Supercharger Liptovsky Mikulas

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
DEMÄNOVÁ VILLAGE 584, Liptovský Mikuláš
Nakoľko výkopové páce na Supercharger číslo 3 na Slovensku už začali a už si to všimli aj poniektorí tu na fóre, takže... Budú tu na začiatok 4 stojany, plánované na 8. Robíme to v spolupráci s Teslou. Ak sa nevyskytnú nejaké ďalšie problémy, tak do dvoch týždňov by mal Supercharger stáť. Ďalšie lokality budú skoro nasledovať.
Tiež tu plánujeme spraviť aj parádnu otváraciu párty, spojenú s TeslaZrazom, pravdepodobne 22-23.11.2019. Takže sa tešíme na stretnutie na TeslaZraze :)(samozrejme všetky EV vítané).

K tomu prečo nie je na Tesla mape Superchargerov.
Samozrejme sa snažíme lobovať u Tesly koľko sa dá za Supernabíjačky aj za servis aj predajňu. SK, podľa mapy, pôvodne nebolo plánované. Začať teraz na rýchlo stavať Supernabíjačky na SK bolo Elonovo spontánne rozhodnutie. Nám sa podarilo vybaviť k BA a Zvolenu ešte ďalšie 3 Supernabíjačky pre Slovensko. Toto je jedna z nich.
Mapa:

Prílohy

• photo5149.jpg
    photo5149.jpg
    245,3 KB · Zobrazení: 10
  • photo5150.jpg
    photo5150.jpg
    196,4 KB · Zobrazení: 10
  • photo5151.jpg
    photo5151.jpg
    313 KB · Zobrazení: 10
  • photo5152.jpg
    photo5152.jpg
    297,3 KB · Zobrazení: 10
  • photo5153.jpg
    photo5153.jpg
    317,2 KB · Zobrazení: 10
  • photo5154.jpg
    photo5154.jpg
    149,9 KB · Zobrazení: 10
  • photo5156.jpg
    photo5156.jpg
    351,2 KB · Zobrazení: 10
Naposledy upravené:
je to oficialny Supercharger od Tesly? Lebo na mape Superchargerov sa nenachadza, co je dost divne, kedze je tam kopa inych lokalit, ktore sa maju otvorit ovela neskor (do konca r. 2020), napr. 2 nove v Cesku.

EV_Future
EV_Future komentoval
super! Tajne som dufal v jeden SC aj doma v PP/Vysokych Tatrach, ale kedze bude uz v LM, tak trochu klesla sanca. Ale dufam dalej :)
A inak tieto nove lokality uz budu V3, alebo stale len V2?

jux
jux komentoval
EV_Future nezaskodilo by ti trosku reality: SC ver3 je zatial v prevadzke len zopar v US, v EU zatial nie je ziaden. Tak ako ta mohlo napadnut, ze V.3 bude pri Liptovskom Mikulasi?

EV_Future
EV_Future komentoval
@jux: a preco nie? Ja viem velmi dobre, ze V3 sa zatial daju spocitat na prstoch jednej ruky a su iba v USA. Ale zijeme vo svete, kde vsetko je mozne. Kazdy V2 Supercharger bude v buducnosti tak ci tak potrebne upgradnut na V3/ resp. na vyssie verzie, tak preco to nespravit hned pri prvotnej vystavbe novych lokalit SC? Bolo by to lacnejsie.

super! Tajne som dufal v jeden SC aj doma v PP/Vysokych Tatrach, ale kedze bude uz v LM, tak trochu klesla sanca. Ale dufam dalej :)
A inak tieto nove lokality uz budu V3, alebo stale len V2?
Buďme radi že vôbec niečo u nás postavia. Lokality v PP sme tiež Tesle ponúkli.

1 Komentár
D
Daniela Grechová komentoval
Na mieste novostavajúceho McDONALDU by mohli akúkoľvek dať...dúfam, že na to myslia.

