Rozdíl ceny v EU a Other EU

Vít Baumruk

Junior member
Pridal sa
5 apr 2019
Správy
10
Ahoj všem,
je tomu teprve chvíle, co se zajímám o elektroauta. Tesla mě zaujala nejvíce a chtěl bych si jí koupit. Ovšem narazil jsem na, dle mého, zvláštní věc. Pokud si objednáte Teslu na jejich stránkách jako other Europe, objeví se Vám cena, která je v podstatě stejná jako v například v Německu nebo v Rakousku, ovšem je u toho napsáno, že je to cena bez DPH, kdežto na německých a rakouských stránkách je cena, jak jsem psal výše, v podstatě +- stejná, ale již s DPH. Znamená to tedy, že ceny pro other Europe jsou asi o 20% větší než pro západní Evropu, protože v Česku a na Slovensku musíte zaplatit DPH. Asi neumím hledat, ale nikde na webu jsem nenašel ani jednu zmínku o téhle problematice. Chtěl bych se zeptat těch, kteří si takto Teslu koupili, skutečně jste zaplatili o tolik více, nebo na to máte nějaké řešení, případně je to úplně jinak?
PS: Zakládání firem v Německu nebo v Holandsku je sice možnost jak to obejít, ale také to stojí dost peněz + účetnictví + sídlo firmy atd. + likvidace firmy atd. takže v tom nevidím řešení, když si chci koupit jedno auto pro sebe a o ojeté auto, které si dovezu po min. půl roce a po 6000 km nestojím.
Budu rád, když napíšete, pokud o tom něco víte....

Tak po odeslání příspěvku jsem zde našel vlákno, kde se toto řeší :rolleyes:

Odpověď z Tesla Vídeň:

Dobrý den,

díky moc za email.

Máte pravdu, že aktuální ceny neodpovídají v rámci Evropy ve srovnání s Other Europe.

Jde o změnu ke které došlo cca tři týdny zpět a máme za to, že jde o chybu.

Zítra ji budeme řešit s vedením a doufám, že co nejdříve dojde ke změně.

Jinak máme i skladové vozy, kde jsou ceny v pořádku.

Pokud máte zájem o nabídku skladových vozů, tak mi prosím pošlete Vaši ideální konfiguraci a jí Vám obratem pošlu aktuálně dostupné vozy, které máme skladem.

Ještě jednou díky za email a budu se těšit na Vaši reakci.

[FONT=wf_segoe-ui_normal] S pozdravem a přáním hezkého dne
Best regards

[/FONT]

Komentár
Pockej dokud Tesla oficialne otevre Prazskou pobocku, pak to bude bez problemu (v CR).
Jinak je vzorove reseni koupit to od nejakeho Nemce, kteremu zaplatis tisic euro za papirovani, a on ti proda 1 den stare auto.

jux
jux komentoval
Miroslav Rojko nebud zly na JozkoPucik .... Ma dost problemov a aj tak dal svoju novucicku tm3 na okukovanie na autosalon za co by sme ho mali len chvalit.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Troška na odľahčenie, to len v dobrom som si zmyslel na povinné čítanie na ZŠ.

JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Tak preferujem internetovú anonymitu :D a hej, ešte sa to stale rieši, vraj nemecký daňováci odpovedajú tak do 2 mesiacov.

Odpoved od Tesly 4.4.2019 "o tomto problému víme a očekáváme jeho vyřešení v průběhu příštího týdne." Takze tento tyzden by mali byt ceny vyriesene

P
Paja komentoval
No uz to jsou vice jak 2 mesice a stale zadna zmena k lepsimu ;-). Respektive nyni to vypada, ze vsechny objednavky modelu S, X, 3 bezi pro relevantni staty na novem konfiguratoru a to bez Other Europe a v ramci noveho konfiguratoru se neda vubec prepnout do Other Europe ani pro model S ci X. Da se jinym zpusobem na webu proklikat na stary konfigurator pro model S a X, kde Other Europe stale jeste je, ale jsou tam pro ni porad o cca 20% vyssi ceny nez v zapadni Evrope (kvuli nezapocitane DPH). Mozna je to proste jen pohrobek, ktereho jiz nikdo v ramci Tesly neresi/neaktualizuje a nechava se to na spusteni dalsich zemi v novem konfiguratoru nekdy v budoucnosti (anebo nikdy jak pise head :-) ).

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Ja mam v zalozkach ulozenu Tesla stranku a to pre Europu. Teda respektive je to pre Other Europa a tam ked dam SC, tak mi da Erorr 404 Page no Found, ale ked prepnem na USA tak vsetko fachci ako ma. Mne to pripada ako keby chceli pre other Europu to otvorit az ku koncu roka, ked budu spustat Cina Gigafactory

P
Paja komentoval
Zajimava uvaha, ktera ma logiku. Prvotni produkce cinske tovarny muze smerovat na domaci trh a pak do vychodni Evropy, ktera ma obecne vyssi toleranci k urovni kvality... Jen si myslim, ze to nebude drive jak v roce 2020.

Späť