Zakázať naftové motory!

aj ked jazdim na TDI bez DPF, mam zo seba 100x lepsi pocit, lebo som 100x vacsi ekolog ako vodici jazdiaci na BA95, co poznaju len balenu vodu v PET, piju pivo z AL a pouzivaju umyvacku riadu "lebo setri vodu"

3 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Mam len jednu otazku, ked vravis, ze mas zo seba 100x lepsi ako......
Ci jazdis na TDI bez DPF lebo tvoje TDI ho proste nema od vyroby, alebo si si ho dal znefunkcnit ci odstranit?
Jadzim na roznych benzinovych autach a vodu nastastie mozem pouzivat z vodovodu. Mycku riadu nemam ani doma ani na chate a pivo, respektive alkohol len malokedy. Racej soferovat ako pit alkohol. A prist o papiere pre blbost akou je trebarz zostatkovy alkohol, alebo sposobit dopravnu nehodu. Dakujem racej ozeliem to pivko ako si potom buchat hlavu o stenu co som sposobil.

D
dango komentoval
ICE, DPF som nemal - vtedy to este nebolo v mode, cize zasah do potrubia robeny nebol.
o pive/alkohole za volant som nenapisal ani ciarku. balene pivo v plechu bolo myslene ako dalsi znecistovatel prirody, co zjavne trapi malokoho

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
No napisalo sa tu toho dost a toto si mal napisat hned nazaciatku. Ze sice jazdis na TDI ale auto nema od vyroby DPF, to je defakto OK. Lebo to vypadalo tak, ze si mam TDI a odstraneny, alebo znefunkcneny DPF ale nerobim v prirode bordel ako iny co maju benzinaky, mycky a podobne. A tam moja reakcia na alkohol bola len taky offtopic. Ja som si ten AL cize hlinik tam vsimol pri tom pivku. Mna tiez hnevaju v prirode sklenene ci PET flase, plechovky alebo konzervy alebo aj hygienicke vreckovky. Ale to je o vychove ludi. V Rakusku ci Svajciarsku to nespravy, ale doma bezproblemov.

aj ked jazdim na TDI bez DPF, mam zo seba 100x lepsi pocit, lebo som 100x vacsi ekolog ako vodici jazdiaci na BA95, co poznaju len balenu vodu v PET, piju pivo z AL a pouzivaju umyvacku riadu "lebo setri vodu"

A čo keby si ty ekolog k tvojej dokonalosti pridal ešte hybrid miesto toho jedovateho čuda, čo vypúšťa častice ktoré sa ukladajú mojim detom do plúc?
ĎAKUJEM.

Naposledy upravené:
1 Komentár
D
dango komentoval
keby malo byt moje auto jedine, ktore nici tuto planetu, tak s radostou ho vymenim...

Masoví vrazi si také myslí, že dělají to nejlepší.

Komentár
ZAKÁZAŤ ... čokoľvek,
je neskonalá sprostosť! nehnevajte sa na mňa, ale všetky tie "zelené reči" mi pripomínajú otrepaný melón - zvonka ZELENÝ, vnútri ČERVENÝ! všetci chceli DOBRO, lenže potom tiekla krv, "lietali triesky" ... ráčte si uvedomiť to klasické ĽJUDI MNOGO, TAKŽE CHUJ S NIMI! ekológia, ochrana životného prostredia, ozónová diera, klimatické zmeny, ... to je iba náhrada za STUDENÚ VOJNU, nie boj za mier, kým neostane kameň na kameni!
elektorauto chcem preto, že na to mám, že chcem na staré kolená, kým mi nevezmú oprávnenie, povoziť sa INAK!
a vozil som sa na nákladnej prage rnd, pobiede, š 1101.2.3,; 125 jawe, čezete, vlastnil som trabiho, tri w353w, p405, felíciu, fabiu, p207 a teaz hľadám, skúšam elektroautá. a aj tie dvojtakty nedymili, stačilo vedieť tankovať, nastaviť zmes a zapaľovanie.
a k ostatným životným postojom - väčšina klame, šetrí iba navonok, v skutočnosti žije nad možnosti. svoje i okolia. kto vo vašom okolí si robí rozvahy - mám na to, nemám na to? a ešte menej ľudí - púotrebujem to,lebo bez toho zhyniem? NIE, potrebujem to, takže sa zadĺžim, budem robiť od nevidím do nevidím, len ABY som to mal a udržal!

kto raz ležal v nemocnici a vedel, že večar zaspí, ale ráno sa nemusí zobudiť, ten je spokojný. vie, že sa to môže stať a nepechorí sa zbytočne.
A NEMÁ TAKÉ SPROSTÉN REČI "ZAKÁZAŤ" ... lebo nevie, či neschvália eutanáziu.

