Tesla z USA

Co sa tyka nabijania viem ze v EU nejake US verzie jazdia. Rychlonabijanie sa riesi cez ChADEMO adapter co je japonsky standard a ide teda pouzit aj na US auta, len samozrejme treba mat US ChADEMO adapter. Treba ale zabudnut na Superchargre a v podstate aj servis, pretoze US verziu ti v EU servisovat nikto nebude.

3 Komentáre
JanoS
JanoS komentoval
US Tesla sa vobec neda dobijat z 3 fazovej zasuvky. Takze ano, ChADEMO umozni rychlonabijanie, ale z striedaveho prudu to da maximalne 10kW pri prude 40A. Takze z Europskej 22kW zasuvky dostanes cca 8kW a z Europskej 44kW dostanes 16kW (ak mas dual chargers). S parkilovym transformatorom by to teoreticky slo nabijat na plny vykon, ale osobne by sa mi do toho nechcelo.

A samozrejme, zabudni na supercharger :(

Juro
Juro komentoval
Z Europskej 22kW zásuvky by dostal 22kW v tom prípade keby mal zariadenie, ktoré prekonvertujte AC na DC. Na takom prenosnom zariadení s konektorom CHAdeMO sa už pracuje. Do konca roka by malo byť hotové, ale nebude to lacné.

JanoS
JanoS komentoval
Oh to znie exoticky. Aky je cielovy spotrebitel pre take zariadenie? Niekto kto nema dual-charger? Takze teoreticky aj z 44kW zasuvky pojde 44kW po konverzii na DC?
Kedze sa usetri 1000 Eur za dual charger tak vyssia cena asi nebude problem (ak nebude 5000 a podobne)

kde su tie casy, ked som z USA bral notebook, lebo bol 2x lacnejsi... worldwide servis na 1 rok, bez otazok...
hold, europa a jej DPH.... je zabijak ekonomiky.. lebo ludom uz neostane dost prachov na minanie, pri predrazenych tovaroch...
pricom minimalka nie je o nic vyssia, ako v USA, co viem...
a trh v EU je vacsi, ich je 330 mio, u nas je 500 plus mio obyvatelov...

Komentár
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či sú nejaké vizuálne rozdiely medzi US a EU verziami modelu S. Ďakujem

Komentár
Späť