.
Bjorn mal aj 70D pozicanu vid video nizsie ja som tolko nikdy nemal ako sa nabija 70: ( samozrejme som SC nezdielal ).
https://www.youtube.com/watch?v=AQIp6DmLQQc
Ale nic strasne sa nedeje az tolko na SC cestovat nebudem.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
V minulom roku Tesla robila dramatické zmeny v nabijacom výkone všetkých starších packov v súvislosti s tými požiarmi modelu S v Azii. Ja mám 75 pack a spravalo sa to nasledovne:
Niekedy v máji mi zrazu vybehol max nabíjací výkon z 95 kW na 115 kW. Potom na jeseň to zrazu spadlo na nejakých 90 kW a teraz sa mi to
pohybuje na ~100 kW.
Keďže máš najazdených o nejakých 60 000 km viac (a súčasne máš o jeden blok batérií menej) tak by som povedal, že máš batériu vo veľmi dobrom stave.
V predposlednom SW Tesla implantovali detailnú diagnostiku článkov a veru veľa starých aut skončilo s nabijanim na úrovni 50 kW alebo s batériou na výmenu v záruke (to sú ti šťastnejší).

Späť