1 Komentár
D
dango komentoval
tieto "zakazy" mi pripominaju 2tyzdnovych vegetarianov/veganov, ktori sa zacnu tak strasne pohorsovat nad inymi, ktori si radi dopraju aj klobasku, slaninku, pecenu krkovicku...

http://www.hybrid.cz/92-populace-planety-dycha-znecisteny-vzduch-nejvic-v-asii-africe

mapa-znecisteni-ovzdusi-who-interaktivni.jpg

Vlado
Vlado komentoval
tiež mi to ukazuje 2x, a je zaujímavé že nad USA neukazuje znečistený vzduch, až tomu neverím

M
Marcel Pavlík komentoval
chrome "netočil = neukazoval že odosiela" takže som klikol ešte raz. a skúsil som vymazať text a napísať "duplicitne", ale nevzalo.

1fisker
1fisker komentoval
Prečo je nad Saharou najviac znečistený vzduch, je mi záhadou

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Podla mna neuznali nic. Len maju pruser v USA, ktory im nevysiel a museli tam cvaknut nemalu sumu na odskodneni. Tak si povedali OK tam uz naftaky nebudeme dodavat. V Europe si mozu robit co chcu z pozehnanim Nemeckej vlady, ktora ich podrzi. Europskym majitelom neuznali odskodne a este im nadalej budu predavat naftove motory v autach. Tak to je sila. Si z nych robia dobry den.

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Dalo by sa to vyriesit aj kombinovane. Vlak a mala elektricka dodavka. Nase cesty su pretazene a zahustene kamionmi a zeleznice su prazdne. Zeleznica je vybudovana po celej republike a dialnica ci raxchlostna cesta,,,, Vsak vieme ako to je. Na stanoviste pride dodavka a da do vlaku zasielku a prevezie sa to vlakom na ine stanoviste a tam zase dodavka privezme zasielku a dovezie ju na miesto urcenia.

M
Marcel Pavlík komentoval
vlak + dodávka - to fungovalo keď som bol malý chlapec - na každej stanici sa dal podať balík, dokonca do POŠTOVÉHO vagóna v každom vlaku sa dal vhodiť list (otvor). ale - poštové vagóny a neskôr aj vagón pre "posádku" zrušili, takže by to bolo na dlhý návrat. a "železnica" má základný problém, aj sólo vagón nevie prepraviť po slovensku rádovo v dňoch, trvá to týždne! aj taká vec ako cestovanie s autom - http://www.slovakrail.sk/uploads/tx_main/2016/11/23/Prehlad_cestovneho_v_autovlaku_od_2016_12_11.pdf

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Ano osobne vlaky maju prednost, su to predca volici a tych treba uprednostit. Cesty mame znicene od kaimonov a je na nich plno aut a tvoria sa zapchy a zelezince zivaju prazdnotov. Co fungovalo predtim mohlo by aj teraz. A dneska je na zeleznici aj sukromny sektor. Trochu navrat do minulosti aspon v tomto by mozno nezaskodil. Ved z historie vieme, ze ani elektromobilta nieje nic nove. Len sa nato skoro zabudlo.

Tak skoro to určite nebude, som realista

2 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Dobre budme realisti, tak potom ak mam byt realny, trh je uz davno naruseny, pretoze sa vymysla, vyraba, predava a jadi cim dalej tim viac. Uz tu je nafta, benzin, LPG, CNG, Vodik aj elektrika. Uz ludom vadia spotreby pri spalovakoch, ale nechcu sa obmedzovat, v rychlosti, dojazde, klime atd a cena musi ist dole. Ale je to na dobrej ceste si myslim.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Obavam sa, ze to, ze tato planeta zomrie a nase deti s nou, dochadza prilis malo ludom prilis pomaly....

