Kúpa, dovoz Tesla Model 3 zo Slovinska a (elektronické) prihlásenie na Slovensku

Vystaveny velky technicak pre Tesla model 3 SR+ s uvedenym vykonom motora v policku cislo 16: 239kW. Spotreba v poznamkach neuvedena. Po prihlaseni do evidencie boli doplnene udaje "Trvaly pobyt/sidlo" s chybajucim pismenom v ulici - cize neexistujuca ulica a uvedena uplne ina mestska cast Bratislavy.

O
opres komentoval
Mne pre SR+ tiez uviedli 239. Domonca mi to vypisoval kamarat a tvrdil mi, ze si dal vyfiltrovst moj motor a je ich 6 na slovensku a vsetky maju tento udaj. Ze nemoze mi tam dat 44kW 😊 nechcelo sa mi natahovat uz a v podstate neviem co to realne ovplivni, lebo poistka je na cenu, poplatok za registraciu je pre EV 33e.

matchke
matchke komentoval
Mne to tak pripada, ze to tam niekto prvotne zle nahodil a chyba sa siri dalej.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Ostatne EV majuntiez maximalny vykon, toto bol vzdy len pripad Tesly, uvadzat do TP maly “trvaly” vykon ale aj ine auta nevydrzia davat 150kW celu polhodinu a maju v TP maximalny vykon a platime poistky tak ako nam povedia. Napr. aj za 150kW Konu je najnizsia poistka pre BA kraj 130€, takze neplatis viac ako ini co si dojednavaju poistku tento rok. Este minuly rok boli sadzby v tej istej poistovni od 90€ za to iste auto. Podrazeli skokovo o 40€ z roka na rok.

Mne to dali do TP takto. Na par veci sa ma pytali, myslim, ze aj na tych 44kW, tak zapisali ako som im povedal. Takze to urcite ide aj s tymi 44kW. No poistku mam rovnako drahu ako ostatne TM3.
Click image for larger version  Name:	E223CA54-1B7D-4D42-9C45-BEB94325E46B.jpeg Views:	0 Size:	112.0 KB ID:	73620

Click image for larger version  Name:	image_7364.jpg Views:	2 Size:	145.7 KB ID:	73619

Naposledy upravené:
Komentár
Diky za tento navod, cize dobre to chapem, ked nemam ICO a som len fyzicka osoba, tak nemam sancu kupit bez DPH v Slovinsku, je tak? D.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Ak sa v Slovinsku spravaju podla EU regislativy mali by dat kazdemu zahranicnemu kupcovi (aj neplatcovi DPH) fakturu bez DPH.
Mozno pri kupcovi - neplatcovi DPH vyziadaju v Slovinsku nejaku vratnu zabezpeku, tak ako to teraz vyzaduje Tesla pri kupe Tesly nasincom v Holandsku. Treba sa informovat u Kristiny v Slovinsku.

Nemate niekto kontakt na Kristina Bajuk zo Slovinskej Tesly, respektive na niekoho s kym sa da riesit zadanie IC DPH na fakture objednaneho vozidla?

T
Taur komentoval
Tak jemu hadam staci len elon@, skusal si aj to? :)

E
EVan komentoval
Taur to by dostal nejaký Emanuel Lon :-)

Miroslav Rojko
Sorry za hijack, ale tie prevozne znacky ste mali ake?

Na nete stale vo velkom ponukaju madarske "P" znacky, ale tie platia vraj len v Madarsku a musi soferovat zamestnanec autoservisu, pre ktory boli vydane.
https://www.vezess.hu/magazin/2021/0...gyar-autosnak/

Potom som este videl ponukat nemecke s cervenymi pismenami (nie vyvozne s cervenym pasom napravo) - ale tie zase platia iba v Nemecku.
Die roten Dauerkennzeichen für gewerbliche Zwecke gelten nur innerhalb der Bundesrepublik Deutschland.
https://www.rbk-direkt.de/Dienstleistung.aspx?dlid=592

a napr spominane prevozneznacky.sk pisu priamo vo svojich podmienkach, ze:
(2) Výslovne vás upozorňujeme, že za prevozné poznávacie značky so zelenou kartou EU nepreberáme záruku, „že tretie krajiny, uvedené v zelenej karte, uznajú nemecké prevozné poznávacie značky

Naposledy upravené:
2 Komentáre
Miroslav Rojko
Na P-ckovych madarskych som viezol aj ja z Nemecka. Pisu vacsinou, ze platia. Davaju k nim papiere konkretne na auto a meno, takze tam vsetky tie formality vypisuju aby to vyzeralo, ze clovek je srvisak a vezie auto pre servis.

M
mozeg komentoval
Ja budem brat nemecke za 200 eur platia 30dni.

Späť