FIIT streetlight charger

pesnik

Junior member
Pridal sa
20 mar 2018
Správy
24
V spolupraci s FIIT sme na stlp verejneho osvetlenia (patriaceho pod FIIT), umiestnili AC EVSE s vykonom 7.4kW (1f 32A) .

Ilkovičova
Bratislava IV, Bratislavský kraj, Slovakia 841 04

Popis:
AC: 1xTyp-2, 7.4 kW, nutnost mat vlastny kabel
GPS: 48.152929, 17.072230
Platba: Spoplatnené
Ováracia doba: 24/7
Prevádzkovateľ: n/a
Email: info@emeo.sk
Webstranka:
Na mape:

Foto:

Prílohy

• photo4534.jpg
    photo4534.jpg
    229,1 KB · Zobrazení: 10
  • photo4535.jpg
    photo4535.jpg
    104,6 KB · Zobrazení: 10
Naposledy upravil moderátor:
Teším sa. Mám to pri robote. Len nemám tak dlhý kábel.

matchke
matchke komentoval
Zakladné info. Aktivitu nabíjačky. Vidno aj čas ako dlho si nabíjal. Pod displejom je čitačka RFID. Tá sa ale nepoužíva.

matchke
matchke komentoval
Uz som si zohnal taky sexi oranzovy spiralovy kabel. Vraj sa dodava k Ionicom.

jux
jux komentoval
Tie spiralove kable su mozno sexy, ale pri pouzivani zistis, ze su neprakticke. Jednak zaberaju viac miesta ako normalny kabel rovnakej pouzitelnej dlzky a viac zatazuju vsetky svoje komponenty ked maju byt roztiahnute na vecsiu dlzku, Po dlhsom pouzivani sa uz nevracaju do povodneho tvaru a je z nich nevzhladny vlnovity kabel.

super, kazdy stlp sa pocita. nie su tam ale rampy? da sa tam verejne hocikedy dostat?

2 Komentáre
matchke
matchke komentoval
Žiadne rampy. V pohode 24/7.

P
pesnik komentoval
Je to uplne volne dostupne 24/7 .

To som zvedavy co na taku nabijacku povie Model 3, ci zvladne 1x32A...

(Zrejme vyskusam v aprili, premyslal som ze by som skocil na Slavcon.)

Komentár
Prosím Vás dajte tam značku aspoň na jedno miesto. Keď sú obe miesta obsadené spaľovákmi tak je nepoužiteľná.

Prílohy

• photo4607.jpg
    photo4607.jpg
    222,2 KB · Zobrazení: 10
matchke
matchke komentoval
Bud na mieste kde stoji biely Sharan alebo ten cierny Medved

matchke
matchke komentoval
Ono aj v realite nie je jasne ako sa tam ma parkovat a nabijat.

P
pesnik komentoval
dik za feedback, myslim, ze FIIT nebude mat problem jedno-dve miesta zarezervovat na nabijanie. Dame tam nejaku tabulu.

Práve nabíjam Model 3. Ide plných 7kW, takže spokojnosť. Miesta boli voľné oba, aj keď je tu plno áut.

Komentár
Pokiaľ tam nedate znacku alebo nevyhradite miesto na nabijanie, bude ta nabijacka nepouzitelna. Uplne staci jedno miesto. Len aby bolo vyhradene, lebo vodicom spalovakov je to zjavne jedno. Uz som na to upozornoval.

Prílohy

• photo4786.jpg
    photo4786.jpg
    259,6 KB · Zobrazení: 10
  • photo4785.jpg
    photo4785.jpg
    274,7 KB · Zobrazení: 10
Naposledy upravené:
1 Komentár
P
pesnik komentoval
Napisal som FIIT, tak uvidime ci s tym budu mat problem (nemali by mat). Osadime tam potom nejaku znacku.

Dnes ma pri nabijačke na FIIT čakalo nepríjemné prekvapenie. Čo myslíte, pomohol tomu niekto?

Prílohy

• photo4833.jpg
    photo4833.jpg
    86,3 KB · Zobrazení: 9
matchke
matchke komentoval
Takze saga pokracuje. V pondelok rano pi vyjazde z garaze som mal zase prazdne koleso. To iste. Uz malo novu pneumatiku. Diera bola tentokrat podstatne mensia, takze to trvalo dlhsie nez koleso sfuklo, ale bola hlboka. Ked som zatlacil prstom na miesto tak vzduch fucal. Pozeral to aj chalan v servise a na druhom mieste nasiel naznak pokusu o prepichnutie. Vo stvrtok som tu nabijal. Ja neviem. Je to nahoda?

