unlock charging port - všetky súčasné možnosti

• Autor témy Autor témy Dus
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Dus

Member
Pridal sa
19 sep 2020
Správy
165
Keďže ani najnovšia dokumentácia (ver. 2020.44) všetky spôsoby na odomknutie nabíjacieho portu neuvádza, dávam ich do pozornosti.
Odomknúť nabíjací port sa dá:
- tlačidlom na Tesla konektore
- tlačidlom na dotykovej obrazovke
- stlačením trunku na FOBe min. 1-2 sekundy
- mobilnou appkou
- stlačením buttonu vo dvierkach (ten istý button dvierka otvára, ak sa na ne zatlačí)
- u niektorých verejných nabíjacích staníc na dotykovej obrazovke stanice

Obzvlásť vítam možnosť stlačenia buttonu vo dvierkach, ktorá bola implementovaná nedávnym OTA updatom (neviem ktorým, v release notes sa o tom nepísalo). Je to rovnako komfortné ako tlačidlo na tesláckom konektore, takže na verejných nabíjacích staniciach nemusím liezť do auta k dotykovej obrazovke ani šmátrať fob vo vrecku (keď som sa o to pokúšal, väčšinou som omylom otvoril frunk).

Pred 4-mi rokmi som im pisal, nech dorobia ukoncenie nabijanie/odomknutie konektora tlacidlom pod dvierkami... to im teda trvalo :-)
Vsetky ostatne sposoby boli symetricke - otvorenie dvierok aj ukoncenie nabijania s odblokovanim konektora rovnakym sposobom.
Len tlacidlo pod dvierkami bolo len na otvorenie dvierok.

Komentár
Takze ak pridem k tesle, ktora bude nabita, alebo bude majitel OK s tym, ze ho vypnem napr. pri 80SOC, mam stlacit ten gombik po ukonceni nabijania na stojane (free) a viem vybrat konektor ?

3 Komentáre
V
Vrso komentoval
Ano, presne tak. Len majitel Ti musi pozicat key FOB :) Ak je auto zamknute, tlacidlo nefunguje

milan84
milan84 komentoval
tazke ziadny realny prinos? :-/

V
Vrso komentoval
Samozrejme zlepsenie. Predtym som najskor vosiel do auta a cez display som odomkol nabijaci konektor. Teraz rovno idem ku konektoru, stlacim tlacidlo a odpojim auto. Je to rychlejsie a jednoduchsie ako predtym

Späť