Supercharger Bratislava

Foto pre tých ktorí pochybovali o využití 6 stojanov v BA. (Sorry za kvalitu, fotil som za jazdy keď som išiel okolo a všimol som si že tam je plno)

Click image for larger version  Name:	 Views:	1 Size:	232.4 KB ID:	15608

3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Skoda ze si nesiel na SC zistit, ze ake znacky su tam. Ci sa naplna moj scenar AT, CZ, HU,PL a domaci SK. Alebo aj ine znacky.

g211
g211 komentoval
Bohužiaľ išiel som vo vnútornom diaľničnom páse, nedalo sa odbočiť. Bolo to v nedeľu o 17:58.

Juro
Juro komentoval
ja som tam v tedy nabíjal. Boli tam SK značky, rakúska a nemecká.

Tych 5 obsadenych stojanov musela byt nejaka akcia, chodim okolo Aupaarku kazdy den a nemal som stastie na ziadnu teslu, vzdy su vsetky stojany volne - az na nejaky spalovak niekedy. Nabijal som tam len 3x, bol som vzdy sam. Teraz asi o osmej som isie okolo - tiez tam nikto nebol - ani ziaden spalovak. Na Kaskadach som bol asi 20x, tiez som tam ziadnu teslu nestretol. Posledne minulu stredu bol sice jeden stojan obsadeny, no nie teslou - mali na jednom nabijacom mieste zlozenu paletu s nejakou technologiou :-)))
No mozno len nemam stastie. Presiel som dnes tiez cez garaze Auparku - zatial ziadna aktivita ohladom dest. char.
Ako vam nabija v Auparku? Mne sa zda, ze slabsie ako na inych SC.

MatejN
MatejN komentoval
Prave teraz sa nabijavu 2x Ska jedno modre CZ a druhe biele na LV znackach

jux
jux komentoval
Aj ja som teraz videl dve TMS BA..... nabijat v auparku, Ice6... teraz ked je teplo jazdim po BA na skutri a ist do garaze do auta pozerat kolko stojanov je obsadenych sa mi nechce. Skuter mam samozrejme elektricky - tento rok som si kupil novy-lepsi - 6,5kWh bateria, 10kW motor kratkodobo 15kW. max cca 100km/h.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Napis a pofot co to mas za skuter. Kolko sa nabija ci sa daju vymenit baterie, alebo je na pevno a skusenosti. Samozrejme nie do tohto vlakna.

Priatelia, pribudli značky. Zaobstarajte si parkovacie kotúče :D

photo2645.jpg

photo2644.jpg

photo2643.jpg

3 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Vyborne +++

jux
jux komentoval
No ten text "po dobu max. 2 hod. pocas nabijania" je nestastny a nesedi s teslackimi podmienkami nabijania. Navyse ked raz napisali, ze len pocas nabijania, naco dali dalsiu podmienku nelogicke 2 hodiny, ved ziadna tesla sa nenabija na SC dlhsie ako 2 hodiny, aj hodinu len malokedy. Niekto si to moze vysvetlit, ze tam moze stat 2 hodiny vzdy, co nie je pravda, ked je podmienka, ze pocas nabijania. Navyse teslacka pokuta zacne nabiehat 5 minut po ukonceni nabijania pri viac ako polovicnej obsadenosti SC. To si teraz vsetci majitelia tesiel musia zaobstarat parkovacie hodiny? Ak ich v Auparku nebudu mat, dostanu pokutu? Ved to je hlupost. Na niektorych stojanoch niektorych SC byva obmedzenie na pol hodinu, to ma logiku na vytazenych SC, ale to neznamena, ze musia mat parkovacie hodiny.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Od kedy je pokuta za blokovanie stojanu po 5 minutach od ukoncenia nabijania pri viac ako polovici obsadenosti SC? Vedel som, ze je to iba pri plnom obsadeni.

Je to uplne jedno, aku tabulu tam daju, pokial budu na cestach jazdit obmedzenci.

IMG_6292.JPG
IMG_6292.JPG

3 Komentáre
matchke
matchke komentoval
To je asi duševný invalid.

voloda69
voloda69 komentoval
To je novy typ TESLY - pickup :-)

D
Daliborko komentoval
Ale ako pekne zaparkoval, len cez jedno parkovacie miesto. To u týchto jedincov nebýva zvykom :)

Som sa ponúkal že nechám urobiť letáky nech ma aspoň kazdy možnosť nechať pekný pozdrav ale chcel som (ak existuje) logo Tesla klubu nech to má nejakú váhu. Prosím ohláste sa Stano alebo Juro.

