Zelezna studnicka

Peto02

Member
Pridal sa
1 apr 2016
Správy
236
Referral
peter83511
Viete nieco blizsie o tych nabijackach na Zeleznej studnicke v Bratislave? Nechodievam tam casto, tak ma dnes tie 4 nabijacky na 4 poulicnych osvetleniach pri druhom parkovisku prekvapili. Zda sa mi, ze kvoli nim aj tie lampy svietili cez den.

Click image for larger version  Name:	image_4151.jpg Views:	1 Size:	1.19 MB ID:	31357

https://www.seakenergetics.com/sk/ev-nabijacky/2018/lumicharger-wm.html

Naposledy upravené:
Cesta mládeže, Bratislava
Popis: AC: 4xTyp-2 Max. 22 kW - load balancing (štyri nabíjačky budú zdieľať 22kW)
GPS: 48.175641, 17.073500
Platba: ZSE cenník
Ováracia doba: 24/7
Prevádzkovateľ: ZSE
Na mape:

Komentár
2 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Je možné, že tieto mikro stanice (lebo pochybujem, že to bude viac ako 16A jednofaz) sú podporované zo strany ZSE tak, že podporujú autentikaciu ich kartou, ale nabíjanie je zadarmo a platí to mesto (zatiaľ).
Preto to nie je na mape ZSE.
Takto funguje napr. nabíjačka (AC stĺpik) pri Yeme markete v BA. Tam je to však normálnych 2x22 kW.

Juro
Juro komentoval
Časom bude aj na mape ZSE.

Takze dnes otestovane. Najprv sme sli do exotiky na kolibu (rozumej za snehom :) ale tam zapcha 300m od vrcholu, tak som to otocil a hajde na Zeleznu.
Kedze sviatok - VSETKO obsadene. Nahodou som zaparkoval na takom neofic. fleku, ked prisiel zrazu panko ku mne, ze ci chcem nabijat, ze sa so mnou vymeni, lebo prave prisiel a uslo sa mu miesto hned pri stlpe :) Kiezby bolo takych ludi viac !!! Vsimnu si, ze tam je nabijacka, vidia, ze dosla elektricka, tak sa ponuknu. Prvykrat som zazil taku ochotu.
Pocas navstevy svietilo verejne osvetlenie, co ma zarazilo su tam nejake zlte ziarivky alebo cosi podobne. Nie LED ! Podla mna toto je na upgrade ked to ma sluzit dvom ucelom naraz.
Nabijaci vykon v mojom Leafe bol 1,3-1,6kw podla Leaf Spy. Ked som po hodine prisiel naspat a pustil kurenie (este napojeny) tak to poskakovalo na 0,3-0,8kw.
Technicky to ukazuje nabijanie naopak ako inde - napr. v Bille. V standby svieti na modro a ked sa pripoji auto, rozsvieti sa na zeleno ! Neviem ci to je omyl, alebo naschval...je to divne :)

Prílohy

• photo4179.jpg
    photo4179.jpg
    568,9 KB · Zobrazení: 8
2 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Prečo divne. Takto signalizuje aj Tesla podsvietením konektora v aute. Ready je modrá a pulzujúca zelena je nabíjanie. U mne dobrý :).

milan84
milan84 komentoval
no ako pisem pri Bille vzdy ked idem vcer okolo tak ked tam maju napichnute firemne Up-y tak svietia na modro, zvysne volne na zeleno :) A napr. na Alze na QC je tiez pocas nabijania pri adapteroch modra a nie zelezna.
Detto nabijacky Efacec. Modra znamena prebiehajuce nabijanie.

Ahojte,

na Železnej studienke sú naozaj oranžové (sodíkové) výbojky a zatiaľ sa na LED meniť nebudú, lebo potom by z dizajnových dôvodov museli vymeniť všetky lampy (cca 3 km), čo nik nie je ochotný zaplatiť.

Nabíjačky budú obrandované ZSE Drive a do ZSE mapy pribudnú, keď bude integrovaná autentifikácia do ich backendu (HW na to pripravený je). Elektrinu za nabíjanie zatiaľ sponzoruje ZSE (nie mesto).

K farbám: každý je asi zvyknutý na niečo iné, nepovažujem to za podstatné.

Komentár
Update: na Zeleznej studienke je uz k dispozicii load balancing, ak pridete, dostanete minimalne 3x16A (11 kW).

Nabijanie zatial stale zdarma, sponzoruje ZSE.

Komentár
Práve skúšam túto nabku. Je super že ich je tam viac pretože niektoré sú blokované spaľovákmi. Fakt sú to trojfázové? No to je úplne geniallne.

Komentár
Co sa deje? Uz dlhsiu dobu su na mape ZSE ako "out of order"

1 Komentár
W
Wilo komentoval
A su aj v skutocnosti vypnute? Lebo mne sa vela krat pri ZSE stalo ze appka ukazovala nabijacku ako nefunkcnu ale pri tom isla.

S týmito nabíjačkami mám osobne dosť zlé skúsenosti. Bol som tam asi 5 krát a z toho reálne sa mi podarilo iba raz nabíjať. Nabíjačka blíka a blíka a nič... Keď som volal na ZSE helpdesk tak mi povedali, že oni ich nabíjačku na Železnej ani neevidujú.

Komentár
Vcera som bol odskusat. Dost dlho mi trvalo ju presvedcit aby sa rozbehla. Isli vsetky na jednej bol bol PHEV Mercedes. Ten navod na pouzitie je dost zavadzajuci. Pise o appke a skenovani QR. Na nabkach ziaden nie je. Pouzil som RFID kartu.

