Elektrické lietadlo pre dvoch - Lilium

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
Lilium je unikátne elektrické lietadlo, ktoré využíva ako prvé vo svojej kategórii na svete systém VTOL (vertical take-off and landing), teda vertikálne pristávanie a vzlietanie.
Prvý let v tomto druhom prototype je naplánovaný na rok 2017 a ambiciózny plán na predstavenie a produkciu hotového modelu je stanovený na rok 2018.

Toto by som bral. :)
Lilp-625x415.jpg

http://lilium-aviation.com/

http://www.setri.sk/buducnost-osobnej-leteckej-prepravy-dvojmiestne-elektricke-lietadlo-lilium/

Nová verzia, 7 miestne lietadlo. Dolet okolo 250 km. Cena vraj okolo pár 100 tisíc. Brazílska let. spoločnosť už objednala vyše 200 kusov. Do výroby by mali ísť v roku 2024.

lilium.JPG

Komentár
Lietadlo s ktorym nedoletim ani do BA? Ak nema kolmy vzlet a pristatie, ze posluzi ako vrtulnik, tak naco by mi to bolo? Jedine ako hracka na joyflight, alebo na vyhliadkove lety. Lebo hladat letisko kazdych 200km a nabijat, to skor budem v cieli EV autom.

2 Komentáre
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Ono na svete su aj ine miesta ako BA, kam chcu ludia lietat

A na videu ukazuju hned na zaciatku kolmy vzlet …

T
Taur komentoval
Som to bral z pohladu u nas. Tam kde nemaju cesty to bude super ako alternativa vrtulnika. A ten dolet sa casom s lepsimi bat predlzi.

Lietadlo s ktorym nedoletim ani do BA? Ak nema kolmy vzlet a pristatie, ze posluzi ako vrtulnik, tak naco by mi to bolo? Jedine ako hracka na joyflight, alebo na vyhliadkove lety. Lebo hladat letisko kazdych 200km a nabijat, to skor budem v cieli EV autom.

Ja doletím aj do BA aj do Košíc, Liptova, Popradu, vysokých Tatier, Oravy.... Takže v pohode, beriem. ;) Hlavne aby ho naozaj dokázali aj vyrábať. A v Newark letisku by im stačilo aj ako taxi na letisko JFK a určite aj niekoľko takých lietadiel by tam bolo vyťažených na maximum.

A tuším idú na burzu už asi tento mesiac.

Komentár
Späť