Tam v tom nakupnom centre ako je McDonalds by to bolo lepsie. Je to blizsie dialnice a je tam co robit. Plus je tam trosku bezpecnejsi vyjazd pre cudzincov. Ten hlavny kruhac je fajn ale tym ze su tam 2 pruhy a trosku chaoticke znacenie s nie uplne prehladnou prednostou tak vela Cechov a Poliakov tam vytvara dost nebezpecne situacie ked idu z Demanovej. Osobne si tam davam extra bacha lebo skoro kazdy jeden krat co tadial idem ma vytlacia alebo nedaju prednost. Ale predpokladam ze toto bola najjednoduchsia lokalita na vybavenie a vlastnik nakupneho centra asi nemal uplne realisticke podmienky :) Takze lepsie ako nic.

Predpokladam ze dalsie 2 lokality budu Kosice a Zilina? ZA nech sa pokryje hlavny tranzit na Polsko a CZ plus Kosice nech uz aj vychod ma pokrytie na trase UA/HU.

W
Wilo komentoval
Zilinu beriem ako sirsiu lokalitu takze aj Trencin / Povazska Bystrica / Bytca. Popravde netusim kde inde by to davalo zmysel ak nie v tej oblasti. Kosice alebo Presov su samozrejme ale potom mi zostava jedine sever stredneho Slovenska s “dierou”. Pripadne este “juzna trasa” ale tato lokalita je imho trosku mimo zaujmu tak si neviem predstavit ze by tam Tesla investovala. Ale mozno sa mylim.

Juro
Juro komentoval
Aj areál nákupného centra sme im navrhli, vlastne to bol konkrétne môj návrh, aj si to tam boli ľudia z Tesly osobne s nami pozrieť. Ale nie vždy je všetko len o lokalite. Mnohé iné faktory v tom hrajú rolu. Tesla sa nakoniec rozhodla tak ako rozhodla. Je to len 2.5 km od diaľnice a asi 3 min., takže v medziach normy. A bude to veľmi prezentačné miesto aj pre Teslu. Hlavne že si Tesla niečo vybrala. :)

Juro
Juro komentoval
ICE666SVK tú Žilinu som myslel tak, že je plán B, ak nevyjde plán A. A plán A ešte nie je potvrdený. Takže teoreticky aj Žilina je ešte v hre.

Samozrejme sa snažíme lobovať u Tesly koľko sa dá za Supernabíjačky aj za servis aj predajňu.

Ak by sa risoval servis, ci predajna tak daj vediet, budem sa uchadzat o pracu :D

2 Komentáre
T
TM3Perf komentoval
Ja naháňam projekt do Freemontu ale nič sa tam teraz neplánuje. Dostali sme ponuku do tej čínskej továrne ale do číny nehcem ísť. Bola by to paráda na pár mesiacov do Tesla fabriky v USA :)

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Fremontu.

Translated from english
Supercharger Liptovský Mikuláš Tesla je otvorený. Fotografie od Tomáša na PlugShare. Informácie o dodatočnom nabíjaní boli aktualizované

Komentár
Neviete niekto preco je pred SC parkoviskom paska? Aby tam neparkovali ine vozidla? Vcera som isiel do Tatier a trocha mi to nahnalo strach.

Pasku som nadvihol a SC nastastie fungoval. Dokonca tak rychlo, ze som sa musel ponahlat s obedom a odchadzal s 90% :-)

Click image for larger version  Name:	DSC_0006.jpg Views:	25 Size:	224.2 KB ID:	46318

Naposledy upravené:
matchke
matchke komentoval
Mozem len odhadovat. Vcera sa dostali do zoznamu vsetky nove SC v Madarsku (okrem Szegedu, ale aj ten bezi) a jeden v Brne. Slovensko chyba, takze sa mozno robia upravy v dostupnej kapacite. Mal si sa opytat na recepcii, ci nevedia.

