Nákup TMS z druhej ruky

Pozerám, že na Ioniqu nemáš metalízu, mne sa cena prehupla cez 39.000, ale zasa ročné náklady mám nižšie o pár stovák, nakoľko KASKO v Komunálnej (5%, min.166€) je za 628€, nie cez 1000 ako v Uniqe, PZP bolo minulý rok 82€ a Greenway-u som zaplatil nejakých 5 € za celý čas, čo mám GW kartu.

Fleet 11% dávali v TN ešte aj tento rok vo februári, keď sa chceli zbaviť skladovky Ioniq Electric, ale minulý rok to bolo lepšie.

Ale tieto náklady sa nedajú porovnávať s Teslami o ktorých je táto téma, lebo my máme autá v záruke a tam bude asi najväčšia suma na pozáručné opravy. Tiež nabíjanie kvôli raz takej spotrebe bude asi vysoké. Čo som sa rozprával s pár majiteľmi starých Tesiel na nabíjačkách, tak väčšina z nich rieši diely cez ebay a aj s poštovným z USA sú za zlomok ceny z autorizáku ale aj tak je to dosť. A ako pri starom aute, nejaké cukania alebo iné závady, ktoré nerobia auto nepojazdným, ani moc neriešia.

2 Komentáre
Ioniq
Ioniq komentoval
Kasko je vyssie ano, ale su tam priplatku. Dalo sa to stlacit o par stovak nizsie ale mam rad istotu :) je tam nahradne auto na 10dni, su tam liecebne naklady a je tam aj GAPko na 5 rokov.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
tak to bude GAP-kom, to nemám

Pripájam svoju skúsenosť s prechodom na BEV:

Nissan Leaf 24 kWh 3 roky naj. 140.000 km.

Nákup nové:............................................. .................................................. 21.000 € bez DPH.
Predaj: .................................................. .................................................. ...10.000 € bez DPH
Strata hodnoty:.......................................... .................................................. 11.000 €
Nabíjanie doma: 2.000 kWh x 0,15 €/kWh (výpis z faktúry v garáži)............300 € s DPH
Nabíjanie na verejných nabíjačkách: ? kWh bezplatné .......................................0 €
Servis: 2 x 90 + 2 x 110 .................................................. ..............................400 € bez DPH
Závady: pri 98.000 km výmena ložiska ľavého predného kolesa.......................0 € (v záruke)
Brzdy: neboli menené, stále majú cca 65% nových bŕzd...................................0 €
Celkové prevádzkové náklady po 140.000 km ...........................................700 €
Celkové náklady včetne straty hodnoty:.......................................... .......11.700 €

Náklady porovnateľné benzínové auto

Nákup paliva: 1400 x 6l BA x 1,30 € = .................................................. ..10.920 €
Servis: 4 x 200 + rozvody 500 + brzdy 100 =..............................................1.4 00 € bez DPH
Celkové prevádzkové náklady:.......................................... .................12.520 €

Nissan Leaf som predal za 10.000 € + 12.520 € - 700€ (moje náklady) = 21.820 €
Za nový Leaf som dal 19.050 € ( bez DPH,Fleet,ŠD)

Predal som staré, pridal úsporu za prevádzku spaľovacieho auta , kúpil za to nové , lepšie a ešte mi aj zostalo ...............2.770 € !!!
A to som nezapočítal stratu hodnoty u spaľováku !!!

Naposledy upravené:
Komentár
Pani zdravim, som tu novy Teslak a uvazujem o kupe jazdenej Tesly PD90 z nemecka, kde sa daju najst kusky za 40000 euro. Maju ale nalietane cez 200000km. Ked zoberiem akcny radius cca 400km a vydelim to vyjde mi cca 500 nabijacich cyklov. Som z elektro vzdelanim a mam skusenosti s LiON technologiou a co mam zafixovane, konvencna LiON clanok ma cca 700 nabijacich cyklov. Cize pri cca 500 cykloch sa zacne objavovat wear a beterie uz neabsorbuju plnu energiu v kWh. Vie mi tu niekto so slusnymi skusenostami poradit, ci mam ist do jazdenky tesly s tym, ze ju zobrat to tesla servisu a spravit plnu diagnostiku Tesla baterie? A posledna otazka, kolko vyjde vymena Tesla baterie? Vdaka, pekny den

1 Komentár
V
Vrso komentoval
Jazdenky s 90kWh baterkou zacinaju cca od 80.000€. Skus presnejsie napisat, co to je. Napriklad Tesla model S P90D ? Alebo Tesla model S 90 ? Za 40.000€ to je az podozrivo lacne, to bude niekde z Litvy a vyziadaju si bankovu zalohu ...

K baterke: neznepokojuj sa, u Tesly by batterka mala urobit 6000-9000 cyklov, tak si to pamatam. Najvacsia degradacia je cca prvych 80.000km asi 5%. Dalej sa klesanie vyrazne spomaluje. Pri 250.000km uvadzaju do 10% ale bezne maju aj pri 200.000 iba 6%. Davam link na pekny clanok, kde z grafu vidno, ze aj pri 300.000km stale vyuzivas cca 90% baterky. https://electrek.co/2018/04/14/tesla-battery-degradation-data/

Jazdenky sa neboj, len pozor na podvod. Nevieme, ci Ti Tesla urobi diagnostiku baterie. Skus a napis. Kazdopadne, zaruku na baterku ma Tesla 8 rokov bez obmedzenie km, takze sa netreba bat poruchy. Na degradaciu sa zaruka nevztahuje. Nikto nevie presne, kolko stoji vymena. Nezachytil som, zeby to niekto platil. Ale z prepoctov na kWh kedysi pisali cca 20.000€.

