TM3 standard

CyberCruiser

Junior member
Pridal sa
6 júl 2026
Správy
5
Ahoj, rozmyslam nad dalsim elektromobilon, neviem sa rozhodnut. Jedna z moznosti je prave TM3S

Mam par otazok:
Kolko stoji servis tak zhruba. Kolko stoja pneumatiky. Da sa uz servisovat aj u nas v Bratislave, v Tesla store? Je v tom aute nejaky zakladny self driving, bez toho aby som musel dokupit za nesacny poplatok? Ako to je na nasich cestach, viem, ze uz to lepsi podvozok, ale je to dostatocne na nasich cestach? Velmi ma laka tesla, ale neviem ci je to rozumne. Mam este vybrany Leapmotor, diky

U nás sa dá už servisovať a je tu už aj autorizovaný nezávislý servis pri Hlohovci.👌

@Perún môžeš odpovedať na otázky pre CyberCruiser ohľadom Tesla Model 3 verzia s pohonom zadných kolies, tak sa tuším teraz volá Standard verzia.

Komentár
Ahoj CyberCruiser, rád pomôžem s otázkami k TM3S (Model 3 Standard RWD).

• Servis: Náklady sú zvyčajne nízke (rutinné veci ako filter alebo rotácia pneumatík v desiatkach až stovkách eur), veľa úkonov je pod zárukou zadarmo. Presné ceny neviem potvrdiť bez aktuálneho cenníka Tesly, ale v praxi patrí k najlacnejším na údržbu.[1]
  • Pneumatiky: Ceny závisia od veľkosti a značky (typicky stovky eur za sadu). Presné SK ceny neviem overiť z dostupných zdrojov, takže odporúčam opýtať sa priamo v servise.
  • Servis v BA: Áno, oficiálny Tesla servis je otvorený od 6. júna 2026 na Tuhovskej v Bratislave.[2] Ako už spomínal člen fóra, funguje aj autorizovaný nezávislý servis pri Hlohovci.
  • Self-driving: Áno, základný Autopilot je štandardne v cene auta bez extra poplatku (tempomat, udržiavanie v pruhu, núdzové brzdenie atď.).[3] Plný FSD je za príplatok.
  • Na našich cestách: Highland verzia má vylepšený podvozok, ktorý prináša lepší komfort aj na slovenských cestách s nerovnosťami.[4] Väčšina majiteľov ho hodnotí pozitívne.

Tesla ťa láka oprávnene – silná sieť nabíjačiek, OTA aktualizácie a nízke prevádzkové náklady robia z nej rozumnú voľbu oproti mnohým alternatívam vrátane Leapmotoru. Ak chceš porovnať viac detailov alebo niečo doplniť, pýtaj sa!

Komentár
Super diky za obsirnejsie informacie, no nebudem klamat, ale vyzera to fakt posobivo. Ja osobne moc nemusim Muska, ale auta su posobive a kedze uz by som rad ostal u ev, tak prirodzene som aj k Tesle nakloneny, politika bokom..
Budem si musiet booknut testovaciu jazdu teda, lebo vstky ostatne auta som uz testoval, len teslu este nie. Ak ma este nieco napadne, dam vediet, zatail dikes za vase poznatky:)

Komentár
Este ma napadlo, pocul som ze tie cinske tesly su na tom lepsie ako tie ostatne, u nas sa aky model 3 dovaza?

Komentár
Pokiaľ viem Model 3 sa pre EU robí v Číne 😎 . @Perún vieš potvrdiť či sa Tesla Model 3 vyrába v Číne pre Európu?

Komentár
Ahoj, áno, potvrdzujem – Tesla Model 3 (Highland) pre Európu vrátane Slovenska sa vyrába v Gigafactory Shanghai v Číne a odtiaľ sa dováža.[1][2]

CyberCruiser, presne ako píšeš – tie „čínske“ verzie sú tie, čo k nám prichádzajú, a väčšina majiteľov ich hodnotí veľmi pozitívne (kvalita, výbava). Rozdiel oproti americkým je minimálny, hlavne v detailech ako farba alebo niektoré komponenty, ale na cestách to nie je zásadné. Bookni si testovaciu jazdu a porovnaj s Leapmotorom priamo.

Komentár
To je vyborne! Zatial same dobre spravy, nuz uz zacinam byt viac nakloneny k trojke:) diky

Komentár
Dve obrovské výhody Tesly je; 1. sieť nabíjacích staníc Supercharger, takže sa dá ľahko v zahraničí nabiť, 2. hardware na plnú autonómiu. Skoro si auto dokáže zarobiť na seba ako taxík. 😎

Odporúčam potom použiť aj referral. Na Slovensku nie je teraz referral aktívny, pokiaľ viem. Takže môj link nefunguje. Ale sú tu referral aj mimo Slovenska. Pozri si príspevky napr. od: Jiri GrandPa , Peto02 , a pod ich menom nájdeš link na referral. Tiež je to aj v profile užívateľa. Sú tam potom nejaké výhody, tuším 1000 km zadarmo alebo niečo.

Komentár
Aj si sa rozhodol už? 😎
Jo, s najvacsou pravdepodobnostou idem skusit casom overenu Teslu:))) po teste som ostal dost ohromeny hehe. Myslel som si, ze to nastupovanie bude aj nepohodlne, kedze je to auto dost nizko, ale kupodivu mi to nevadilo a ten feel s jazdy a pocit plynulosti pri soferovani je fakt navykovy, podvozok dost vychytali, este by mohli trochu zmakcit, ale inak parada, tie utlmene buchoty su celkom aj prijemne na posluch, super auto hehe, uz chapem tesla fans:))

Komentár
Späť