Nová nabijacka v Žiline, Slovnaft smer na D1 zo ZA

Dnes som chcel tlačiť nejaky ten KWtik a nefunkcna.Svieti ,ale píše že nabijanie nieje dostupné...

curgali
curgali komentoval
Jazdim 95 tachometrovych...80 som jazdil na Leafe 1... :p

D
dango komentoval
tak ked budes mat normalne auto, uz sa dostanes mozno aj ku 120tke :D

curgali
curgali komentoval
Robim krok po kroku..tento rok Kona 64 alebo TM3 SR+ to bude 110-na a za dva roky, keď už budem veľký, tak TMX a 135 tachometrových...:cool:

Dik za všetkých EVckarov..Skvele že si to urobil aspon ty keďže ja som na to vykaslal...a ani neviem preco..
Este som dumal ci nestlacim reset tlačidlo ale potom som to nechal tak,nebol som v núdzi,len som cakal na manželku tak som chcel vyplniť cas efektivne...

Komentár
No ešte som to neskúšal, ale chodím okolo a vidím tam nabíjať Ioniqi a aj čierny Model 3 ZA-266 tak asi to už ide.

Komentár
Aj ja som uz isiel tade viac krat,nenabijal som našťastie ale stojan bol vzdy ,vzdy zablokovaný viacerými spalovakmi...

Komentár
Dnes CCS nešlo. Hlásil to niekto prevádzkovateľovi? Bolo by dobré to dať do chodu, lebo potom budú chcieť všetci nabíjať na jedinom typ2 a bude to stále obsadené.

1 Komentár
JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Vraj to hlasili ale je tazke sa v Slovnaft dovolat niekomu zotpovednemu.

Prave teraz ide aj CCS

5163C639-3E8F-4B05-B87D-008EAE53BFE1.jpeg

Komentár
A dnes zase neslo CCS. Islo to tak 1 min a potom to vyplo. Ked som nasledne spustil type 2 nabijanie tak znovu bolo mozne spustit CCS, ale ked som dal zas CCS tak po minute vyplo. Type 2 daval ale len 55 km/h a nie 69 km/h ako by mal.

1 Komentár
1fisker
1fisker komentoval
rýchlosť nabíjania by bolo dobré uvádzať v univerzálnej jednotke kW, nie v km/h, lebo to môže byť u každého auta iné

Ja som nabíjal v piatok a šlapalo všetko v pohode

1 Komentár
JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Skúšal som aj dnes ráno, nejde to a po krátkom nabíjaní na Type 2 napíše, že nekvalitná sieť a zníži výkon nabíjania o 1/3. Kto kvôli tomu volal? To volať priamo na Slovnaft?

Ahojte, bol som dnes skusit s i3kou 60Ah a islo pekne CCS. Prisiel som so 69%, tak to islo na 37kW a postupne klesalo. Ale inak ok, nabehlo na prvy pokus.

Komentár
Včera v noci okolo 10 išlo CCS na plných 125A. Okolo 20kWh sme dobíjali (free).

2 Komentáre
JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Hej vyzerá, že to zase ide. Ja som nabíjal minulý týždeň aj keď najprv mi to nešlo, ale keď som znovu odpojil a pripojil už to išlo bez problémov a nabil som z asi 26 km dojazdu na 423 km :)

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Mne išla včera plných 48kW CCS na prvý šup. Evidentne to chodí niekto opravovať.

Ta nabijacka patri pod NEXT-E, je aj na ich mape:
https://next-e.eu/map.html

V Ziline je planovana este jedna na vychodnom konci mesta, tiez vedla Slovnaftu. Zaujimave, ze v ramci toho projektu postavili nabijacky rozni poskytovatelia, napr. odpocivadlo Zelenec je pod GreenWay, alebo McDonnald's Jilemnickeho v Martine je pod ZSE.

EV_Future
EV_Future komentoval
to netusim, museli by sa vzajomne dohodnut firmy ktore su do toho zainteresovane - podla info na stranke su to hlavne E.ON (u nas ZSE) a MOL Group (u nas Slovnaft), plus este aj nejake automobilky.

