Verzia 8

Elon by mal dnes zverejniť blog (https://www.tesla.com/en_EU/blog) s detailami o verzii 8. ota8.JPG

Komentár
Uz mate niekto update na 8.0?

2 Komentáre
G
gamcik komentoval
tiež čakam

J
jeeff komentoval
V EU nema nikto, da sa sledovat tu:
http://ev-fw.com/track-reports.php
po rozkliknuti Updates by Model/Build/Countries. V prvej zalozke aj vidno, ze aktualizacie su teraz zastavene, prakticky posledny tyzden ich dostalo len par ludi, co je znak skor neskorsieho zadania do systemu. Verzia 8.0 ma niekolko problemov s autopilotom, to je pravdepodobne dovod zastavenia aktualizacii. Kym sa nepohne znova aktualizacia v US je nepravdepodobne ze pride do EU. A to je zatial len na Model S, pre Model X este nezacala ani v US.

Co sa tyka OTA update, tak k dnesnemu dnu verzia 8 este nebola uvolnena mimo USA a Kanady.

Naposledy upravené:
Komentár
Verzia 8.0 (2.40.21) je uz v Europe! Z Nemecka hlasia prvi majitelia uspeny update na tuto verziu.
Kto chce mat update co najskor, nech pripoji auto na WiFi (najlepsie vyzdielat internet z mobilu). Inak WiFi antena v MS sa nachadza v pravom spatnom zrkadle, tak ak sa vam nedari chytit WiFi z domu, tak si skuste preparkovat auto pravym spatnym zrkadlom smerom k WiFi AP :-)

1 Komentár
J
jeeff komentoval
U mna zatial nic, celu noc na wifi, preparkoval som ho blizsie aby auto malo lepsi signal a spravil restart cid, uvidime ci to pomoze.

Ponuklo mi upgrade uz rano, hoci vnutri v garazi mam len ubohy mobilny 3G internet, no isiel som prec, tak som to dal upgradovat az vecer o 21:00. O 23:00 som sa bol pozriet v garazi a upgrade na 8.0 bol uspesne dokonceny.

Komentár
Hovorilo sa, ze navigacia bude mat vo v8 alternativne trasy, vyzera to tak, ze v 8.0 (2.40.21) nie su. - ja som ich nenasiel.

Naposledy upravené:
1 Komentár
J
jeeff komentoval
Alternativne trasy nema, ale aspon v nastaveniach navigacie pribudla moznost Avoid toll roads, co sa niekedy hodi.

Dnes rano dorazil update aj do mojho auta (MS 85D, cez WiFi).
TIP: Ak zvolite okamzitu instalaciu, zacne sa odratavat dvojminutovy "countdown". Ak ho chcete preskocit, tak staci zoparkrat kliknut na odratavajuce cislice a update sa spusti ihned.

3 Komentáre
J
jeeff komentoval
Ak nemas auto z poslednych tyzdnov priprav sa na hlasku ze je chyba v motorizovanom zatvarani charge portu. Zial niekto v Tesle zabudol ze EU auta to maju az v poslednej dobe (doteraz bolo len otvaranie, nie zatvaranie, US auta maju zatvaranie uz pomerne dlho). V zasade to ale nicomu nevadi, len to bude otravovat kym nespravia update. Som si myslel, ze kvoli tomu update zastavia, ale zjavne pokracuje dalej a nikoho v Tesle to netrapi ;-)

E
enfko komentoval
@jeeff: ziaden error mi auto nevyhlasuje. Schvalne som skusal aj nabijanie. Nemam face lift verziu.

J
jeeff komentoval
Zaujimave, kopec ludi sa na to stazuje a mam tento problem aj ja. Mam S z aprila 2016, pred faceliftom VIN 121XXX, mozno sa to teda tyka len nejakej serie aut kde to uz malo byt ale realne nie je.

Mne zase pocas minuleho maleho upgradu v.7 (hned ako som TMX priviezol 1.oktobra) a aj pocas upgradu na v.8 (v sobotu 8.10) pisalo, ze mam kontaktovat servisne stredisko. No stacilo pockat a hlaska zmizla. Mozno to robi pre moj velmi biedny mobilny signal v garazi - len jedna palicka 3G.

jux
jux komentoval
Do Tesly sa da niekde zapojit externa antena?

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Skor som mal na mysli externu antenu pre domaci internet a tahat to cez wifinu v garazi. Neviem to uplne presne, ale tusim externa antena co pripojis do USB portu by mohla fungovat. Fakt netusim...???

V
VladoTA3 komentoval
Skôr do garáže, prípadne niekde na kraj domu blízko parkovacieho miesta osadiť WiFi opakovač (repeater). Jednoduché sa iba priamo zapoja do 230V zásuvky a predĺžia tým dosah WiFi siete, teda signál ďalej od WiFi router-a.

Ak ignorujete varovania autopilota stane sa toto. Zaujimalo by ma, ze za aky cas zase moze sofer zapnut autopilota, lebo tusim hned to nejde. No neviem.

Vo verzii 8.0 je zdielanie dat vypnute, ale je tu moznost zapnut ho a prispiet tak k vylepseniu Tesiel aj vdaka vasim datam.

TMX a autopilot v meste. Je pekne vidiet ako si autopilot dokaze poradit aj ked je absencia jednej ciary, alebo ked sa na jednej strane vozovky ciara vzdaluje, lebo sa vozovka rozsiruje. A ukazka co musel Bjorn urobit aby mu znova siel autopilot, ked ignoroval varovania. Musel zastat, tam vyradil a zaradil a potom uz bolo mozne autopilota zapnut.

Naposledy upravené:
1 Komentár
J
jeeff komentoval
Ked ignorujes autopilota musis prejst do Parking rezimu a potom ho mozes znova aktivovat, je to tak aj v release notes a aj vo videu.

Verzia 8.0 minuly piatok zrejme zachranila posadku pred havariou. Pred TMX jazdil Jeep Grand Cherokee, ktory nahle vybocil do zeleneho deliaceho pasu, pretoze Toyota pred niim nahle zabrzdila. Keby Jeep neodbocil na travu urcite by narazil do Toyoty. Tiez keby TMX nezabrzdila sama, urcite by narazila do Toyoty, pretoze vodic TMX cez Jeep Grand Cherokee nevidel co sa deje vpredu. Ale radar TMX dopredu cez Jeep Grand Cherokee videl nahle brziace auto a zacal brzdit :-))) takze zachranil situaciu. Vodic TMX podakoval Elonovi za V8.
Bjorn podobnu situaciu nasimuloval s kamaratmi - https://www.youtube.com/watch?v=cG3Jp5GyPoc, ICE6... to sem dal, ale sem sa link na to tiez hodi.

https://teslamotorsclub.com/tmc/thr...nted-a-rear-end-collision.79185/#post-1785904

Komentár
Dnes poobede mi ponuklo maly update ver 8. na 2.44.121. tak som to dal po prichode domov updatnut. Updatovalo uspesne, no nechcelo sa mi citat release notes v aute.... hladam ich na internete - zatial bezuspesne.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Na teslamotorsclub pisu, ze release notes su rovnake ako pre predoslu verziu 8.2.40.21, takze zrejme len opravovali nejake bugy.

Späť