Povinné zmluvné poistenie (PZP)

Miroslav Rojko

Senior member
Pridal sa
27 nov 2016
Správy
4.842
Nepoisťoval niekto v poslednej dobe auto s objemom 0 cm3 ? Lebo dosť sa dvihli sadzby a neviem či som našiel výhodnú.
Minulý rok boli ešte elektromobily ako autá s najnižším objemom pod 1000 cm3 a tento rok ich si ich už poisťovne všimli a dali ako 2000 cm3 vo väčšine poistovní alebo podľa výkonu.
Kým sa Ioniq alebo Leaf dal na právnickú osobu poistiť pred rokom za 72 €, teraz som najnižšie našiel za 88€ pre okres NM a keď dám okres BA, tak dokonca 103€ (všetko sadzby Uniqa, ostatné poistovne viac). Je možné takéto navýšenie ?
Má niekto lepšiu sadzbu na právnickú osobu tento rok ?

Nesuvisi to zdrazenie nahodou z krokmi nasej vlady zdanit aj poistky, ci take nieco? Volaka reklama proti tomu teraz bezi v TV.

1 Komentár
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Súvisí. Samozrejme, že každé zvýšenie dani a a odvodov zaplatí zákazník.
Ďakujeme najlepšej vláde.

To vieme, že súvisí (odvod z poistky je do 10%), ale ceny sa dvihli aj o 25%.

Skôr ma zaujímalo, či niekto v poslednej dobe nepoisťoval a ak áno, v ktorej poisťovni mu dali lepšiu sadzbu.

Komentár
Ja calujem 400 evri v rakusku a mozem byt velmi rad ze nemam spalovaka lebo by som to mal niekolnosabne viac.

2 Komentáre
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
To aj spolu s havarijnym, nie ?

Teq
Teq komentoval
kdeze, spolu s havarijnym to bolo ovela horsie. V Rakusku su neporovnatelne drahsie PZP (KFZ) a velmi zalezi na emisiach a vykone. Ja mam odpustene vsetky mozne dane. Nech sa paci, ak si chces skusit vyratat :) https://www.zurich-connect.at/berechnung/autoversicherung Tak isto zalezi kolko im vies dokazat rokov jazdenia bez nehody, ja som vedel tusim len 2 tak som mal male bonusy, casom to bude trochu lepsie.

Kooperativa 82,59 EUR pre Model S na s.r.o. v Bratislave. Zdrazilo oproti minulemu roku zo 74,60 EUR

Komentár
Späť