2 Komentáre
J
jeeff komentoval
A ty si naivne myslis, ze keby si to nechal za stiaracom tomuto obmedzencovi, ze nabuduce by tam nezaparkoval? Toto su ludia, ktorym to je suma fuk!

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Som optimista ze dalsim 5tim mozno nie.

Inak dnes poobede som tam nabijal a boli obsadene aj dalsie 2 stojany (kazdy na inom zdroji). Takze vykonova elektronika ficala naplno. Bol som sa pozriet u tej pekne oblozenej budy. Horna cast tych mrezovanych dveri bola tak tepla ze tam takmer neslo udrzat ruku. Takze odhadom tak 50 stupnov. A to slnko bolo za mrakmi. Nabuduce zoberiem termo kameru.
Napriek tomu som nabijal plnym vykonom (94 kW - viac u 75 kWh baterie nikdy nejde).
Som zvedavy co to bude robit ked bude vonku 35.

Komentár
Dalsi mrzacik na 10 rocnom aute, co nevie citat doplnkovu tabulu na parkovisku.
Urcite byva este u mamy v detskej izbe a tankuje max. za 5 EUR.
V odraze vo vyklade vidno policajtov, ktori sa prizerali a nemozu s tym nic robit, iba mi zamavali..

Prílohy

• photo2785.jpg
    photo2785.jpg
    673,6 KB · Zobrazení: 12
3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Na vyhradenom parkovisku nemozu policajti nic urobit? Pri ZTP ci vozickaroch su velmi sikovny, tak preco nie tu? Ma to vyfuk? Ma. Je to BMW a je to tam napisane? Ano. Takze Tesla to nieje a vyhradene to pre Tesly je, tak si myslim, ze by mali konat. Kamaratovi otiahli auto aj ked stacilo dat papucu, lebo auto netvorilo prekazku, ale otah bol lepsi kseft. Skladali sme sa na pokutu vsetci. Tusim cez 1000 este korun slovneskych to bolo. Hold MP v BB je iny kader.

Ioniq
Ioniq komentoval
Myslim, ze tam ide o vlastnika pozemku. Tym, ze parkovacia plocha patri investicnemu fondu co vlastni Aupark, a nie mestu, policia nema pravomoc svojvolne zasahovat. Moze ju vsak vyzvat vlastnik (Aupark), ze na jeho ploche nezakonne parkuje vozidlo a potom mozu riesit odtah. Vsetko je to o voli a chceni. Viem, ze IKEA si toto starostlivo strazi. Parkoviska pred Avionom aj Ikeou su jej, ale chodia tam SBSkari, ktori hned nahlasuju ludi parkujucich na invalidoch a odtahovka potom promptne kona. V Auparku nechodi nikto, a teda nema kto policiu vyzvat na napravu. A na sukromnom pozemku nemozu len tak odtahovat, aj ked je poruseny predpis.

Edit: cisto teoreticky by stalo za skusenie, nahlasit takehoto parkovaca na informaciach pri hlavnom vchode. Mozno by ta krasotinka co tam sedi nieco podnikla, ale takzo povedat ci to ma v naplni prace :)

Edit2: to zachytne parkovisko pred tunelom pri Auparku - tam sa papuce rozdavaju, ale rozdiel je ten, ze toto uz nepatri Auparku (pripadne mozno aj patri, ale je riadne zaclenene do cestnej siete v zmysle vyhlasky). Tym padom tam mozu MP papucovat

D
dango komentoval
ani vlastnictvo tesly ti rozum neda. asi pred 2 tyzdnami som parkoval par miest vedla modelu X, ktory na preplnenom parkovisku zastavil ako ... a zabral 2 miesta. skoda, ze som neodfotil (biely model X pred hornbachom - ruzinov BA)

Stojan 1B je nefunkčný. Nahlasoval to už niekto?

