Zimne pneumatiky + disky

Catchcash

Senior member
Pridal sa
23 dec 2019
Správy
1.287
Caute,

idem kupovat zimne gumy (245/50 R19) + disky a chcem sa opytat ci je nemate nejaku osobnu skusenost s konkretnymi, ktoym by som sa mal vyhnut. Zvazujem Michelin Pilot Alpin 5 SUV a chcem to dat na Rial X12. Poznate niekto znacku Rial pripadne mate s nimi skusenosti?

Dakujem :)

Mám presne tie Michelin Pilot Alpin 5 SUV. Myslím, že na šmykľavom ľadovom teréne nič moc. Alebo je všeobecný problém so zadným náhonom. Ak zastanem v zime len na malom kopčeku smerom hore, viac sa nepohnem. Napr. som na vedľajšej ceste, ktorá tesne pred hlavnou troška stúpa hore ku hlavnej. Musím zastať, dať prednosť a stojím, nepohnem sa, musím cúvnuť rozbehnúť sa a znova zastať pred hlavnou. Je to nepríjemné najmä v neprehľadných situáciách.

1 Komentár
Catchcash
Catchcash komentoval
Zaujimave, lebo co som cital viac testov a recenzii tak ich uplne najsilnejsia stranka je prave trakcia a ovladatelnost na snehu/lade (samozrejme v medziach fyzikalnych zakonov :D). Mozno to bude naozaj skor problem zadneho nahonu. kedze to je asi jedina nevyhoda zadokoliek, ze na snehu maju proste vacsie problemy ako ine typy pohonu.

Späť