TESLA - koľko ich je na Slovensku ?

Tak ako pises minimalne 93. Lebo uz som videl cez Brezno jednu s EVC BB a druhu s BB znackou na videu k reklame tusim ZSE na pevnost solarnych panelov to robila.

2 Komentáre
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Ano, biela s EČV BB-OOOO1 a ešte jedna je s BB-OOOO2.

g211
g211 komentoval
Aj ja viem minimalne o jednej dalsej ktora na zozname nie je.

posledny stlpec je zrejme celkova hmotnost jazdnej supravy, cize auto+prives, TMS s taznym zariadenim v EU neexistuju.

Naposledy upravené:
g211
g211 komentoval
Jirko nelutuj, ono tie RFS majú dosť obmedzené využitie iba od 3 do cca 9 rokov. Aj keď sú zložené zaberajú miesto, kde sa dá bežne umiestniť batožina. U mňa osobne majú najväčšie využitie pri cestách na dovolenku, no v rozloženom stave je zase málo miesta na batožinu. Od refreshu mi ešte aj frunk u zadnokolky zmenšili. Na druhej strane som sa naučil využiť každú skulinku :)

Miroslav Rojko
Tie sedačky, to sa mi nezdá. Ja som mal Volvo C30 a tam boli len štyri miesta (aj keď dozadu sa vošli piati) a mal som často problém, všímavejší policajt si to všimol. Bohužiaľ často, lebo to bola najsilnejšia verzia so zrýchlením ako prvé Tesly, teda som často bol zastavovaný. A teraz banujem, že som ho pred rokom predal, keď som si pozrel aká je to na SK rarita v jednotkách kusov (benzínový päťvalec 2,5 turbo s manuálom).

Naozaj existuje niečo také ako pohotovostné sedadlá ? Viem že na vlečke za traktorom z poľa sa môžu voziť roľníčky a na korbe V3S vojaci, ale žeby v osobáku mohlo byť viac ľudí ako je napísané v TP, to sa mi nezdá.

matchke
matchke komentoval
Ja som teraz vybavoval doklady na dovezeneho smarta a v ziadosti na dopravny odbor OU sa uvadza v popisnej casti Karoseria kolonka S.1 pocet miestne na sedenie [cislo] z toho nudzovych [cislo]. Mam pocit, ze sa tie miesta beru ako nudzove. Navyse ak ich nemas v technicaku krajiny odkial auto dovazas uz ich tam asi nedoplnis. Zaujimave by bolo vediet ako je to z novym autom. Tam by to asi malo byt sucastou COC.

Hmm, volitelna ECV xy-TESLA vyhrava prvu cenu za originalitu desatrocia :)

A ak je tu majitel s ECV BL087LB (myslim, ze to je verzia 85 ak som dobre videl) tak by si mal dat pozriet svetla, pripadne ich zapnut, opakovane som ho videl v okoli Auparku bez svetiel bud vecer ked uz bolo ledva vidiet alebo za husteho dazda/snehu. Aj som mu blikal ale zjavne nikdy nepochopil :)

Naposledy upravené:
Peterka
Peterka komentoval
Ked mi prestavia sedadlo- volant- zrkadla, to hned zistim a nastavim si naspat podla seba. Aj mne sa nedavno stalo co pise Miro- ze mi prepli svetla z Auto na OFF a zistil som to az po par dnoch, ked som siel za tmy a cudoval sa, co tak zle vidim :-). Naviac sa mi prestali po navsteve servisu sklapat spatne zrkadla, prehladal som cele menu nastavenie a nikde to nenasiel, musel som pozriet do manualu, ze prepinac je vo dverach :-D

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Mechanici majú za úlohu prinútiť majiteľa prečítať si manuál :-)

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Tak vodic si ma pred jazdou skontrolovat stav vozidla sa pise v pravidlach. Ja napriklad nemam vlastne auto, takze ja si musim skontrolovat to ktore prave mam a nastavit vzdy podla seba, ale nikdy nevraciam nastavenia sedadla, volantu, zrkadiel do stavu ako boli ked som si bral auto. Pretoze by som to netrafil na toho vodica/cku, respektive na tych autach jazdime viaceri. Ked som jazdil na TMS, tak to bolo v pohode ja som si nastavil svoje a ked presadol Juro, tak si dal svoje. Ale ja jazdim na autach ktore nemaju elektricke nastavenia a pamate.

