Objednávka a kúpa Modelu 3 z Nemecka mimo Tesly

jeeff

Active member
Pridal sa
27 nov 2015
Správy
939
Referral
lubos1519
Ako som pisal vyssie, mam objednanu TM3 cez nemecku firmu https://www.roepke-mobile.de, kedze ste sa uz viacery na to pytali davam to priamo sem. Nemaju problem, ak im niekto z vas napise na email rs@roepke-mobile.de, je to pan s menom Rolf Schäffhauer, napiste mu o aku konfiguraciu mate zaujem a on vam posle cenovu ponuku.

Moje auto je aktualne objednane, tak uvidime kedy pride. Nechceli zatial ziadnu zalohu ani nic, len podpisanie kontraktu.

Komunikuje nemecky aj anglicky (ja s nim pisem anglicky).

Diky za radu, napísal som mu. Vzhľadom k tomu že tá firma je z Paderbornu, predpokladám že je to tá istá čo na mobile.de predáva viacero kusov M3, za celkom vpohode ceny (ale nie konfig čo chcem ja). Uvidíme, hádam to vyjde :-)

Komentár
Aj ja som napísal, ohľadom možnosti financovania (leasing) a odpočtu DPH.

Komentár
Chlapi dajte vediet ako ste dopadli. Toto by bolo super riesenie pre TM3 alebo TMY. Dakujeme

Komentár
Tak mne odpísali, že slovákom len za hotové, žiaden lízing.

Komentár
A preco chces leasing od nemcov a neriesis ho tu? Ja tiez auto vyplatim a nasledne budem tu riesit leasing. Na novom aute to nie je problem.

Komentár
Tak teraz som nepochopil. Samozrejme, že by som radšej riešil leasing na Slovensku ale ako? V akej firme? A ako si myslel to "vyplatím a potom poriešim leasing"? Veď keby som mal takú hotovosť tak neriešim leasing, nie?

Komentár
Aha, ano, hotovost na zaplatenie musis mat, potom nasledne riesis tzv. Spätný leasing. Teoreticky by ale nemusela mat leasingovka problem kupit auto zo zahranicia, skus sa informovat v tvojej leasingovej spolocnosti.

Komentár
Vlastnú leasingovku nemám, ako ale riešiť Teslu model 3? A prečo vlastne riešiť ten spätný leasing? Veď zaplatím a vybavené, nie?

Komentár
Predaju to auto Nemci s DPH alebo bez DPH mne ako sukromnej osobe? Lebo ak s DPH tak to je problem :-/

Komentár
To neviem, ja ho kupujem na firmu samozrejme bez DPH. Ak by ho predali s DPH, tak budes mat problemy ako JozkoPucik s prihlasenim a dvojitou DPH.

Komentár
Komunikoval jsem s panem Schäffhauerem a musim priznat, ze jsem z toho pomerne rozpacity. Odepisuje rychle, anglictina v pohode, ale nebyl mi schopen poslat oficialni nabidku na firmu a jeho ochota potvrdit jakekoliv zarucni podminky byla nulova. Pouze nakonec napsal, ze jeho cena je o 2500 EUR vyssi nez je v nemeckem konfiguratoru. Jestli s ci bez DPH jsem z nej nedostal. Pricemz neopomenul zminit, ze tech aut do CR jiz dodal vice... Uplne moc duvery to ve mne nevzbudilo, drzim palce tem, kteri do toho sli.

Komentár
Mne poslali mailom ponuku kde bola celkova cena za auto + pozadovana vybava, povedal som OK, poslal som im udaje firmy a nazad mi poslali dokument kde bola konfiguracia + firemne udaje, co som im podpisal a poslal nazad. Zaruku urcite nebudu riesit, to je potrebne riesit s Teslou, je to nove auto, nie je dovod, aby ju preberali oni.

Komentár
Vcera volal p. Schäffhauer, ze auto pride buduci tyzden, ci mam zabezpecene financovanie, tak snad vsetko dobre dopadne.

Komentár
Super! Drzim palce nech to dobre dopadne a (predcasne) gratulujem k novemu Modelu 3.

Komentár
A ako ho financuješ. Tatrabanka mi lízne teslu len ak ju kúpim od oficiálneho predajcu. Leasing pre firmu roepke mi nedá.

EDIT: Aha už vidím. Spätný Leasing. Túto možnosť mi ponúkla aj Tatra. Ale kedže nemám takú hotovosť, neprichádza to do úvahy.

Komentár
Ja som sa v Tatraleasingu informoval aj o moznosti kupi cez sprostredkovatela a bolo mi povedane, ze je mozne poziadat o vynimku ked im dodas oficialnu ponuku od sprostredkovatela. Cize ak mas zaujem, tak to skus, mozno to pojde.

Komentár
V Tatre mi povedali, že len oficiálny predaj. O žiadnej výnimke nebola reč. Ale aj tak to zatiaľ neriešim a asi počkám ten mesiac na otvorenie konfigurátora. kedže chcem RWD Long a dopytoval som firmu Roepke na túto verziu ale neozvali sa mi.

Komentár
Tak uz mam od Roepke aj FA aj VIN: 5YJ3E7EB8KF262452, zaujimave je, ze konci na 262452, na nemeckom fore bezne maju 330xxx, ale co viem, tesla uz davno nepouziva sekvencne cisla, ale proste vygeneruje sadu cisel a z nej prideluju potom VIN. Mam objednane FSD, tak snad tam je HW3.

Komentár
Späť