Electric Cars TV - všetko o elektromobiloch na YouTube od roku 2016

Legendárna Tesla Model S 85 po viac ako 8 rokoch 100% funkčná.
Spotreba v kombinovanej premávke a rýchlosť nabíjania na Tesla Supercharger v Bratislave.
Nájazd až 275.000 km.

Komentár
Tesla Model Y na V3 po diaľničnej jazde pri 0C

1 Komentár
J
jeeff komentoval
Nechapem, ked niekto robi video o rychlosti nabijania preco ma prepnute zobrazenie na km a nie na %. Takto vobec nie je vidiet pri akych % dava aky nabijaci vykon.

BYD Atto 3 Design, menšia lacnejšia Tesla Y, moje nové auto a dovoz z Nemecka.

T
Taur komentoval
Ľuboš Geleta Prepac, ale na mna to posobilo ako video petrolheada co prvy krat sedel v EV a ukazuje ako sa to nema/neda a nie EVyoutubera. :)
S neznamim autom v cudzom prostredi nemozno predsa ratat s dojazdom na doraz. A so ZSEsafe mas garanciu dojazdu, takze by ta dotiahli k najblizsej nabke tak netrebalo panikarit.
To je vtip ze +7az+2C ma byt zima? To auto nema TC ze taka spotreba kurenia? A kurenie nastavene na 28C, to vazne? Kurit na tricko/trenky ked ti nevychadza dojazd to da rozum. :) Nebolo lepsie nechat klimu v rezime auto nez tam nastavovat manualne bludy (28C, stupen fukara, vypinat A/C)? So Zoe taku spotrebu kurenia nemam snad ani pri -16C.
Ak bol brutalny protivietor a ide mi o dojazd/spotrebu tak sa schovam do zavteria kamionu (ci autobusu, tie su rychlejsie) nez vietor prejde.
Ak si vyrazil z Rostocku z urovne mora tak logicky si musel ist jedine "hore kopcom" cize sa neda ratat s tabulkovym dojazdom, treba vacsiu rezervu a nemozno verit dojazdu co pise auto pri starte, duplom ked v nom sedis prvy krat.

jurajsun Pise ze ho chce servisovat v Madarsku.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Taur ZSEsafe asi neplati v zahranici, alebo áno ?

J
jurajsun komentoval
ZSE safe platí v celej EU.

Luboš, ty si asi prvý čo má BYD na Slovensku .Čo to auto stalo...nezachytil som v tom videu cenu...ale možno som nedával pozor...Inak si si pripravil hororovú cestu domov. Ak nepoznám auto nabijem ovela viac ako si myslím že bude stačiť. Na Ionity používam paušál ZSE Drive. Stačí jeden dotyk kartou a beží to... s tou apkou je to príliš zdlhave a komplikovné a ešte si musel do toho procesu zatiahnut Kika. Už aj moja ID 4 odhaduje dojazd a ukazuje percenta pri dojazdu do ciela. Naplanuje cestu aj s nabíjačkami. Nemusím zadavať do navigácie každú nabíjačku zvlášť. A o Tesle ani nehovorim. Po tom čo som videl tak by som svoju ID 4 za toto nevymenil...

1 Komentár
Miroslav Rojko
Tiez som sa cudoval tomu Ionity app, ked cez ZSE kartu by to mal bez komplikacii a aj vyrazne lacnejsie.
Aspon nam ukazal, ako su na tom este v BYD. Auto s hentymi parametrami - max.DC 88kW a nabijanie 10-80% pri uplnom ideale 40 min. - maju v produktovom letaku, spotreba pri tachometrovej 100km/h nad 16 po rovnej dialnici, ved to rovno mohol mat starsiu Konu a bol by na tom rovnako. Moc ma to auto neoslovilo.

P.S. A k Teslám, nová trojka je Highland, nie Highline a novy Y bude Juniper, nie Jupiter.

Ešte som zabudol nie som prvý kto má toto auto na Slovensku lebo už som asi týždeň dozadu videl na nabíjačke model Atto 3 modrej farby zo slovenskými značkami čo má trošku sklamalo lebo som myslel že som prvý 😁

Komentár
K tomu paušálu cez Ionity - nechcem nikoho osočovať no prisahal by som že som to mal zo Slovenského článku asi mojelektromobil kde bolo uvedené že máš k paušálu 30kWh - už to v tom článku nieje 😁. Ak to tam nemali tak to vymažem s tadeto a opakujem netvrdím že oni to tam mali no bolo to v dakom SK článku - nemal som s kade inakade k tejto informácii prísť. Na základe toho článku som si ten paušál aktivoval a priamo Ionity tam má uvedené - teraz som si prečítal čo tam je - ušetríte od prvých 30 kWh 😁. Podľa apky som zaplatil 19,4 a 16,8 plus 1,4€ za asi ten nepodarený pokus keď to zlyhalo, spolu 37,6€ plus mesačný poplatok 5,99€ čiže 43,6€ - pri použití ZSE karty by to bolo 2 x 25 - 50€ a ako účtujú zlyhanie? To je dosť podstatné ak by mi za to nepodarené spustenie naúčtovali 25€ bolo by to na šupu 75€ vs mojich 43,6€. Získal by som bezproblémové postupovanie v jazde z dlhším časom nabíjania.

Naposledy upravené:
3 Komentáre
Miroslav Rojko
U ZSE je 25€ na hodinu, takze clovek moze aj niekolkokrat spustit nabijanie a za hodinu nabije kolko sa do auta vojde.

Po nabiti 30kWh sa vrati tych 5,99 na usetrenej nizsej sadzbe (30 x 0,2€), nie ze su volne.

T
Taur komentoval
Ľuboš Geleta Na EV tematickych weboch urcite neblo ze volnych 30kwh, Bulvar neviem ten necitam. A ze sa pausal vyplati po nabiti 30kwh je nieco uplne ine. Treba citat s porozumenim.

ZSE ako pisal Miroslav Rojko za hodinu mozes mat kolko chces pokusov. Ak by si vobec nerozbehal a siel na inu nabku skusat, tak ten neuspech nenabitia je dobre zdokumentovat a potom skusit reklamovat na zakaznickom aby neuctovali. Mne napr. nemali prpblem vratit parkovne ktore som zaplatil na Parksnow Donovali ked zlyhalo uplatnenie ZSEzlavy parkovneho zdarma po nabiti v parkomate.

curgali
curgali komentoval
Tak ja som do TMY natlacil na Ionity cez ZSE pausal za 47 min. 70 kWh a 1 kWh ma vysla na 0,35 €...

Späť