Tesla pripravuje otvorenie servisu v Prahe

Ide len o servis, alebo bude tam možnosť si aj auto objednať s dodaním do Českej republiky? Alebo o niečom takom neuvažujú? Nemáte o tom niekto informácie? Ak by to tak bolo, bolo by to síce asi len pre českých občanov, ale u nás by to možno spravili tak isto. To už by tam mohli hodiť aj minimálne český jazyk.

1 Komentár
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Keď píšem servis, tak servis.

Tesla tiež pripravuje otvorenie servisu aj na SK. Aj showroom.

2 Komentáre
H
head komentoval
Ktory mesiac? Pripadne ktory rok? :)

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Volade sa pisalo o showroomoch v BA a KE niekde v obchodnych centrach, ale o servise v tychto mestach nic nebolo pisane. A rok bol pisany 2019. Tak uvidime ved rok este len zacal.

2 Komentáre
MatejN
MatejN komentoval
ano je to tak uz je aj na mape :-)

H
Hasky komentoval
Tak konecne aspon nieco.
Taky detail som si vsimol, ked som tam bol na dverach maju ze otvorene aj v sobotu 9:30 - 13:00, no na stranke to nieje a cez tyzden ma tiez kratsiu otvaraciu dobu ako je na dverach servisu.
Asi este nemaju vsetkych ludi zamestanych, tak ho otvorili aspon s mensom pocte ludi.

1 Komentár
P
Paja komentoval
S tou vydejnou pres internet objednanych aut je to zatim jen zbozne prani vzdalene budoucnosti. Dle Musk/Tesla casu tak mozna pristi rok a mozna taky nikdy...

Objednani pro Other Europe (CZ i SK) je zatim v nedohlednu, i kdyz Musk v pulce dubna/aprila tweetnul, ze konfigurator pro Czech, Poland, UK bude “Hopefully” otevren zacatkem kvetna/maja, tak se spustil konfigurator jen pro UK, z cehoz plyne, ze Musk pravdepodobne netusi, kde CZ a PL lezi, mozna to pokladal za nejake zamorske uzemi UK ;-). V jinem tweetu o dva tydny pozdeji uvedl, ze Eastern Europe bude snad letos, ale opet to bylo tak nejiste, ze to klidne muze znamenat cokoliv. Ocividne region Other Europe neni objemove zajimavy a prinasi spoustu logistickych a jinych problemu. V Tilburgu jsou zcela vytizeni predavanim modelu 3 Holandanum, takze driv urcite otevrou jine vetsi treba asijske/australske trhy, kde dosahnou vetsiho objemu prodeju s mensi namahou.

Servis este nie je. Chcel som sa objednat na prehliadku a volal som oficialnu Tesla linku a povedali mi, ze v Prahe je iba predajna. Servis bude otvoreny a zacne pracovat az v juli.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Bol tam uz niekto osobne, lebo toto je tolko rozchadzajucich sa informacii, zeby to chcelo info priamo z miesta. Inac Tesla slabina servis pokracuje sa mi to vidi. To nemohli ty pracovnici co budu v Prahe, aspon pol roka niekde v servise vo Viedni, alebo inde v Rakusku ci v Nemecku, kde by vypomohli a aj sa zaucili, aby v Prahe uz mohli robit samostatne.

P
Paja komentoval
Diky prakticky nulove nezamestnanosti neni v Praze mozne sehnat lidi na jakoukoliv praci, natoz s pozadavky, ktere si Tesla na dane pozice navymyslela. Stale to nemaji naplnene, jak by chteli, a ve sve podstate pouzivaji zahranicni pracovni silu zapujcenou z jinych servis center.

ivan32
ivan32 komentoval
Paja odkiaľ máš info? Máš k nim blízko alebo tam robíš???

Takze pro zvidave kratky sumar neoficialnich informaci z prazskeho servisu:

- Tesla ma prijimaci kancelar do servisu v casti prvniho patra budovy na fotkach, jede se tam vytahem od dveri vpravo na prvnim snimku. Je to maly open space, cca 3 pracovni mista, konferencni stolecek a nejaka kresilka. Mistnost je prosklena, docela pekna, reprezentativni. Osazenstvo prijemne a komunikativni.
- servis je schopen resit bezne ukony vcetne diskutovanych servisnich prohlidek (@Vrso), ale treba plecharinu nyni nedelaji.
- za prvnich 14 dni provozu je servis zaplnen takovym zpusobem, ze se nyni objednava s cekaci dobou 3 mesice. Casem se to snad zlepsi a zkrati. Odhaduje se, ze aktualne je v CR v provozu cca 1000 Tesel. A mnoho majitelu neco na voze resi, je tedy skutecne na cem pracovat.
- vydejni misto pro internetove objednavky anebo showroom tady nikdy nebudou, neni prostor, kam by mohl prijet kamion a slozit tam auta. Ale snad neni vsem dnum konec a jednou bude mit Tesla v Praze lepsi lokaci, kam se toho vejde vice.
- v te casti budovy, ktera je cervena a ma na sobe Tesla logo, se 3 rolovacimi vraty nebyla videt zadna Tesla, byl tam uvnitr 2x Mercedes a 1x Porsche, ocividne to stale slouzi Advantage cars a nikoliv Tesle. Nicmene pred budovou stal krasny oranzovy Tesla roadster. Vne oplocene plochy jsou 2 destination chargery.
- subjektivne to pusobi, ze Tesla si podpronajala tak max. 10% celkove plochy budovy od Advantage cars.

Prílohy

• photo4702.jpg
    photo4702.jpg
    142,6 KB · Zobrazení: 11
  • photo4703.jpg
    photo4703.jpg
    84 KB · Zobrazení: 10
  • photo4704.jpg
    photo4704.jpg
    117,4 KB · Zobrazení: 11
  • photo4705.jpg
    photo4705.jpg
    135,1 KB · Zobrazení: 12
Komentár
Ja som teraz riesil servis Model S po 80.000 km. Vieden mi dala termin na september, Praha na polku jula, Linz o 2 tyzdne. Takze idem vyskusat Linz, nie je to az tak daleko a zjavne tam nemaju tolko aut ako vo VIE, takze verim ze nebude ziaden problem a pocas dna mi auto spravia.

Komentár
Späť