3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
To je jedno, ci to uz niekto nahlasil, alebo nie. Nahlas to aj ty. Cim viac to ludi nahlasi, tim (dufam) skor to odstrania. A je to aj potvdenie pre nich, ked to nahlasi viac ludi, ze porucha naozaj je. To, ze si to tu napisal je sice v poriadku informacia, ale tu to nik nevyriesi. Je to len info. Inac ked nefunguje jeden stojan ten druhy funguje?

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Presne tak.

g211
g211 komentoval
1A funguje OK. Nahlásil som mailom.

Tak a už nefunguje ani 3B. 1B aj 3B sú zhasnuté a v navi svietia ako obsadené.

2 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
To nahlasovanie e-mailom nieje asi najlepsia cesta. To nemaju nejaku HOTLINE? Na toto by mali mat. To im tan neindikuje niekde, ze je problem?

g211
g211 komentoval
Určite im to indikuje, keďže nesvietia a online sú zobrazené ako obsadené.

IMG_2777.JPG
Keď sa ti nechce ísť parkovať do garáže zapoj sa a hraj sa na chytráka.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
gamcik - este sa vratim k tej Q7 - pises bez rychlodobijania - to nema CCS? Len obyc zasuvku?

jux
jux komentoval
plug in-y nemavaju DC nabijanie, maju prilis malu kapacitu baterie aby zvladla dc nabijanie.

G
gamcik komentoval
nema CCS, len typ 2

Pozor Tesláci, nepokakať sa, niekto ďalší tam bol tiež ...

Prílohy

• photo2916.jpg
    photo2916.jpg
    282,4 KB · Zobrazení: 12
3 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
A aj nabil? Lebo ak hej klobúk dole.
Samozrejme že nie, ani nemohol pretože SuC dáva jednosmerný prúd!
Nejde o to, že tam niekto príde a skúsi, či nenabije, ale o to, že keď tam parkuje tak blokuje miesto (keďže bežne tam stoja 1-2 spalovaky) úplne zbytočne. Nabijal som tam pol hodinu dnes podvečer a všetkých 6 miest bolo obsadených, z toho 3 ne-Teslami. Neviem či to v Auparku poznáš ale je tam spústa parkovacieho miesta v podzemnej garáži zadarmo.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Nenabil som, ale aspoň foto mám. Dnes mám aj foto zo Senj superchargera, aj keď tam to nie je zadarmo, je to na platenom parkovisku za 5 kún na hodinu. Nemajú mať nabíjačky Tesly zdarma ?

J
jeeff komentoval
Keby si mal Teslu mal by si parkovanie zadarmo. Nikdy som tam neplatil, vzdy mi otvorili rampu. Verim ake ze snad coskoro otvoria Otocac, uz zacali konecne tahat napajaci kabel.

3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Ako to tam vyzera? Uz to davaju do poriadku? Alebo este prebieha vysetrovanie poziaru? SC je OK?

jux
jux komentoval
SC BA je v poriadku, vcera som tam nabijal. Pozeral som obsadenost stojanov aj tesne po poziari a nabijalo sa aj vtedy.

matchke
matchke komentoval
Nabija sa za kazdych okolnosti. Aj ked doslova hori za zadkom. :)

Zdravim Teslakov. Mam jednu otazku k vykonu SC v Aupaku. V poslednej dobe sa mi stava, ze aj ked pridem s baterkov na SoC 10-20% nabijat, nabijaci vykon neprekroci 80 kW a vacsinou sa mota okolo 70 kW (po 50% SoC uz zase klesa, pri 70% som na 50 kW, , aj ked som na DC zdroji sam. Stava sa mi to len tu, na cestach v Rakusku idem maximom pre moj typ baterie 94 kW. Pritom v lete si pamatam, ze to ficalo naplno lebo mi utkvela v pamati "rychlost nabijania" 500 km/h, co som dovtedy nikdy nevidel (bolo to v case eTour v polovici juna).
Nezda sa mi, ze by mi Tesla uz obmedzila SC nabijaci vykon, auto ma menej ako rok, iba ze by hej :-(.
Ake mate skusenosti vy?

Naposledy upravené:
jux
jux komentoval
dnes som testoval: .... vsetky tri davaju plny vykon (u mna na P90D okolo 110kW)

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Ja som vcera nabijal naplno na 2A. To je dobre ze uz aj 3ka ide normalne.

g211
g211 komentoval
3ka niekedy ide normalne, niekedy nejde normalne.