H
head komentoval
Mne sa uz par dni zobrazuje aj tento super charger priamo v tesle. Teda vsimol som si to minulu nedelu. Ci myslis nejaky iny zoznam?

matchke
matchke komentoval
Ja som skor myslel zoznam na webe Tesly. Tam sa asi dostanu uplne posledne. Aj som sa chcel opytat tych co maju Tesly ci ho tam uz vidia.
https://www.tesla.com/en_EU/findus

Dnes som siel okolo a tak som sa pokochal tymto cudomjudom. :) Sice vsetky stojany pekne svietili, ale na polovici bol papier s napisom mimo prevadzky. :)) Velmi to asi nevadilo, lebo nikto tam nenabijal, ale to mozno preto ze pozdlzne tam pred nimi parkoval bus a uspesne blokoval vsetky nabky. :) Ale na tom Tesla stlpiku pred restikou sa krmilo jedmo BMW.

Komentár
Na polovici? Cize na dvoch? Alebo dorobili dalsie stojany k povodnym styrom?

2 Komentáre
T
Taur komentoval
Hej na dvoch stojanoch vedla seba zo 4och, cize polovici.

Peto02
Peto02 komentoval
Dnes som sa tam zastavil a stale su prve dva stojany mimo prevadzky. Mam take podozrenie ze ked pocas otvarania tochto SC robili zatazovy test s obsadenymi vsetkymi 4 stojani tak 2x vyhodili positky. Zrejme to stale nevyriesili...
Auto mi hlasilo ze je cely SC nefunkcny, tak som sa radsej cestou do Tatier nabil doplna vo Zvolene ;-)

Neviete, čo je s nabíjačkou keď mi ju ukazuje ako nedostupnú?

Prílohy

• photo5554.jpg
    photo5554.jpg
    56,6 KB · Zobrazení: 10
Komentár
Aka je tam situacia? Uz ubehol nejaky ten cas. Presumelo co to vetra a pretieklo co to vody a ziadne novosti. Stale je tento SC mimo prevadzky? Ano v Tesla navigacii je to mimo, ale aka je situacia nazivo? Nemate nejake info?
94357400_162927705054034_7813882972829908992_n.jpg

Capture.JPG

Naposledy upravené:
2 Komentáre
V
Vrso komentoval
Dlhodobo je otvoreny bez poruchy, vidim ho aj v aplikacii Tesla. Tak zrejme bude aj v Tesla navigacii. Vola sa Demanova village, Slovakia

pile_of_salt
pile_of_salt komentoval
Vrso doplnil som obrazky. Na google maps ta nabijacka ani neexistuje. Preto som sa nazdaval, ze je to mimo. V aute mi ukazalo ze 4/4 stojanov su k dispozicii. Vyber si... 0_o verim, ze Tesla ma urcite aktualnejsie info o svojich stojanoch ako google maps, no len aby sa mi nestalo, ze sa na to spolahnem a zostanem vysiet s kablom v ruke pri plastovej paske.

SC bez problémov. Nabijal naplno (140 kW). Akurát je v okoli všetko zavreté takže nie je ani kde ísť na záchod.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Poviem ti dovod - ja som tam dodaval zdravotnicky material pre onkologickych pacientov do fakultnej nemocnice. To by aj Krcmery schvalil ;).
A k teme Krcmery - keby nebolo jeho, tak by Pelegrini nikdy nevyhlasil obmedzenia a mali by sme tu desattisice pripadov a o nejakom uvolnovani by sme teraz mohli akurat tak snivat.
Kedze som z branze tak o tom nieco malo viem. Ja som vtedy na zaciatku marca nechapal ako je to mozne, ze ZRAZU ta predchadzajuca vlada, ktora tu doje..la co sa dalo, zacala robit racionalne a spravne veci. Musim priznat, ze Pele u mna zabodoval na 100%, aspon tak trochu odcinil svoje hriechy.
Lebo mne bolo jasne uz polovici januara, ze to pride vo velkom aj sem, a bolo to jasne kazdemu kto do veci z odborneho hladiska aspon trochu videl a nestrkal hlavu do piesku. Lenze Smer to mal v pazi a riesil iba volby. Zacali pocuvat odbornikov az po volbach...