Výber z desatora o spoplatnení nemeckých diaľnic:

7. Majitelia naftových áut zaplatia o dosť viac, než majitelia benzínových. Príklad: majiteľ benzínového VW Polo 1.2 TSI s objemom motoru 1197 cm3 a emisnou normou Euro 4 zaplatí ročné mýtne 24 eur, majiteľ dieslového VW Golf 5 s objemom motoru 1896 cm3 a emisnou normou Euro 3 zaplatí maximálnu sumu 130 eur.

A čo u nás, ešte stále žiadne regulácie smradľavých dieslov? Vieme v tom smerom k štátnym orgánom spraviť nejaký krok? Alebo sa všetci naši politici vozia v diesloch?

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
No vzhladom nato, ze oni dneska riesia asi 17 rocny problem a zase to vpyda, ze sa nevedia dohodnut, tak je odpoved na vasu otazku asi jasna. Bodaj by som sa mylil.

dnes som si vymienal zelenu karticku na povinne rucenie v aute a tak som si zaroven pozeral dokedy mam platnu emisnu kontrolu, a tak ma napadla taka vec, ze pri EV asi nebudem musiet chodit na emisne kontroly iba na technicku
tym ale vypadne prijem za stempel prizivnikom a predpokladam, ze si navysia ceny za samotnu technicku kontrolu... alebo myslite, ze sa budu emisie merat stale aj u EV? napr. ze pojdu k atomovej elektrarni a budu merat kolko CO2 vyletelo von kominom za urcity cas?

M
Marcel Pavlík komentoval
v inej diskusii naznačil "dobre informovaný" úmysel zdaniť elektrinu, ktorá potečie do auta. teda že je pripravené technické riešenie.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
To bol len blud o tom protokole. Ale aj keby nieco take v buducnosti bolo, EV je zalezitostou aj IT vzdelanych ludi a Ti si nenechaju ujst prilezitost nieco prelomit, ludovo hacknut.

ozana
ozana komentoval
"dobre informovaný" = čistý fake news

2 Komentáre
P
Podlesny komentoval
Takých už bolo, je a aj bude ... Tak potom nech Porsche (mission-e), VW a ešte neviem aké automobilky prestanú ľudí ťahať za nos a nech vyrábajú B a D aj naďalej. Pche

M
Marcel Pavlík komentoval
ten človek NEMÔŽE byť skutočným odborníkom, pretože každý, kto chce (nie vynaliezať) vyvíjať (pracovať na niečom, čo niekto objavil, vynašiel) musí mať základnú vlastnosť a to VIDIEŤ chyby, problémy, možné slepé cesty, ... a NESMIE SLEPO sledovať jedinú myšlienku. to nás učili a to sme museli mať na pamäti. v súkromnom živote to bol problém, nič som nevedel pochváliť, pretože som neustále hľadal chyby (skôr, ako sa vec pokazila).
a toho súdruha by som prirovnal k jednému síce kvalifikovanému inžinierovi s veľkou praxou, ale v chápaní súvislostí vysloveného korunovaného idiota (nech mu je zem ľahká). pretože podľa zadania kreslil "sebaobranné zariadenie", rozprašovače slzného plynu, ktoré už vtedy NEODPORÚČALI vzhľadom na možné kolapsy ľudí s chorobami srdca. povedal "ZA ČO MI PLATIA, TO ROBÍM"! pridávam k nemu ďalších odborníkov, ktorí "za mrzký peníz" (výraz, ktorý im ako komunistom, musel byť známy) išli budovať do lýbie zbrojárenské podniky, pretože im ich čssr, čsfr, cz a sk odmietli dodať.

Reakcie toho človeka sú typické reakcie jeho ega. Ani sa nedivím. Ten človek celý život zasvätil vývoju spaľovacieho motora a teraz mu jeho grál ide niekto zničiť. Operuje tým že elektroautá sú zlé lebo robili nejaký výsku a ten to akože potvrdil. Podľa mojho chápania potvrdil iba, že technológie uskladnenia el. energie majú ešte dlhu cestu Škoda, že sa viac nerozpísali o tej spoľahlivosti a požiaroch. Celý ten článok a aj server mi príde taký bulvár.

Komentár
Späť