Tesla Supernabíjačky - Supercharger

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Mam pocit, ze Tesla chce mat do konca roka 100 superchargerov. Vcera som pisal 94 a dneska tam je uz 95. :rolleyes:

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Doplnam dalsie info. Uz ich je 99 v Europe. Pribudli aj v Amerike, tam ich je 132 a Azia zatial 37.

Takze v Europe uz Tesla pokorila hranicu 100 superchargerov. Uz je ich 102 a v Amerike 132 a v Azii 38.

Komentár
V Londýne. Viac fotiek tu: http://gas2.org/2015/01/07/teslas-underground-supercharger-station-in-london-is-glorious/

underground-2.jpg

Komentár
Juraj dá sa niekde zohnať údaj o nákladoch na stavbu sepechargeru aj s panelmi a batériami na skladovanie energie?

Komentár
Drobco, a na čo to potrebujete vedieť? Tesla Supernabíjačky nepredáva. Nedajú sa kúpiť. Ale ak si dobre pamätám, Elon Musk sa v nejakom videu nechal počuť, že ho to stojí okolo 500 tisíc dolárov bez batérií na skladovanie energie, tie sa ešte neinštalujú.

Komentár
Tak to je dobrá pálka. Som rozmýšľal že by sme si nejakú rýchlonabíjačku postavili v Košiciach. Ale po tejto info bude schodnejšie riešenie postaviť takú akú majú v Ostrave. A poriešiť nejaký panel s fotovoltaikou. Bola by pre všetky typy áut. Kým príde supercharger aj sem to ešte chvíľu potrvá. Ja rozbieham nový projekt na Slovensku a z neho chcem financovať nákup modelu S. Ten projekt sa týka životného prostredia.

Komentár
Tak to je dobrá pálka. Som rozmýšľal že by sme si nejakú rýchlonabíjačku postavili v Košiciach. Ale po tejto info bude schodnejšie riešenie postaviť takú akú majú v Ostrave. A poriešiť nejaký panel s fotovoltaikou. Bola by pre všetky typy áut. Kým príde supercharger aj sem to ešte chvíľu potrvá. Ja rozbieham nový projekt na Slovensku a z neho chcem financovať nákup modelu S. Ten projekt sa týka životného prostredia.

Ak chcete rýchlonabájačku tak by som Vám mohol odporučiť kontaktovať priamo zdroj, čiže ElmurkPlus: http://www.elmarkplus.com/sk/nabijacie-stanice/bbr. Táto firma je totiž výhradným distribútorom DBT-CEV rýchlonabíjačiek na Slovensku, v Česku, Polsku a neviem kde ešte všade. Všetky ČEZ rýchlonabájačky aj Greenway rýchlonabájačky aj všetky ostatné DBT-CEV rýchlonabájačky by mali byť riešené cez túto firmu. Tiež sa starajú o údržbu týchto staníc. Môžete ich stretnúť aj tu: download.png
Alebo môžete kontaktovať Greenway, s tým, že im chcecete poskytnúť priestor na umiestnenie rýchlonabájačky a možno sa dohodnete aj s nimi.
Ale inak úplne by zatiaľ postačili aj 32A zásuvky.

Komentár
Zdravim,
trosku som sa zamyslel nad tymi supernabijackami Tesla,pokial maju byt sebestacne,mi to nejak nevychadza...
Pocitam "nahlas":
Plocha pristresku 200m2 (to som podla mna prehnal)
Pocet panelov cca 200ks
1 panel dokaze vyrobit pri najidealnejsich podmienkach cca 300wat/hodina
Tj za hodinu vyprodukuje cely pristresok cca 60kW
To zobere jedno auto pri dobijani
Ked je tam 5 stojanov a pridu 3 auta, to podla mna nema sancu..

A to som prehnal vsetko..pristresok nema 200m2, panel realne nevyrobi 300watt, v zime to klesa na 70watt
atd atd, realne dokaze vyrobit plocha 200m2 cca 25kW/hod.
Takze nechapem ako to teraz funguje, ale zadarmo asi nie.(pre teslu)
Ked sa mylim opravte ma.

peto

Komentár
Neviem presne ako to funguje, ale určite sú tam batérie, ktoré skladujú energiu, takže v pricípe by to mohlo fungovať, ak nebudú autá nabíjať non stop. Ale podľa mňa berú energiu zo siete.

Komentár
Animacia siete Tesla superchargerov ako pribudali za obdobie 2 a pol roka. Je to dvojminutove video, ktore na mape sveta zachytava ako pribudali superchargre od novembra 2012 do sucasnosti teda maja 2015.

