Starostlivosť o akumulátor

Tento clanok mi pride tymi castami o teplotach (a odporucaniach), akoby bol pisany pre Leaf a nie pre novodoby/moderny elektromobil.

1 Komentár
E-Up!
E-Up! komentoval
Je tu veľké množstvo majiteľov Citigo iV a e-up!.

Ten clanok je velmi dobry na odrardenie od emobility. Podla neho potrebna starostlivost vacsia ako o manzelku,alebo deti. :)
Neviem co tym dlhodobim testom sa ma dokazat. Keby mali aspon dve rovnake auta a jednemu hickali bat podla toho clanku a druhemu nabijali ako ide zivot bez ohladu na bat a potom porovnali ich degradaciu malo by to vyznam. Takto o rok akurat skonstatuju aka je degradacia pri tomto sposobe, ale nedozvieme sa ci pri bezohlanom nabijani nebola rovnaka. ;)

T
tommik komentoval
No a hlavne akákoľvek "starostlivosť" o batériu nad rámec toho, čo robí BMS je ako umývať si auto výhradne ručne. Tiež keď ho budeš po pár rokoch predávať, budeš sa sám seba pýtať...načo to bolo dobré?

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Nato, ze tych par rokov som sa mohol kochat na pekny nedoskrabany lak.

T
Taur komentoval
E-Up! No ze nerobis otroka baterke, ale nabijas ako potrebujes, ked mas prilezitost, kedy sa ti to hodi, vyuzivas jej kapacitu a neskracujes si dojazd na polovicu lebo nabjas 20-80% ... Nevravim ze ju treba zamerne humplovat, ale auto vratane bat ma sluzit cloveku a nie clovek autu.
Verim ze staci dodrzat par zakladnych zasad a doverovat BMS ze sa o vacsinu postara, teda aspon pri novych BEV.

Späť