D
dango komentoval
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
ako upadol ? čítal si vôbec ten článok s pochopením ?

dango, prof. krčméry prešiel kus sveta a má s nezvyčajnými chorobami skúpsenosti. takže by som mal v tomto smere (s inými jeho aktivitami zásadne nesúhlasím) veľmi opatrné šírenie názoru.
odborníkov na nie bežné ochorenia tu máme veľa, ide najmä o lekárov pohybujúcich sa okolo armádnych pilotov - keď malo vzniknúť zádržné zariadenie pre deti bez sprievodu, mal som iba 50r a lekár mi povedal, že by som základné očkovanie nemusel prežiť.
a medzi nami - sulík chce zachrániť najmä priekuponíkov, nie tých, ktorí reálne produkujú.

Komentár
Prísne opatrenia boli namieste a vďaka nim máme najmenej úmrtí na počet obyvateľov v Európe. Pele prekvapil ako píšete ale pri tom spôsobe 12 ročného bačovania si skôr myslím, že vedeli že doryžovali a teda nebáli sa novej vláde pripraviť poriadnu sekeru. Keby boli voľby vyhrali, dávali by si sakra pozor na to, aby im pritieklo čo najviac do rozpočtu, ktorý si potom rozdelia ako predtým...

Karanténa z krátkodobého hľadiska napáchala škody ale na druhej strane ukázala možné úspory v budúcnosti na poli využívania IT technológií pri práci z domu a samozrejme aj s patričným vplyvom na emisie z osobnej dopravy, prípadne preplnenosť metropol autami (zápchy). To všetko sa dá zregulovať pri rozumnejšom využívaní pracovnej sily a ako bonus ušetrené náklady za prenájmy kancelárskych skleníkov, neskôr ich menšia výstavba lebo ich bude treba menej, menšia spotreba elektriny na klimatizácie atď.

Proste Covid je z hľadiska úmrtnosti to najhoršie čo nás postihlo a ľudský život je to najcennejšie čo máme bez ohľadu na zavreté obchody a iné hlúposti tohto spotrebne založeného kapitalizmu ale z dlhodobého hľadiska ukáže aj možnú cestu k čistejšej budúcnosti.

1 Komentár
M
mozeg komentoval
A hlavne data ukazali ze clovek ma naozaj vplyv na klimu na Zemi a dokonca na otrasy na Zeme. Pochybovaci a sirici boli zrazu ticho aj politici ovplyvneni ci skor plateni velkym biznisom. Cistejsi vzduch, voda, zem sa menej trasie ...

@Miroslav Rojko Teraz sa pracuje z domu lebo sa musi, a robia sa menej podstatne prace, ktore sa odkladali na vedlajsiu kolaj, ale praca ktora sa neda urobit z domu stoji. Nemyslim zeby covid odhalil sirsie moznosti prace z domu. To mozno v IT sektore, ale aj tam maju potrebu sa pracovne stretavat, ale v tom sektore mali homeoffice aj predtym, akurat teraz nemaju 2 dni v tyzdni, ale cely tyzden. :) Ale v inych sektoroch homeoffice je z nudze a ludom sa skor len hlada nahradna napln prace, aby nedostavali plat za nic, nez zeby mohli takto fungovat dlhodobo. Ja tiez robim zvacsa nahradnu robotu. Robim ciastocne aj svoju na dialku, ale trva 3x tak dlho a menej ucinne, ako pri osobnom kontakte.
Ked sa uvolnia obmedzenia sa to vrati k zabehanemu systemu prace v drvivej vacsine zamestnani. Viac bezkontakte to zostane asi len v IT, bankovnictve, poistovnictve a pod., kde osobny styk je viacmenej len formalny nie nutny skratka v odvetviach kde sa to aj tak presadzovalo uz pred covidom.
A kludne by som tam zahrnul aj autosalony. Z hladiska informacii mi prakticky ziadny predajca nepovedal nic co by som nevycital z prospektu, alebo webu. Cokolvek som sa spytal mimo toho museli niekam volat, resp. ze zistia a daju mi vediet. Co zvacsa samozrejme sa uz neozvali, bud zabudli na to, alebo sa na to vyprdli. A neraz naopak davaju chybne info o svojich produktoch este ich musim opravovat a dokazovat ze trepu blbosti. Najviac ma bavi vyhovorka ze sa neda vediet v hlave ani zakladne info, lebo maju vela modelov. :) Nepoznaju svoje auta nieto este zeby poznali konkurenciu, aby vedeli argumentovat v prospech svojich. :)
Spristupnit auto na skusobnu jazdu, vzorkovnik farieb vystavit vonku, aj tak chce kazdy vidiet ako farba vyzera na dennom svetle/slnku, konfigurator a objednavka na webe a predajcov netreba. :)