T
ToMiLeaf komentoval
Raption 50 na Slovnaftke v NM od Circontrol nepatrí do NEXT-E?
Inak aj na Slovnaftke na vjazde od D1 do PN trčia káble zo zeme. To by mohla byť tiež táto ich sieť.

nick81
nick81 komentoval
Včera som tu pekne zlyhal .. DC spustilo nabíjanie, po pár min.sa nabíjanie zastavilo, auto blikalo všetkými 3 diodami (stav nabitia). Skúšal som to asi 8x, vypnuté/zapnuté auto, pridŕžam konektor a už som cez handshake ani neprešiel. Stanica po minúte zahlásila "konektor bol odpojený". Bola noc, tak som si pospal/nabil na AC 10kWh a prešiel som na next-e do Nového Mesta, kde už išlo všetko v poriadku. Stáva sa vám takéto s DC, je na to nejaký trik? Alebo je to problém v stanici.

Naposledy upravené:
M
misuss komentoval
Mne sa posledné 2 razy stalo, že na prvý krát to zlyhalo, "konektor bol odpojený", alebo niečo podobné. Našťastie ďalší pokus (odpojenie-zapojenie) zafungoval.

JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Áno, ono to občas hápruje, treba sa s tým pobaviť, zastrčiť konektor, chvíľku počkať, skúsiť znovu atď.

I
Ivan91 komentoval
vcera vecer som tam bol tiez.. DC neslo, AC islo.. odpajanie/zapajanie nepomohlo, pomohol mi az reset

urobil som tento postup:
1) DC - neslo
2) DC - neslo
3) AC - islo
4) Reset (cca 3 minuty)
5) DC - uz islo

Uz to ide, aj ja som dnes nabijal uz OK. Neviem ci je to tym ze som pisal, alebo sa to spravili samo.

Komentár
Dnes som bol nabiť a pýtalo to kartu. Vyzerá že to zatiaľ funguje s hocijakou kartou, ja som použil ZSE.
Slovnaft v Ilave aj v Novom Meste nad Váhom dnes išiel bez karty ako vždy. Takže neviem či len v ZA plánujú spoplatnenie, alebo je len nejaký novy fw na nabke, netuším.
Inak Chademo má cedulku mimo prevádzky.

janulo
janulo komentoval
Dnes to isté, ale zastavil som sa len na vyskúšanie keď som šiel okolo, nemal som čas zisťovať u obsluhy. Aj keď ktovie či by niečo vedeli. Existuje nejaký kontakt na Slovnaft, kto to tam má na starosti? Je mi jasné že to nebude na vždy zadara, takže len zistiť ako sa dá za to zaplatiť a nemám problém, poloha je super v smere na BA :)

Peterka
Peterka komentoval
Ake rfid karty si skusal? V Zahorskej mi spustilo nabijanie iba ZSE a GW kartou, rozne ostatne co som skusal, tak nic. Konzultoval som to so ZSE, vraj Slovnaft v roamingu nemaju ani im nedali databazu ich kariet. Tak neviem....

janulo
janulo komentoval
Skúšal som ZSE, GW, BMW. Ale možno som to skúšal rýchlo po sebe, ešte pôjdem poskúšať a popýtať sa u obsluhy

Dnes som skusal nabijat, ani jeden konektor nefuguje. Podla obsluhy je v nabijacke nejaky novy software a kartu k nemu nemaju...

Komentár
Nabijacka nefunguje, obsluha stale nema kartu na spustenie.

D
denial komentoval
takze pre male citigo to nebude moc vyhodne ?

nick81
nick81 komentoval
denial Ani pre 64kWh Niro :) Miroslav Rojko Už tam vidím etron nabíjať doplna na 50kW. Toto sú stojany, ktoré vôbec nemuseli vzniknúť. Škoda eurofondov.

nick81
nick81 komentoval
Späť