Ahoj všem! Tažné zařízení na TMS jsem si pořídil spolu s autem, ale zatím jsem ho nepotřeboval namontovat. Přišlo z USA díky vstřícnosti fanouška Tesly pana Deyla (ten, který m.j. staví SC v Praze). Zatím mi leží nepoužitý v garáži a vypadá to, že ho nebudu potřebovat. Także je pro zájemce ke koupi, navíc i s náhradním zadním nárazníkem. Do toho druhého nárazníku totiž bude třeba udělat díru pro kouli. Papíry to má, takže vám to normálně zapíšou do techničáku.
Problém by s tím měli jenom v servisu Tesly kvůli uznání záruky. Právě proto mám i ten druhý nárazník, aby v případě nutnosti využít záruční servis bylo možno uvést auto do původníhi stavu.
Pozor!!! TZ není technicky možné namontovat na auto v 7místné verzi!!!
Důvod je ten, že spolu se skládacími sedačkami se montuje v místě nárazníku dodatečné zesílení (příčka), aby se tak zmenšily deformační zóny. Právě tento prostor se také využívá pro ukotvení TZ a přenos tažné síly do skeletu auta.
Mam legalny nosic na 2 bicykle, (su na 2, 3 aj 4) ktory sa namontuje na hociake tazne zariadenie - gulu - ISO 50 - ma komplet svetla, da sa aj s bicyklami odklopit, pre pristup do kufra, SPZ sa prelozi na nosic (alebo da vyrobit dalsia). pogugli...