Tesla Supernabíjačky - Supercharger

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Ano:

photo2768.jpg

Komentár
https://electrek.co/2017/07/12/tesla-supercharger-station-norway/
Tak okrem SC v USA sa planuje udajne aj velky SC v Norsku. Mal by mat 40 stojanov a stat by mal v blizkosti Oslo Rygge Airport len ​​juhovychodne od Osla. Uviedlo to Norske verejnopravne vysielanie (NRK). Este stale su nevyriesene nejake problemy spojene s tymto SC. Vypada to tak, ze rozsirovanie SC bude hrat velku rolu s prichodom Tesly Model 3.
Na obrazku je zrejme miesto kde by SC mal stat. A druhy obrazok ukazuje ako by taketo stanice mali vypadat aj so salonikom.

stpdicj2ahyf4dxkkp0swgkpjhuoj1cq2ox3jvql_9kq.jpg

supercharger-expansion-02-e1497012211300.jpg

M
Marcel Pavlík komentoval
aj pod vybetónovanou plochou môžu byť zásobníky, kam dažďová voda stečie, tu je použiteľná bez úprav, polievať, splachovať, s úpravou sprchy, ... doplnením panelov sa slnečné žiarenie "zastaví", skoro 90% prekážok, problémov je zdanlivých, mnohé sa dajú využiť ako prednosť. tak ma to "starí plzeňáci, škodováci" učili a naozaj to funguje.

ozana
ozana komentoval
Přes betonové dlažební kostky má voda šanci protéct a vsáknout do podloží, asfalt by byl horší.

D
dango komentoval
ano marcel, kazdy zasah sa da spravit aj ekologickejsi a minimalizovat poskodenie krajiny, lenze na tomto svete tak NEuvazuje 99% ludi vratane elit (ani elona mlaska)

https://electrek.co/2017/07/13/tesla...000-goal-2017/
http://www.teslarati.com/tesla-super...ons-worldwide/
Zda sa, ze tema SC je v kurze. Tesla chce do konca tohto roka mat 10 000 stojanov. Momentalne ich ma 6000 a do konca roku by chcela pridat dalsich 4000. Strategie su defakto dve: stanice z 8-20 stojanmi a 20-40 a viac stojanmi. Je tu samozrejme vela veci, co moze tento plan prekazit. Tesla musi vyrobit samotne nabijacky, to by ale az taky velky problem nemal byt, kedze su to rovnake nabijacky ake su v autach. Dalej su tu samotny dodavatelia stavby, mestske povolenia, elektroenergeticke prace a pripojenia a tu mozu nastat problemy a mozne oneskorenia. Spolocnost Tesla sa blizil k podnikom s pomerne jednoduchymi dlhodobymi zmluvami na pristup k niektorym parkovacim miestam a priestorom na instalaciu nabijaciek, ale pre nove stanice musi Tesla nadobudnut alebo prenajat cele pozemky s cielom vybudovat nove parkovisko pre superchargere, solarny kryty a pri niektorych "saloniky pre zakaznikov". No je toho dost. Podla mapy https://supercharge.info/ Tesla na celosvetovo prekrocila hranicu 903 SC stanic, 44 je vo vystavbe a 25 v stadiu povolenia. Stanice, ktore sa pridavaju na mapu a otvaaju maju viac ako 4-8 stojanov.
Ako som napisal na zaciatku plan je mat 10 000 stojanov. Nie SC stanic, lebo ta je jedna z 4-6-8-10 a viac stojanmi. Priklad pre tych ktory su tu prvy krat: Jedna stanica (SC - supercharger), ktora ma trebarz 3 nabijacky co zodpoveda 6 stojanom, kde sa moze nabijat 6 vozidiel.

1 Komentár
Tomáš1
Tomáš1 komentoval
Pokiaľ by sa začali venovať aj "oddychovým zónam" (obchod, reštaurácia,..) , mohli by aj na tom celkom pekne zarobiť. Prípadne ak by sprístupnili SC aj pre iné EV za vyšší poplatok, už len vďaka tomu by mohla Tesla riadne veľa získať.

PRAHA ! Dnes jsem se byl podivat ve Vestci. Na parkovisti, kteremu vevodi 6 koster pro SuC Tesla se tvrde pracuje. Je to jen otázka casu !!!

3 Komentáre
g211
g211 komentoval
Foto?

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Dajte racej info, ze to uz je a nie, ze sa to robi, lebo zase sa to pre nieco stopne. Aj fotky treba dat racej az potom.

D
dango komentoval
ICE nebud taky agresivny, Heroes nam chcel dat novu info, ze konecne sa aj Praha napaja na velku siet SC. A ked bude mat fotky, nech ich sem capne.

Ja jsem tady dal určitou informaci a každý si ji muze zpracovat jak chce. Fotky jsem neudelal, takze nemuzu slouzit. Patrne tam priste pojedu dobit baterku se svým MTX, az bude SuC plne funkcni. Zdravim timto všechny majitele Tesel.

Naposledy upravené:
Komentár
Včera vecer na stavbe jsme jich napocital 12..( koster na SuC, nektere muzou byt ovsem rychlonabijecky, to poznat zatím nejde..)

Naposledy upravené:
Komentár
Na tesla stranke na mape superchargerov pribudli nove planovane miesta:
- HU: Nagykanizsa
- PL: Sieradz
- AT: Wolfsberg
- Chorvatsko: Karlovac, Zadar
- a vela dalsich v inych statoch (a kralovstvach)

vsetky do roku 2018

Komentár
video nabijania roznych baterii na SuC, pekne tam vidiet ako sa postupne znizuje rychlost nabijania, snad to tu este nebolo

Komentár
Práve pozerám, že do zoznamu plánovaných SuC v Maďarsku pribudlo k Györu aj mesto Nagykanizsa.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Mozno ide TESLA cestou najmensieho odporu pri vystavbe SC. Teda ak su niekde velke problemy ci uz byrokraticke alebo ine, tak presunie vystavbu niekde, kde to ide rychlejsie a nie su take problemy.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
supercharge.info nie je Tesla. Tu web stranku spravuje menik, ktory je zavisly na infomaciach od ludi. Napr. tam nema ani Gyor, Schrick (severne od Viedne), Olomouc apod. Bratislavu tam dal ked som mu ja poslal info. Ak vies viac o Gyori (napr. kde to presne stavaju) tak mu to posli.

matchke
matchke komentoval
Ja viem. Len by ma zaujimalo, kto ma info o stavebnych povoleniach napr. v Madarsku

Zaujimave ze v Lichtenstajsku sa podla supercharge.info stavia SuC aj ked na tesla.com mape planovanych o nej nie je ani zmienka.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Mozno bude ten novy SC "zatajeny" podobne ako je SC pri servise vo Viedni, v systeme nie je, no pouzivat ho mozno.

Otocac je oline, Praha ideees...

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Už mas otvorený Záhreb a čo skoro Györ. Takze sa zaobides aj bez tohto.

matchke
matchke komentoval
Ten Györ je ale divný. Nikde neviem nájsť bližšie info kde to vlastne je.

J
jeeff komentoval
Jiri: Gyor-Zagreb je cca 310km co uz je nabijanie temer na maximum. Ten Sormas (Nagykanisza) je pre nas vyhodnejsia lokalita z pohladu vzialenosti / nabijania.

Späť