Nissan e-NV200

Komentár
Mam za sebou podrobny test dojazdu v cisto mestskej premavke s nasim prestavanym autom. Vysledok je 220km so zavazim 320kg, pustenou AC, ECo rezimom a vsetkymi castami BA.
Lenze mi nesedia niektore hodnoty, tak sa chcem poradit.
Spotrebu auto pise 15,5. To by znamenalo, ze pouzije cca 34kWh. Ked som bral plne auto, v leafspy svietila zostatkova kapacita 39,1kWh. Toto cislo sa nemenilo a podla mojich skusenosti by sa malo jednat o kapacitu k dispozicii, nie celkovu. Nasledne pocas jazdy zostatkova hodnota kWh preblikavala cca o 2-3kWh hore dole (vyuzitelna/celkova ???? )
Ale este vacsia zahada mi je mnozstvo energie ziskanej rekuperaciou. Tieto eNVčky ukazuju percenta, kolko energie sa zrekuperovalo a zratava sa ta energia az kym ju mechanicky nevynulujem, resp. do 99,9.
Na "plnej" nadrzi som podla auta zrekuperoval 47 percent a v prepocte na kWh to je vyse 20 ! A teraz....ma to tak velku spotrebu, ze to auto zozralo cca 40kWh+20 zrekuperovanych? To by vychadzalo cislo ako velke SUV, ale tie su o tonu tazsie.
Co ratam zle? Je mozne, ze tak vela auto narekuperovalo? Beriem, ze skom skuseny vodic, ktory brzdi minimalne a jazdil som v idealnych podmienkach pre rekuperaciu. Ale zeby az tak???

Prílohy

• photo4875.png
    photo4875.png
    188,9 KB · Zobrazení: 14
  • photo4876.jpg
    photo4876.jpg
    59,7 KB · Zobrazení: 11
milan84
milan84 komentoval
Teq ale kolko ti pise leafspy pri plnom nabiti? to co tu uvadzam ja 39.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
milan84 Pekny vysledok podla mna. Tych 320kg je max co to auto odvezie? Asi by to chcelo viac testov a mozno aj zimny ci za mokra. Elektronika v aute ci apka v mobile nie je dokonala. Tak odchilky mozu byt.

Teq
Teq komentoval
ICE666SVK nie,nie. Plne zatazenie je 580kg aj so soferom. Tak sme to zatazili na viac ako polovicu a vozil som to cely cas. Priemerne je to teda podobne tomu, ked ma rano kurier plnu zataz a postupne vyklada.
Ja som cakal, ze sa priblizim k 250. Mozno so standard.verziou a bez zataze by to slo. Lebo nase je o nieco tazsie, ale v meste odpor vzduchu nehra skoro rolu.
V zime spravim rovnaky test.
Nissan uvadza 200-300km,k tej hornej hranici sa normanou jazdou neda priblizit, asi to je podla NEDC.

Komentár
milan84 mam na teba ako znalca nissanov zopar otazok:
- terajsia env ma 40kWh bateriu, bude aj s vecsou ako novy leaf?
- leaf ma typ2 a chademo, env ma tusim typ1 a chademo... je to tak?
- nepocut, ze by nissan uz dostal rozum a daval pre EU CCS?

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
jux
-o 62 kWh som pocul len priania zaujemcov. nepredpokladam,ze sa do tohto auta dostane.cenovo by to uz bolo nepredajne a v oblasti zasobovania nepotrebujes mat taky velku range.
-ano ostali pri nelogickom type1 a na to nadavaju vsetci. uz blbe kangoo ma menekes a vie tak pouzivat vacsi pocet stojanov
-nissan podla mna vobec neuvazuje nad ccs. myslim si,ze cosi do toho hra aj ego,ze chademo je japonske tak sa predsa nebudu prisposobovat europe

Späť