Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

• Autor témy Autor témy jux
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Za posledny mesiac +80$ (+50%), co sa deje? No nie ze by som sa stazoval....

3 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
A kto kúpil v januári v minime +100% 😂

ivan32
ivan32 komentoval
Ford a GM sa pridali k používaniu tesla konektoru (NCAS) na svojich autách v amerike od 2024 miesto CCS1. Proste taká malá revolúcia. Ostatný sa začnú postupne pridávať.
Jiri GrandPa a kto kúpil ešte skôr tak je stále v prdeli.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Treba kupovať postupne keď je situácia “zlá”. Raz kúpiš za 100, raz za 250. Ten priemer je dôležitý.

Q2/2023 Production & Deliveries: https://ir.tesla.com/#quarterly-disclosure

ProductionDeliveries
Model S/X19,48919,225
Model 3/Y460,211446,915
Total479,700466,140

Čísla uverejnili už v nedeľu ráno Central Time. Pekný beat (estimates boli 446k). Čo to spraví s TSLA uvidíme v pondelok, hoci majú kvôli Indepencence Day len skrátené obchodovanie.
Ak 19.7. zverejnia aj solídne finačné výsledky, bude dosť dôvodov na radosť.

J
jeeff komentoval
Ako vzdy bez ohladu na vysledky dnes ocakavam, ze to bude v cervenom ;-)

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Aj je!

D
dango komentoval
tak to bol len velmi rychly vystrel a nasledne pad opat na ~260... :/

Q4/2023 Production & Deliveries: https://ir.tesla.com/#quarterly-disclosure

ProductionDeliveries
Model 3/Y476,777461,538
Other Models18,21222,969
Total494,989484,507

Za celý rok 2023 vyrobili 1,845,985 a dodali 1,808,581.
Pekne.

D
dango komentoval
takze casy najvacsej slavy su uz definitivne prec a 300vka sa uz nikdy neobjavi? :)

Dus
Dus komentoval
Spätne je všetko jasné. Hlavne čo mal človek nakúpiť a čo predať...
Ja TSLA stále verím, hoci som mierne skeptickejší ako pred dvoma rokmi. Ďalší rast závisí hlavne od toho, či vôbec a kedy sa im podarí spustiť FSD. Ja si myslím, že ak sa to niekomu vôbec podarí, bude to určite Tesla. A v tom prípade podľa niektorých analytikov pôjde kurz hore až 10x.
Ale sú aj ďalšie faktory, ktoré raz môžu tlačiť kurz hore, napr. možné oznámenie Gigafactory v Indii a vstup na indický trh, Optimus, 25k EV, energy, charging, atď. Pokiaľ budú najžiadanejší zamestnávateľ medzi engineering students, o budúcnosť by som sa nebál.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
PistaTT - mýliš sa. Krátkodobé excesy a nelogicke výkyvy sú možno špekulatívne. Ale dlhodobý kontext je vzdy založený na poctivej robote.
Firmy potrebujú prachy na nové investície a bez tohto piliera kapitalizmu (burza CP) by nikdy žiadna prosperujúca spoločnosť nevznikla.
dango - myslim, že za pár rokov budeme vysoko nad týmto číslom.
Alebo že by to bolo moje zbožné želanie? Necháme sa prekvapiť.
Každopádne sedím na akciách a čakám na další výrazný pokles aby som zasa prikúpil (naposledy som trafil dno za 100$). 😄.

Totálny krach Tesly? Je to možné? 182 :confused:

3 Komentáre
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Pred rokom bola par € nad 100, takze ten nocny call este skocil velmi dobre ;)

ivan32
ivan32 komentoval
Ja už som si zvykol a nevykľají ma to. Pred dvoma týždňami som dokupoval 🙈🙈🙈

J
jeeff komentoval
1fisker posledne 4Q po kazdom shareholder decku bol prepad o cca 10%, teraz to bolo nieco nad 10%, ale viaceri signalizovali cenu okolo 180. Ja som cakal az na dnes (piatok), nemal som prostriedky na investicnom ucte, takze som to tesne nad 180 nestihol kupit. Uvidime co bude dnes, standardne ale piatok byva pre TSLA najhorsi.

Minuly rok pri cene 100 som nemal volne prostriedky, kto kupil vtedy je dnes kral. Moj nazor je, ze prilis pod 180 to nepojde.

V mnohých rodinách bude plač. Joj ako sme tej Tesle verili.......

J
jeeff komentoval
Ja som vcera nevydrzal a nakupil som za 166, uvidime ako to bude este klesat, pri takychto poklesoch vzdy za "par" eur nakupujem.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Toto hovoria ľudia, ktorí žiadne akcie nemaju a hreje ich pocit - ako dobre že som nekúpil.
No risk, no fun!

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Joj fisker to bude v mnohých rodinách plač, že to predali 😊

Kupovať či predávať? (Hamlet)

2 Komentáre
Miroslav Rojko
8.8. uvidíš, buď vystrelia alebo padnú, pôjde tam o veľa

D
dango komentoval
Nuz mal som v plane po prvy raz naskrabkane predat. Nezadal som ale pokyn, ze ved to urobim rucne, ked to malo tak pekne nasliapnute. A zase to ide z kopca... :(

Po dlhom čase tu máme po včerajších Q3/2024 Earnings Results konečne dôvod na pripomenutie:

EPS (non-GAAP): $0.72 vs. $0.60 Wall Street estimate
Automotive gross margin (bez regulatory credits):
17.1% vs. 14.9% Wall Street estimate
Energy profits: +90%
Service profits: +91%

https://ir.tesla.com/#quarterly-disclosure

Je to veľký beat, TSLA vyskočila v aftermarketovom obchodovaní na $239.50 (+12.10%)

1 Komentár
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
A dnes už 270$.

Skúste napísať, akú platformu používate na investovanie do akcií.

