Objednavka noveho auta z Berlina

archGL

Junior member
Pridal sa
25 mar 2023
Správy
6
Ahojte, rozmyslam nad objednanim Tesla Model Y, Long Range, v bielej farbe, cez Rakusko. Zaujimalo by ma, ci to auto bude z Berlina alebo ci moze prist este stale aj z Ciny? Viem ze kusy vyrobene v Berline maju lepsi podvozok, lepsie sedacky a plato do kufra, o nicom inom neviem. Pocul som ze vraj novy podvozok uz maju aj kusy z Ciny. Ako je to so sedackami a platom do kufra, tiez su uz aj v cinskych kusoch?

Predpokladam, ze ak by som si vybral farbu Quicksilver alebo Midnight Cherry Red, tak to musi byt z Berlina, ze? Je aj nejaky iny zaruceny sposob ako dostat auto z Berlina? Pride mi dost blbe doplacat cez 3000 eur za farbu ktoru nechcem...

Plato davaju obe fabriky. Posledne dodavky boli z Berlina ale ruku do ohna nedam ze to je pravidlo. O sedackach pocujem prvykrat. Farby ano zatial iba Berlin. Ak inu farbu tak si prejdi skladovky alebo napis email do Rakuska.

Komentár
Plato davaju obe fabriky. Posledne dodavky boli z Berlina ale ruku do ohna nedam ze to je pravidlo. O sedackach pocujem prvykrat. Farby ano zatial iba Berlin. Ak inu farbu tak si prejdi skladovky alebo napis email do Rakuska.

Vdaka.

Komentár
Ak by to este zaujimalo aj niekoho ineho, komunikoval som s pracovnikom Tesly z Viedne, povedal ze ano, dodavky su stale kombinovane, avsak biela a cierna farba je prevazne z Berlina a samozrejme quicksilver a midnight cherry red su vzdy z Berlina, lebo tie sa v Cine nevyrabaju. Co sa tyka rozdielov medzi autom z Berlina a Ciny, tak povedal ze vraj su tie auta uz rovnake, pozeral na cisla dielov prednych sedadiel a ze su identicke. Tiez povedal ze dostupnost v bielej farbe je momentalne vraj do 1-2 tyzdnov.

Komentár
Ja som sa po roku konecne rozhybal, nechcelo sa mi viac cakat kym predstavia 3. rad sedadiel tak som dal v stredu Order na Long Range vo Viedni. Dnes mi dosla SMS, ze si auto mozem prist vyzdvihnut v pondelok. Biele, cierne a modre su k dispozicii v podstate okamzite, na Quicksilver sa caka cca 2 tyzdne. Na cervenu je aktualne cakacka. Dostupnost ukazkova. Vidno, ze chcu predavat, a nie len katalogy ukazovat :)

edit: uz mi to zmenili na utorok, zistili ze je sviatok 🙈

Naposledy upravené:
W
Wilo komentoval
PistaTT zrejme ano. Ja som naklikal tazne, EAP, cierny interier a 20” kolesa (cisto esteticka zalezitost na ukor dojazdu). Zatial nepadla ani zmienka o absencii tazneho, dodatocnej montazi ani ziadnom obmedzeni, a na fakture je takisto uvedene. Uvidim v utorok, necham sa prekvapit 🙈

Miroslav Rojko uvidime, ja som pragmatik, nie je to moja prva Tesla a som zvyknuty uz na vselico. Co to ospravedlnim, a nechce sa mi patrat po povode a hladat jednorozca. Po dlhom vahani som mal uz deadline a potreboval som auto do maja/juna. Dlho som cakal a porovnaval aj s MEB, eGMP atd, ale stale mi to ako celok vyslo takto, po poslednej vlne zlacnovania uz nebolo o com. Ten technicky zaklad zvitazil nad cackami-mackami konkurencie.

PistaTT
PistaTT komentoval
Tak to ma úprimne prekvapilo a nečakal som že by mali skladovky aj s ťažným. Aktuálne sú krátke dodacie lehoty výraznou konkurenčnou výhodou Tesly v porovnaní s inými výrobcami. Želám nech ti dobre a bezproblémovo slúži.

V
vilcoo komentoval
ake maju v berline nedostatky,ktore maju cinania vyriesene?

Späť