Zaujimava vec je Autopilot. Tak mysli na to, ze AP1 mozes mat v aute vyrobenom od roku 2015. A kupil by som s baterkou od 85kWh hore.

Posledna rada: Kupuj a neboj sa :) Vela stastia

Pani som clovek s elektrovzdelanim, cize nieco viem o Lion technologii. Ale pokial som sa docital konvencne 18650 Lion Panasonic clanky pouzivala Tesla pri prvej generacii. Teraz pri tretej pouziva vlastnu chemiu a format clanku Lion. Tu je video, ako nejaki typci robia diagnostiku akumulator clankov cez CAN BUS. https://www.youtube.com/watch?v=F3tF0i98MpI Cize ide to a verim tome, ze ked zaujdem do Tesla servisu v Nemecku, urcite mi spravia diagnostiku wear bateriie. Urcite chcem kupit iba PD90. Ono co som sa bal, je tazka 400kg bateria a obava, ze tento balast vyrazne zhorsi jazdne vlastnosti, ale nestalo sa, Tesla PD90 sedela ako raketa, ked som sa na nej vozil a aj podvozok bol stabilny. Na mobile.de je mrte tesiel PD90 za 45000 euro, ktore maju ale nalietane cez 200000km a toho sa trsoku bojim. Pani tu je vyber tesiel na mobile.de, je tam siroke rozpatie cien od 40000 euro az po 100000 euro. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...1.modelId=3&pageNumber=2&scopeId=C&sfmr=false
Predpokladam, ze prva slabsia generacia je za tych 40000 euro a ked chcem 700konovu tretiu generaciu, musim uvazovat od 80000 euro vyssie ze chalani?

Komentár
kolegovia, co je na tejto stranke a inzeratoch divne?? o aky podovod sa jedna, alebo preco su tie ceny tesiel tak nizke?
https://www.lsmautohandel.com/stock
na jeden inzerat som na mobile.de (https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz...ms1:135_3_,dmg:false/pg:vipcar/283945900.html) zo srandy zareagoval a ponukaju vraj P100DL za 33ooo. ak som spravne pochopil, ma to byt zhabany leasing podla mailu co mi poslali. Je to len suma za odkupenie a uz neuvadzaju dalsie splatky ci? su to polovicne ceny voci realite.

3 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Keď je niečo príliš dobré, aby to bola pravda, tak je to príliš dobré, aby to bola pravda (ako človek človeku). :)

W
Wilo komentoval
Bacha clovek cloveku je uz registrovana ochranna znamka :D nech ti nepridu klopat ze chcu baksis

D
drobco komentoval
Milan pozeral som sa tam, prečo myslíš že podvod? Aj trojka je tam už a Xka za 50 000. Treba to preveriť telefonátom alebo osobne. Ceny aj počet najazdenýh km super. :)

Milan pozeral som sa tam, prečo myslíš že podvod? Aj trojka je tam už a Xka za 50 000. Treba to preveriť telefonátom alebo osobne. Ceny aj počet najazdených km super. :)

Komentár
Podľa mňa to podozrenia vzbudzuje. Firma s daným názvom "LSM Autohandel" (na úvodnej stránke) alebo "LSM Autohus" (to majú v Uber uns) neexistuje v obchodnom registri. Podľa Google máp na adrese je pár malých firiem ale ani jedna s autami. Zvolili adresu, ktorá nemá pokrytie "Street View". Buď tam sedí nejaký chalan v kancelárií a sprostredkováva predaje iných Autohausov alebo je to podvod. Každopádne aj fotky áut sú z rôznych priestorov, raz je hala modrá, raz biela, raz showroom, proste to nie je fotené na jednom mieste ako býva v autobazároch. Veď kto vie dobre po nemecky, nech kontaktujte. Je zaujímavé sa poučiť, o aký podvod sa jedná. Je zaujímavé, že nemecká firma má nastavenú google mapu na svojich stránkach (v Kontakt) do nejakého južanského jazyka.

Komentár
je to podvod. uz to aj stiahli z mobile.de ked som nahlasil podozrivy inzerat. Je to iny level, maju svoju stranku, posobi to vcelku uplne inak ako ked nejaky podvodnik inzeruje leafa, kde len zacierni spz a nevadi mu, ze ma vsetky fotky ine :)
Ono hlavnym bodom obozretnosti vzdy bude cena. Ak to auto stoji o 1/2 - 1/3 menej, smrdi to.

1 Komentár
Jozefr
Jozefr komentoval
Ale uz ked hovoris o fotkach vsimnite si na ich stranke prostredie kde su auta fotene. Je tam minimalne 10 a viac rozdielnych pozadi. Predajcovia si vacsinou pripravia jedno miesto kde auta fotia a tam je vsetko mozne kade ake rozne priestory vonkajsie a hlavne vela rozdielnych vnutornych. A k tym cenam sa nema vyznam ani vyjadrovat to je hned jasne. Absolutne nikto nepreda auto za 1/3 ceny a ak ano tak by som ho aj tak nechcel lebo zjavne bude mat vazny problem.

Ale v čom spočíva ten podvod? Tá druhá stránka je stále funkčná. Keď človek príde tam osobne, vyskúša auto dostane papiere po overení a potom zaplatí tak v čom bude problém? Iba že by to bolo kradnuté.

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
je to iba fiktivna stranka. Mne odpisala nejaka osoba po troch dnoch, ze im mam napisat odkial som a posle mi blizsie info. Ziadna skusobna jazda ani pozvanie do showroomu. Vtedy to ho.... zasmrdelo celkom :)
Rozoberal som to uz aj s g211, pozna tu stranku a tiez uz hlasil podvod prevadzkovatelovi domeny.

Späť