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Myslel som to tak, že množstvo ľudí, ktorí by to inak nerobili, boli nútení si inštalovať rôzne programy a služby na vzdialenú komunikáciu. Veľa ľudí ide v stálych koľajach, nikdy by nič navyše neurobili a takto boli donútení situáciou zaujímať sa a vyskúšať niečo nové. A veľa z nich v tom spozná výhody.
Samozrejme sú povolania, ktoré treba vykonávať na mieste ale sú aj také, ktoré nie a toto otvorilo rozhľady.

jux
jux komentoval
A tiez kopa zadubenych ludi bola konecne prinutena vyuzivat vo vecsom rozsahu vymenu dokumentov elektronicky - na co mali predtym milion vyhovoriek preco sa to neda... a zrazu sa to da. Cize korona ma aj svoje pozitiva.
Tiez je pozitivne, ze nemam za posledne dva mesiace u mojich 25 ludi ziadnu PN-ku. Vyzera to tak, ze ludia si pri korone viac davaju pozor na zdravie.

Catchcash
Catchcash komentoval
Ja sa striham doma na tom nic zle nevidim. Ale je pravda ze nie vo vani lebo ju nemam :D

Taur - keď si niečo nevieme predstaviť neznamená to že to neexistuje.
Takmer všetky administratívne roboty od účtovníctva, vybavovanie objednávok, logistika a tisíce iných sa dajú robiť z domu. Len treba trochu infraštruktúru doma upraviť a určiť si pravidla kedy “som v robote” a kedy nie. Pre všetkých je to lacnejšie akurát že chýbajú tie vzťahy na pracovisku. Ale to sa dá riešiť napr. 2 dni v office, 3 dni doma apod. A vtedy treba firme podstatne menšia kancelárska plocha.
A teraz pri rozmachu video konferencii sa dajú aj porady takto organizovať.
Ja robim pre nadnárodnú korporáciu a pravidelne robíme porady s ľudmi po celom svete. Ja som obmedzil lietanie po svete už pred vírusom na len 30% pôvodného objemu a fungujem s rovnakými výsledkami.
Dá sa to. Len treba chcieť.

Catchcash
Catchcash komentoval
Ja som skor myslel iny typ callcentra nie tych co volaju tebe ze predavaju ponozky ale takych kde volas ty ked nieco potrebujes. Tam je vacsi problem menezovat linku ked by bol kazdy doma. O produktivite ani nehovorim :)

H
head komentoval
Ja pracujem na dialku uz niekolko rokov. Da sa to robit pre kopec profesii, kde sa to do nedavna nerobilo a stale nerobi, lebo si niekto vymysli, ze preco to nejde. Samozrejme, ze je aj kopec profesii, kde to nejde, ale call centra k nim urcite nepatria.

Catchcash
Catchcash komentoval
Vsetko sa da len otazka je kolko do toho treba investovat usilia a financii. Iba hovorim ze to neni take lahke ze dostanes telefon a to je vsetko. To mozno funguje v takych typoch kde ti ponukaju bambusove ponozky :)

Späť