Da sa pouzit EVC vyradeneho vozidla na nove vozidlo?

Pridal sa
17 sep 2019
Správy
119
Referral
lucia76891
Ako hovori nazov temy, chcel by som pouzit stare EVC, ktore mam momentalne na mojom aute, ktore uz pomaly doziva. Na dopravnom inspektorate v BA mi povedali, ze "to nie je mozne." S tym ze sa neunuvali mi vysvetlit, preco to vlastne nie je mozne. Chcel by som si "preniest" EVC zo stareho vozidla na nove. Ako prenost t.c. z jedneho operatora na druheho je mozny, preco to nie je mozne s EVC? Viete niekto nieco o tomto blizsie?

Povedali Ti správne, na Slovensku sa to nedá. Dokonca ani keď si kúpiš EČV na želanie za 331 €, tak keď auto predáš, značky si nemôžeš nechať. Buď ostanú novému držiteľovi (ak je z rovnakého okresu) alebo idú do šrotu. To je také slovenské..:mad:

Komentár
blahej pamäti to priamo nešlo, obchádzalo sa to cez zmenu podstatného dielu - karosérie (výrobné číslo) a následne zmenu motora (výrobné číslo). a pretože už je iba VIN a nič podstatné z neho sa nesmie zmeniť.

Komentár
Mame snad najdrahsie ECV v EU a este s nimi aj takto plytvame. Ksefty musia pokracovat. Nemozu nastvat priatelov strany. A pritom by sa usetrilo tolko starosti a byrokracie ako vodicom tak aj uradnikom keby boli ECV pisane na meno a nie na konkretne auto. Mnoho krajin ide prikladom ze to krasne funguje.

Komentár
Späť