Komentár
Cez deň nabíja v pohode cez kartu, hoci cez appku to nejde, večer nemožné, viete prečo? Či mesto dotuje len cez deň? Vďaka :) na ZSE infolinke samozrejme neevidujú tu stanicu )

Komentár
Takmer vzdy ked tam idem tak zo 4 miest su 2 obsadene ICE vozidlami a z tych 2 volnych miest je jedno take ze sa tam neda zaparkovat (auta stoja uplne na ciare).

Predvcerom som tam isiel po robote, na 1. mieste nabijal PHEV Mercedes GLE?, 2. obsadena ICE, 3. uzke miesto, 4. volna.
Zastavil som teda vzadu na 4. pripojil, prilozil ZSE kartu a po chvili komunikacie zacala blikat na oranzovo = chyba RFID. Skusil som to asi 3x, potom aj vypojil/zapojil kabel a nic nepomohlo. Tak som preparkoval auto na 3. miesto, kde som mal len 20-30cm z oboch stran (ledva vystupil) a tam som uz problem nemal... Tak len tipujem ze ta 4.nabijacka mala problem s pripojenim/komunikaciou a bolo by dobre ju restartovat

Naposledy upravené:
2 Komentáre
matchke
matchke komentoval
Na ten štvrtej som aj ja raz cvičil dobrých 10 minút. Dosť ma irituje, že ten návod je zlý. Posledne to išlo rýchlejšie. Najprv karta, ked bliká tak chytro kábel. A chytil sa asi aj na prvy krát.

S
Samuel.Rendko komentoval
diky hoši, vyskúšam na Kia Niro teraz

V piatok som tam nabijal rano, mohol som si vybrat zo vsetkych 4. Isiel som teda na c.2 a stale mi davalo cervenu - zakazane nabijanie. Tak som sa presunul na c.1 a tam hned v pohode. V lese mi vsak prisla po 35min notifikacia ze Charging interupted at 68%. Ked som prisiel k autu tak som nic podozrive nevidel, znova pipol ZSE kartu a uz nabijal.

Dnes mi prisla prvy krat aj faktura a zrazu tam vidim spoplatnenu aj tuto nabijacku ako kazdy inu ZSE: Nabíjanie AC [€] ZSE BA Hlavné mesto SR - BA Železná studnička 4 !!!

Komentár
No hej. Aj mne. Co by bolo v poriadku, keby mi nenauctovali 5€ za parkovanie. Co je totalny nezmysel. Tvrdia ze som tam stal od 20:10 do 0:37 a pritom som nenabil ani kW.

Naposledy upravené:
1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
ako prisli k 5e? ved parkovne je po 3e/hodina nie? a zacina az po 3 hodinach.

Posledne mesiace mam problem spustit na Zeleznej nabijanie. Kedysi pomahalo preparkovat ci znova zapojit kabel. Teraz mi ani to uz 4x po sebe nepomohlo (vzdy zasvieti cervena), tak som kontaktoval ZSE a dostal odpoved:
"V dobe keď sa montovali išlo o projekt, v ktorom sme mali podporiť slovenského výrobcu staníc, tieto stanice však absolútne nedokážu komunikovať s našim systémom, pravidelne majú problém a často robí problém aj to, že sú napojené na elektriku pouličného osvetlenia.
Čoskoro by sa však mali vymeniť za náš bežný wallbox od GARO."

3 Komentáre
1fisker
1fisker komentoval
SEAK sa chváli aké úžasné stanice vie dodávať, aj v Žiline máme takú čo nefunguje

milan84
milan84 komentoval
Ano. Ten vyrobca bol pruser. Aj v appke mas upozornenie,ze to nefunguje

H
Helio komentoval
Aby som uviedol informácie na pravú mieru:
V technických podmienkach na Železnej studienke (pôvodná elektrická kabeláž zdieľaná s historickým osvetlením, žiadne výkopy sa tam nemohli robiť) by wallboxy GARO dali autu maximálne 5 kW. To je dôvod, prečo tam nie sú.
Nabíjačka v Žiline: výrobca ENSTO, dodavateľ a prevádzkovateľ: Tesla Liptovský Hrádok. Softvér charge.sk (od Seaku) pravdivo informuje, že nabíjačka je nedostupná. Takže tak.

Na Železnej studienke nabíjačky komunikujú po elektrickom kábli: po tom istom, na ktorom sú všetky lampy od Červeného mosta až po horné jazero. Keďže tie lampy sú muzeálne kusy a stále tam nejaké vypadávali (teraz som ich na tom úseku napočítal škŕkajúcich 5), tak sa nečudujem, že komunikácia bola po zapnutí lámp prakticky nepoužiteľná. Ale rozumiem, že motorista nevidí súvis nabíjačiek a lámp a nezaujíma ho technické riešenie.

Podstatné je, že sa tento týždeň podarilo po schválení mesta a ZSE v spolupráci so Siemensom zmeniť zapojenie lámp tak, aby nedochádzalo k výpadkom komunikácie. Pri tej príležitosti sme upgradli aj wallboxy. Mrzí ma, že sme to nepotlačili skôr.

Nabíjanie už funguje normálne aj po zapnutí lámp, vyskúšajte. ZSE sľúbilo, že tam v dohľadnej dobe zvýši aj nabíjaciu kapacitu (teraz je tam zdieľaných 24 kW (aj s osvetlením), kabeláž dovoľuje 35 kW).

Naposledy upravené:
H
Helio komentoval
milan84 už nabijete aj s Leafom

D
dango komentoval
A overovanie potom prebieha ako? Kedze nie su online? ...a teda aj nasledna fakturacia?

H
Helio komentoval
Overovanie prebieha normálne ako pri iných semi-online nabíjačkách - na základe pravidelne aktualizovaného whitelistu RFID, takisto si pravidelne sťahujú záznamy o nabíjaniach, ktoré sa vyúčtujú.

Späť