Tesla ma podla officialnych internetovych stranok 438 superchargrov a 2415 nabijacich miest po celom svete a samozrejme stale sa pracuje na dalsich. Toto budovanie siete je narocne ako financne, tak aj casovo.

Podla inforamcii z internetu nove lokality pribudaju radovo v tyzdnoch a od roku 2014 je pre Teslu priorita svojej siete z Ameriky presunuta na Europu a a Aziu.
Najviac sa vraj vyuzivaju supercharge v USA Kalifornii. A dost je vyuzivana aj Cina, hlavne Honkong a Europa Holandsko a Norsko.
A tu je to video dva-a-pul-roku-prace-na-siti-superchargeru.jpg

Komentár
Tesla zacala stavat prvy Supercharger u nasich severnych susedov v meste Poznan.
Presna adresa:
City Park Hotel & Residence, Wyspiańskiego 26A, Poznań

Komentár
A co Cechy a Slovensko? VIeme nieco nove o tomto? Lokality terminy...???

JanoS
JanoS komentoval
A kto ide do Bystrice, tak ten sa moze... Krizovatka D1 a R1 u Trnavy mi prisla ako miesto kade jazdi kazdy ak chce ist daleko. Trencin pokryva len jednu cestu Slovenskom.

Od Viedenskeho Superchargeru je to 211km. Odbocka z dialnice pridava +7km a spomaluje o 14 minut.
Taky One Fashion outlet Voderady pridava +3km a spomaluje len o 7 minut a od Viedne je 129km.

Proste som si myslel ze logicke by bolo nieco ako Trnava+Ruzomberok. Ale ak je to potvrdene tak je to holt tak. (Preco tolke tajnosti??)Dufam ze druhy potom bude na Tekovskych Nemcoch :)

Mimochodom EV Trip Planner mi na Wien-Kosice vravi 480 rated km po R1 a 547 rated km po D1. Prostriedok na R1 je Nova Bana, prostriedok na D1 je Povazska Bystrica.

curgali
curgali komentoval
Trenčín je na tahu z Brna. Ked niekto ide z nemecka nebude odbocovat kôli nabíjaniu na Trnavu..co je cca 120 km od Wiedne. To je samozrejme len moja uvaha prečo tam. Počkame si ci to tam skutočne postavia. Je to na 99% iste..

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Tiez som si meral tu lokalitu, ze kolko je od SC z Viedne, ktora je najblizsie. Tiez som si meral niektore useky v Nemecku,
Norsku kde su uz SC. Vyslo mi aj to, ze niekde boli SC na oboch stranach dialnice a niekde boli len 32km od seba. Ale je to tak
asi v priemere cca +- 200km. Kazdy by to chcel mat v blizkosti kade sa pohybuje. Toto si riesi Tesla sama a navise nevieme kde
budu SC v PL, CR a HU. Aj toto zohrava svoju rolu. V BA asi SC budu, ale az ked bude aj showroom v BA a to je cista spekulacia
z mojej strane a kde ma Tesla SC, ci showroom ci servis centrum, tam sa da nabijat. Na Slovensku tu mame 3 regiony a ak bude
SC v Trencine a pokryje to tah D1 smer CR, PL, HU, A, tak by bolo fajn mat potom niekde este v BB to mate na vsetky smery
sever smer RK a DK, juh cez ZV na Sahy, zapad na NT, TT a BA aj vychod aj ked nie cez R2ku. A KE ci PO na vychode.
Ale neprebiehajme. Ked Tesla spravy celu Europu a potom ju zacne zahustovat, tak uvidime ako to nasledne aj z prichodom
Modelu III dopadne.

Je to tak, rýchlonabíjanie batériam škodí. Aj Nissan odporúča nabíjať aj pomaly, nieleno na Chademo. Môžem potvrdiť, že strata kapacity batérií je dosť výrazná.
Supercharge mali byť využívané len na dlhšie trasy, ale je teraz zvláštne, že Tesla sa ich používanie snaží obmedziť. Bohužiaľ, nie je všetko zlato čo sa blyští. Uvidíme čo prinesie budúcnosť.

Komentár
Nie obmedzit, Tesla posielala listy, resp. maily majitelom ktori SC zneuzivali, ze si mylia pojmy s dojmami a nepouzivaju SC na to, na co su urcene. (Supercharger abuse). To znamena pouzivali to na nabijanie v ramci cesty do prace a mesta a nie na to co boli urcene na cesty medzi SC, v ramci dlhych tras. Ani pred tym, ani teraz neboli urcene na to, aby si niekto suploval nabijanie doma.

Komentár
Ma niekto nejake info o tych SC na SK? Na mapke, este ani nie je zeby cakali na povolenie..a to mame koniec roka pomaly.

Komentár
Späť