H
head komentoval
Asi by to chcelo nastrazit pascu na nejakeho zaskodnika a nahrat ho na video.

matchke
matchke komentoval
Nakoniec som vypatral, ze som to bol ja. 😩

Všimol som si, že na FIITke pribudol ďalší stĺp s nabíjačkou. Tento je trochu lepšie umiestnený lebo je prístupný z dvoch miest.

Prílohy

• photo7295.jpg
    photo7295.jpg
    174,7 KB · Zobrazení: 10
  • photo7296.jpg
    photo7296.jpg
    252,9 KB · Zobrazení: 9
Komentár
Na PlugShare je komentár že sa vraj ma od 15.1.2022 spoplatniť. Viete to niekto potvrdiť či je to už spoplatnené?

Komentár
Naposledy upravené:
1 Komentár
matchke
matchke komentoval
takze mi volal jedene pan z EMEO. A ANO, malo by to uz byt spoplatnene. Plati sa cez mikro web stranku pristupnu cez QR kod na nabijacke. Je tam mozna aj registracia. Nabijanie by sa malo vraj dat aktivovat aj platobnou kartou.

Zial, na webe zatial o tom nemaju info, tak snad to tam doplnia a ceny su tiez nezname. :-(

Dobry den,
informacia o spoplatneni je dostupna cez webstranku nabijacky (ziskate cez QR kod pri nabijacke alebo odcitate z nej adresu), nakolko sme predpokladali, ze to bude hlavny sposob pristupu pouzivatelov. Urcite vsak tuto informaciu doplnime aj na stranke v priebehu februara.

Cena je nasledovna (s DPH):
- 1 nabijacia session - 0.5e po vycerpani viac ako 500Wh
- nasledne 0.16e s DPH / kWh .

Spoplatnenie prebieha cez platobnu kartu resp. providera stripe.com .

Mate v zasade dve moznosti:
- anonymne nabijanie - zadate cislo karty na stranke nabijacky a email, nasledne sa moze spustit nabijanie
- registrovane - zaregistrujete sa do systemu, kde mozete vlozit svoju platobnu kartu a nasledne raz mesacne sa posle faktura na email s rozpisom jednotlivych nabijacich sessions.

Ovladanie nabijania nie je nutne riesit cez webstranku, mozete si napriklad registrovat akukolvek cipovu kartu (od ZSE,GreenWay,ejoin, platobnu kartu) a pokial ju system resp. nabijacka precita, dokaze si ju zapamatat. Pri dalsom nabijani uz mozete pouzit rovno kartu.

Auta podporujuce Autocharge (napr. Tesla Model 3) sa vedia identifikovat cez nabijaci kabel a ak to system rozpozna, tak vas na to upozorni. Potom nepotrebujete pouzivat ani cipovu kartu, len plug and charge.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
1fisker Prosím Ťa prečo sa takto zhadzuješ týmito otázkami. Podľa toho, že si jediný, tak to asi väčšina pochopila a ty jediný sa pýtaš, head Ti to dovysvetlí a aj tak ešte nedošlo ? Ešte si dali tú robotu, že si môžes definovať vlastné karty a tie potom používať. Dokonca cena je lepšia ako keby si nabíjal predlžovačkou z balkóna zo svojej zásuvky. Potom nech niekto niečo robí pre elektromobilistov ...

1fisker
1fisker komentoval
tak ale ja tomu nerozumiem, tak sa pýtam predsa, 0,5 za kWh, za min, za hod. za čo? nie sú tam uvedené jednotky, čoho sa to týka, mne je to v podstate jedno, aj tak tam nikdy nepôjdem, len si myslím, že by to mali písať zrozumiteľne

1fisker
1fisker komentoval
500Wh ? veď to vyčerpám za pár minút nie? to je nabíjačka pre bicykle? už niekto na aute nabíjal 500 Wh? nič v zlom, ale fakt to vyzerá nezmyselne

Z nejakeho dovodu sa mi neda reagovat priamo do vlakna, tak sa pokusim vysvetlit ten 0.5e poplatok.

Poplatok 0.5e sa plati za nabijaciu session, ak nabijajuce auto precerpa 500 Wh, po ktorych predpokladame, ze nabijanie ide stabilne. Kym sa nabije dane mnozstvo energie, prebehnu minimalne 4 minuty. Stretli sme sa totiz s pripadmi, kedy sa nabijanie rozbehne a potom po par chvilach padne na 0 a auto sa prepne do SuspendedEV stavu. Tie implementacie protokolov su rozne a mozu obsahovat rozne bugy, takze nam nepride rozumne vtedy brat nejaky poplatok. Druhy pripad je, ak to niekto len tak skusa ci to vobec ide, alebo sa snazi si zaregistrovat RFID cip.

Sucastou toho poplatku je najpriklad naklad na spracovanie transakcie poskytovatelom stripe.com .

Komentár
Späť