Tesla uctuje blokovaci poplatok v Bratislave. To sobotne doobedie tam nebola okrem mna ani noha (alebo skor koleso), napriek tomu mi svieti pri mojom Tesla konte toto:
Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu  Meno:	Snap1428.jpg Videní:	1 Veľkosť:39,0 KB ID:	19644

Mam s tym trochu problem, pretoze podla informacii, pokial idu uctovat tento poplatok tak sa jeho cena ma objavit na displeji ked k tej stanici clovek pride a zacne nabijat, co sa vsak nestalo. Prisla sice notifikacia, ze nabijanie ukoncene a zacina platene blokovanie, tak som to isiel preparkovat - a nie je tam ani ziadna casova prodleva na odjazd (tych 9 minut bol zhruba cas kym som k autu prisiel)! Nehovoriac o tom, ze tam bolo fakt prazdno.
To si ako fakt Tesla mysli, ze budem stat u auta a cakat kym sa nabije?
Podla mna je to dost neseriozny zposob ako z ludi dosta za nabijanie peniaze. Neplatim, pokial nedostanem serioznu fakturu.
Dajte si na to bacha.

G
gamcik komentoval
logicky to učtuju spravne, ako niekto može vediet kolko tesiel pride na supercharger. a bude to obsadene nabitými teslami.
vždy pride notifikacia cca pri 80% supercharging almost complete.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
To je humor, za 9 minút. Ja keď si tam postavím Ioniq, nebudú mi účtovať nič.

jux
jux komentoval
Tesla ti nebude uctovat nic, Tiez nezaplatis nic ak budes mat stastie, no ak stastie mat nebudes, bude ta to stat 50EURO - videl som na vlastne oci ako jeden ICE taxikar platil... Znacka na SC Apark BA jasne hovori, ze parkovisko je vyhradene pre Tesly pocas nabijania. Cize policajti ta s Ioniqom kludne skasiruju rovnako ako s ICE.

Ja k tomu napisem len jedno. Vseobecne a rozhodnutiami z EU plati fakt, ze: aAk si chcem za nieco uctovat poplatok tak ako spotrebitel musim za tento poplatok nieco dostat. Co dostanem v tomto pripade? Nic. Z podstaty ide skor o sankciu resp. zmluvnu pokutu a ta musi byt v SK dojednana pisomne a musi byt primerana. Tak a teraz sa nad tym zamyslime: uctuju poplatok za ktory nic nedostavam, zmluvna pokutu asi nie je pisomne dohodnuta a tak neplatna. Stale rozmyslam preco by som im za to mal zaplatit. :-)

M
mozeg komentoval
JUX ale pokuta od policajta je uvedena v zakone/vyhlaske. pokuta alebo poplatok za SC nie. :-)

jux
jux komentoval
Jasne ze to s policajtom bol pokus o humor :-)))
Ale teraz Vazne. Myslim, staci takyto jednoduchy vyklad: Kazdy majitel Tesly dostal mail, ktory o tom hovori, Vzdy, ked sa prihlasi do svojho profilu na Tesle si to moze precitat
Nasledne uz tym, ze zaparkuje na vyhradenom parkovisku pre Tesly, zapoji nabijaci kabel do auta, cize sa necha identifikovat a zacne odoberat elektrinu z SC (je jedno ci zadarmo, alebo za peniaze) akceptuje podmienky Tesly na pouzivanie SC.
Ja si myslim, ze je spravne, ze Tesla uctuje tuto pokutu za obsadzovanie po nabiti, rovnako ako je spravne, ze policajti uctuju pokutu, ked niekto stoji s neteslou na SC.

Tomáš1
Tomáš1 komentoval
Nemalo by sa to chapat ako pokuta. Tesla je sukromnik, to znamena, ze si zapojeny do nabijacky sukromnika. Tesla si plati parkovacie miesta pri Auparku (ak sa mylim, opravte ma). To znamena, ze ak si zapojeny na SC a mas nabite, parkujes na mieste sukromnika, a on ma pravo si uctovat poplatok za to, ze tam stojis. Aj v pripade, ze su zvysne SC neobsadene (avsak suhlasim aj ja, ze v pripade ze nie su obsadene, nemala by si Tesla uctovat poplatok :) ) To znamena, ze za ten poplatok dostavas moznost parkovat na mieste vyhradenom pre Tesla vozidla :)

Späť