Štatistika značiek podľa želania:
-----------------------------------------
Ono keď pozerám, aké sú najpoužívanejšie značky, tak originalitu tam netreba hľadať, xx-TESLA je ešte originálne, toto je 5 najviac použitých:

1. xx-OOOO1 (30 okresov)
2. xx-XXXXX (29 okresov)
3. xx-OOO00 (28 okresov)
4. xx-OOOO7 (22 okresov)
5. xx-OOOO0 (20 okresov)

a napríklad zo ženských mien je najviac xx-JANKA, z vozidiel xx-BMWX6 a z anglických slov xx-BLACK, z mužských mien je najviac xx-PETER a z nadávok xx-JBMNT (15 okresov).

Sú tam aj nápadité, ktoré sú spolu s okresom, napríklad MI-LANKO, MI-LUJEM, MA-LACKY, ZA-VESTE, ZA-RAMUJ, ZA-SMRTI, ZA-BRZDI, SI-LENCE a veľa ďalších, ale idem spať.

Peterka
Peterka komentoval
Logiku to ma, ale ked dam 333 ci kolko eur za znacku napr. PE-TERKA a niekto mi ju hoci aj zo skodoradosti "ukradne", tak je to na slaktrafenie :-) preto mam obycajne ECV

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Podla mna by pachatel trestneho cinu, co si da na auto ukradnutu specialnu znacku pekne padly na hlavu. Ved tie sa vacsinou lahko pamataju a teda pravepodobnost, ze niekto ho/ju videl a si aj zapamatal sa radovo zvysuje...

Miroslav Rojko
Špeciálnu značku na želanie neukradnú, aby si ju dali na auto (páchatelia) ale zberateľ alebo škodoradostník. Takže ukradnúť ich môžu.

Náklady na výrobu jednej sady značiek sú do 10 € aj s dodaním, štát nam ich predáva za 33€ a 33€ poplatok za prihlásenie. Aj tam si niekto ulieva, lebo v Čechách štát nakupuje pár značiek za menej ako 100 CZK, teda skoro za tretinu.

A čudujem sa tým, čo si zaplatia za trojčíslie, tzv. zlatú EČV tiež to isté - 333€ pričom tam nemajú nejaký text, len im vyberú z poradia. To už ozaj mohli spláchnuť do ... tie peniaze.

Dalsia tesla, ktoru nevidim v zozname je biele Xko 75 na SC znackach jazdiaca v BA v Poddunajskych biskupiciach, kde aj zvykne parkovat.
Dnes jazdil ako najvacsi cestny pirat. Kolonu, ktora cakala na zaradenie (Kazanská + ul.Svornosti) do pruhu obehol a predbehol okolo semaforu z pruhu, ktory ide rovno. Je smutne, ze nie len blbečkovia na bmw a inych drahych autach si arogantnou jazdou liečia svoje chore ego, ale aj ludia na elektromobiloch, ktori by prave mali byt viac empaticky a v pohode pre radost z jazdy v takom aute.

Miroslav Rojko
Ale niektoré značky si predsa vyhľadávajú "svojich", ala bmw, tam ten pomer je vyšší

Ioniq
Ioniq komentoval
Dnes som ho stretol, TMX 75D a ECV bolo SC229 nieco. Zastavil uprostred cesty a zacal sa cez okienko vykecavat s niekym. Pekna kolona za nim vznikla. Smerovky nepozna, uz mu asi nezvysili peniaze na tuto priplatkovu vybavu. Jeho styl jazdy radsej ani nekomentujem, lebo vodicak robil asi takym sposobom ako Danko rigorozku...

milan84
milan84 komentoval
je smutne, ze takyto blbci robia antireklamu. Nikto si nepamata co to bolo za cloveka, ale kazdy vie ze to bol clovek na bielej tesle....

Existuje evidencia všetkých elektrických áut, tak ako to tu máme uvedené pre evidenciu Tesly? Zaujímalo by ma, koľko je registrovaných elektrických áut podľa krajov, poprípade aj okresov. Mohlo by to byť celkom zaujímavé zistenie.

Komentár
... mozes si pridat do zoznamu
... od 09.05.2018 registrovane NR-674-JR
... Model X 100D 6 miestne

Komentár
aktuálne k začiatku decembra je registrovaných už 117 Tesiel

Miroslav Rojko
celkovo je Leaf-ov 249 ks evidovaných (všetkých generácií a bateriek)

M
Marcel Pavlík komentoval
mimo misu - v Trenčíne (škola na Piešťanskej/Veľkomoravskej) vidno maličký BEV s NM číslom vzadu, asi čínske "dvojmiestne"

Miroslav Rojko
ano, to už pár rokov má jeden študent vo Bzinciach pod Javorinou (dedina vedľa mňa), ale ide to len 45 km/h, od 15 rokov, všetci máme radosť keď ide v rannej špičke po ceste so zákazom obiehania, ale nie je to elektromobil, je to spaľovák so schovaným výfukom

Späť