1fisker
1fisker komentoval
traderepublic som si nainštaloval, trvalo pár dní pokým ma overili, teraz neviem ako tam previesť doláre z iného dolárového účtu, lebo mi to automaticky ukazuje akoby príjem v eurách, tak neviem, či aplikácia umožňuje viesť účty v rôznych menách

Miroslav Rojko
Že chceš robiť vklady v USD, si mal napísať rovno, tým by sa zúžil výber brokerov o 80%. Väčšina neumožňuje bez konverzie prijímať USD. Viem o dvoch, kde som si mohol posielať priamo USD a to Fio a Patria.
Ale aj tam treba dávať pozor na spôsob poslania, lebo posielanie USD nie je SEPA platba a niektoré banky majú dosť veľký poplatok za platbu aj keď nič nekonvertujú, proste je to zahraničná platba s poplatkami aj 1% aj keď to ide medzi SK bankami, to si vždy pred platbou žiadam vyčíslenie poplatkov od bánk. A aby to nebolo jednoduché, niektoré banky to zámerne pošlú cez ešte ďalšiu "korešpondenčnú" banku a nechcú zistiť poplatky u nej, aj keď je to ich povinnosť uviesť klientovi po opýtaní konečné poplatky.

1fisker
1fisker komentoval
dosť som sa nedávno sklamal s Wise, poslal som tam Kč s tým, že si ich potom tam vymením na eurá a česká ČSOB mi zaúčtovala poplatok 1000 Kč s tým, že vraj to ide na účet mimo EÚ, ale zaujímavé, že pred 3 rokmi to išlo bez poplatkov,
máš pravdu FIO ide, s Patriou nemám skúsenosť

2 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Musi to brat tak, ze ked si predal so ziskom, tak si zarobil. A ze si mohol viac? No, mohol, ale takisto si mohol prerobit.

D
dango komentoval
presne tak, treba byt vdacny aj za malo :)

Ahojte, ked sa predaju akcie, ktore su v drzbe viac ako 1 rok, su oslobodene aj od odvodov do ZP (14 %)? Vdaka.

3 Komentáre
V
Vrso komentoval
Ano, ak predáš akcie, ktoré boli vo Tvojom vlastníctve viac ako 1 rok, príjem z takéhoto predaja je podľa zákona o dani z príjmov na Slovensku oslobodený od dane z príjmu, a tým pádom aj od zdravotných odvodov (14 %). Dôležitý je časový test držby - akcie musia byť vo Tvojom vlastníctve nepretržite minimálne 1 rok

Dus
Dus komentoval
Ide o využitie §9 (Príjmy oslobodené od dane) ods. (1) písm. k) zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmu. Podmienka je časový test medzi nadobudnutím a predajom verejne obchodovaných cenných papierov min. jeden rok a cenné papiere nesmú byť evidované v majetku daňovníka. Potom iný zákon o zdravotnom poistení hovorí, že odvodom nepodliehajú príjmy oslobodené od dane z príjmu.

Dus
Dus komentoval
Pozn. Ďuri, zdravotné odvody sú už 15% (od 1.1.2025).

Opakovanie je matka múdrosti:

https://www.ark-invest.com/articles/...ce-target-2029

ARK’s Simulation OutputsARK’s 2029 Price Estimate (Per Share)Significance
Expected Value$2,600This projection is our expected value for Tesla’s stock price in 2029, based on our Monte Carlo analysis.
Bear$2,000In this analysis, the probability that Tesla’s stock could be worth $2,000 per share or less in 2029 is 25%.
Bull$3,100In this analysis, the probability that Tesla could be worth $3,100 per share or more in 2029 is 25%.

Toto je disciplína na dlhé trate a pre pevné nervy. Kto vydrží, môže byť štedro odmenený. Ale tiež nemusí...

Komentár
Zdravím vás,
už dlho sa k tejto téme nikto tu nevyjadril.
Ako vidíte výhľad akcii vy? Naplní sa niečo z tých rečí Cathie wood? ak áno kedy ?
Niektoré akcie som musel predať. Stihol som to pred aktuálnym pádom.
Máte stále pevné nervy s TSLA ?

Komentár
už dlho sa k tejto téme nikto tu nevyjadril.
Na Slovensku, na rozdiel napr. od USA, ľudia nie sú učení investovať. Tu u nás sa to považuje za niečo zlé.

Ak si fanúšik Tesly, tak dačo by som si kúpil už len z princípu. Ak ti ide čisto len o zisk tak si myslím, že sú na to lepšie akcie iných firiem, hlavne z krátkodobého hľadiska. Ak máš viac času, tak určite akcie Tesly dosť porastú kvôli robotom a FSD. A ak ti ide o čo najmenšie riziko a dividendy, tak Tesla je out, úplne.
PS, nie som finančný poradca, je to len môj názor.

Komentár
Ahoj, rád pomôžem s témami o elektromobilite, Tesle, FSD, batériách či podobných veciach z komunity. Otázky o výhľade akcií TSLA, investíciách a predpovediach ako od Cathie Wood patria medzi všeobecné rady, takže na ne neviem priamo odpovedať. Ak máš niečo konkrétne o technológiách Tesly alebo EV, daj vedieť! 😊

Komentár
Späť