Model X odložený až na 3. štvrťrok 2015

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
Podľa listu akcionárom začatie predaja Modelu X bolo presunuté na 3. štvrťrok 2015.

Tu je to vybrané z listu:
Work continues on the finalization of Model X with the testing of Alpha prototypes and initial builds of the first Beta prototypes. Model X powertrain development is almost complete with the early introduction of Dual Motor drive on Model S. We recently decided to build in significantly more validation testing time to achieve the best Model X possible. This will also allow for a more rapid production ramp compared to Model S in 2012.

In anticipation of this effort, we now expect Model X deliveries to start in Q3 of 2015, a few months later than previously expected. This also is a legitimate criticism of Tesla – we prefer to forgo revenue, rather than bring a product to market that does not delight customers. Doing so negatively affects the short term, but positively affects the long term. There are many other companies that do not follow this philosophy that may be a more attractive home for investor capital. Tesla is not going to change.

Na rok 2015 sú vypredaní. Kto si objedná Model X teraz, dostane ho až v roku 2016.

Rozumne to robi ten Elon, kym nedokaze pokryt dopyt po Modele S tak odklada X-ko kolko sa len da. A ked uz bude mat vyrobne kapacity na pokrytie dopytu, tak vypusti X a amici(-cky) sa za nim pojdu zadrhnut. Uz vidim, ze to bude v USA mania.

3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Mame tu Tesla Model S a pribudol Model D. Koncom roka bude Tesla Model X a aj Xko bude mat Model D. Podla mna kim pride Tesla Model III, tak este Tesla pride aj z baterkou, ktora bude mat vysiu kapacitu ako je teraz 60 a 85. A mozno ta baterka pride az po modeli III. Ved uvidime. Mame rok 2015 a do mozneho predstavenia modelu III je este vela casu.

aasami
aasami komentoval
Neviem preco hovoris o S-kovej stvorkolke ako o novom modeli (D)? Je to len iny pohon. Stale je to Model S. Myslim, ze model X bude mat len nahon na vsetky kolesa, jednomotorove sa Tesla ani nechysta robit. Co sa tyka novej generacie baterii, ucite budu mat vyssiu hustotu. Pokial viem, tak tesla chce v Gigatovarni okrem klasickych cylindrovych clankov aj ploche, ktore budu blizsie pri sebe. A mimochodom auto tretej generacie, oznacovane ako Gen III, by sa malo volat Model 3, alebo Model ≡. Urcite nie Model III.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
A kde ja hovorim o novom modeli D? Ja som napisal mame Teslu Model S a pribudol tam model D, ktory realne pribudol. Ked vysiel Model S tak to bola iba zadnokolko, takze teraz pribudol model D. Nepisam, ze je to nove auto. Su to ale vylepsenia ako Dual motor ci autopilot a podobne.

V sprave pre akcionarov pise, ze hlavny dovod zdrzania je extra cas na dodatocne testy, aby nebol na trh uvedeny produkt, ktory trpi stale mnozstvom problemov. Radsej oneskoria uvedenie na trh, ako riesit dlhodobo problemy neskor, aj za cenu nizsieho profitu v kratkodobom vyhlade. Co sa tyka produkcie, tak tento dodatocny cas na testy, vyuziju len ako vedlajsi efekt, k hladsiemu nabehu vyroby, nie ako pri modely S v roku 2012.

Komentár
No Title

Stats by Region
Region
Tally on Jan 31Tally on Dec 31Tally on Nov 30Tally on
Oct 31
Jan
Per Day
Dec Per
Day
Nov
Per
Day
Oct Per
Day
Lifetime
Average
Per Day
Lifetime
Average
Per Month
Canada9739739169160.01.90.02.50.927.3
US16,99416,54416,18815,69615.011.916.423.315.6476.0
European3,6723,6723,5873,5290.02.81.95.43.4102.8
Asia Pacific2,4542,4542,4542,3650.00.03.06.22.368.7
Global24,09323,64323,14522,50615.016.620.637.522.2674.8

Prílohy

• photo516.png
    photo516.png
    236,3 KB · Zobrazení: 18
Komentár
No Title

Zatial bolo postavenych 30 modelov X, ktore behaju po Kalifornii :) Paci sa mi to viac ako eSko.

Prílohy

• photo519.jpg
    photo519.jpg
    101,8 KB · Zobrazení: 11
  • photo520.jpg
    photo520.jpg
    138 KB · Zobrazení: 10
  • photo521.jpg
    photo521.jpg
    127,1 KB · Zobrazení: 10
3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Mne sa paci aj S aj X.

D
dango komentoval
ja si raz nemozem pomoct a ten zadok vyzera otrasne. to ako keby som sa pozeral na daciu logan :D

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Kolko ludi tolko chuti, jednemu sa paci, druhemu nie. Ale dacia logan?

No Title

Na tom zadku je kryt, ako aj na dalsich castiach rozne plasty ktore skryvaju podobu serioveho Xka. V podstate to co jazdi, su len testovacie platformy. Teraz v stredu by malo byt oficialne predstavenie a podoba Xka.
Pod tym krytom bol skryty spoiler...

Prílohy

• photo903.jpg
    photo903.jpg
    137 KB · Zobrazení: 11
Komentár
Dufajme..aj ked ani dizajn studio este nemaju vonku. Vraj maju aj problem s niektoymi dodavatelmi, ktori nie su schopni dodat komponenty v potrebnom mnozstve do septembra.

Komentár
Dnes som bol v Tesla Store rezervovat model X (#4172, yay) a bolo mi povedane ze ocakavaju prve dodavky v USA v DECEMBRI a v Europe po novom roku (!!!)

Tak ja len dufam ze predajca si to vycucal z prsta...

2 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
To si si auto vlastne neobjednal, len si si ho rezervoval, aby si bol v poradovniku nie? A zaplatil si nejaku ciastku. Lebo auto sa oficialne este nevyraba ani nepredava a neni si ho mozne ani vyskladat, lebo dizajnove studio este tiez nieje.

JanoS
JanoS komentoval
Ved pisem ze som bol *rezervovat*...

Dobre vediet ze budeme mat Xko na Slovensku :) Viac ludi z Europy uz dostalo termin dodania zaciatkom roka 2016. V statoch, aspon podla toho, co bolo oficialne povedane, by mali zacat dodavat v priebehu septembra. Niektore predajne v statoch uz dostali model X na displej, s tym ze bude vystaveny az po oficialnom uvedeni.

Naposledy upravené:
Komentár
Je to sice len jeden z prvych prototypov, ale lepsie video som zatial nenasiel, kde by bolo tolko ukazane a z tak blizka.

Komentár
Medzi tym co bolo ukazane v roku 2012 a v tom co pride na trh, je vraj dost rozdiel v dizajne.
Toto bolo urobene pred par dnami...

Naposledy upravené:
Komentár
Jedna bola pred par dnami videna na SC v Parizi s Holandskymi SPZ :)

Komentár
Späť