Zvysena cena Tesla model 3

• Autor témy Autor témy nemo
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

nemo

Active member
Pridal sa
23 okt 2015
Správy
905
Tesla zvysila ceny modelu 3. Standard Range s novou cenou v slovenskom konfiguratore sa uz nekvalifikuje na statnu dotaciu 8000 eur.
Screenshot from 2020-10-31 23-31-47.png

Prílohy

• photo6418.png
    photo6418.png
    137,1 KB · Zobrazení: 18
  • ceny11.png
    ceny11.png
    277,3 KB · Zobrazení: 22
Naposledy upravené:
2 Komentáre
P
Paja komentoval
V tabulce je spatne ceske DPH, mame 21%.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
opravil som českú DPH a pridal Poľsko - nejako lacné ale o dotácii pri konfigurátore som nečítal, preverte niekto u Poliakov či ide kúpiť ako z CZ alebo DE alebo AT

Tak Tesla vyriešila nám, čo kupujeme na dotáciu sama dilemu, či máme kúpiť EV od Tesly alebo sa máme poobzerať po inej značke....Tak Tesla da Nemcom enviromentálnu zlavu 3.000 €...ale Slovakom 300 € nedá. aby sme sa do dotačnej podmienky zmestili....Bravo Tesla.....Len by ma zaujimalo, prečo tá ista čínska SR+, ktorá zlacnela v Číne kôli lacnejsej baterke, stoji v EU viac, ako ta z Freemontu s drahšou bateriou...

Naposledy upravené:
1 Komentár
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
KTO VIE PO POĽSKY - ZAVOLAJTE DO ICH TESLY ČI PREDAJÚ NA SK

ako som pozeral poľské dotácie, na Tesly sa nevzťahujú, je tam limit nejakých 30000 € na cenu auta, DPH je určite 23%, to uvádzajú aj v konfigurátore, takže buď kúpiť od Tesly ak predá alebo cez nbejakého poľského prostredníka a je to výrazná úspora a je to aj na dotáciu s veľkou rezervou

Warsaw-Franciszka Klimczaka
Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
Sales: +48 222922242

treba ale priznať že za posledného pol roka klesol dolár o 7%, tak asi preto zdražovali, ale nič neomlúva to, že Nemcovi alebo Rakušanovi dajú dole niekoľko tisíc z ich vrecka ako eko bonus a Slovákom ešte výrazne zdraželi - najviac z okolitých krajín, AWD o 2148€

pritom od dotácie nás delí - pozor, závratných 68€ - to naozaj v Tesle sú tak bezohľadní voči Vám čo ju chcete (bez ťažného), že Vám pokazia dotáciu o 68 € ?

Komentár
Podla mna tak maly s slaby trh v ich segmennte ako je SK maju u prdele, Pochybujem ze sleduju situaciu na SK dotacnu ci akukolvek, nieto este aby sa jej prisposobovali. D a A je predsa len trochen iny trh. Treba sa s touto realitou vyrovnat.
Vzhladom na to ze na jeden servis im pripada 2000 aut a v najblizsich rokoch to bude vyse 3000 vzhldom na nepomer rastu vyroby a servisnej siete maju a budu mat dost inych problemov ako plytvat energiou na SK. :)

Komentár
Veď tí čo chcú Teslu a majú dotáciu tak stačí kúpiť z Nemecka cez sprostredkovateľa a máte aj Teslu aj dotáciu a netreba riešiť ani komplikácie s Tradisou

2 Komentáre
curgali
curgali komentoval
Tak nam vypočítaj postup, ako chce sprostredkovatel kupit auto s dotaciou a hned bez prihlasenia ju predat pre Slovaka so ziskom..aby suma bez DPH neprekrocila 41.666 €....

MilanR
MilanR komentoval
Niektoré firmy, ktoré sa tým zaoberajú už s tým majú skúsenosť, len sa ich nebáť osloviť a oni Vám už poradia, keby sa to nedalo tak po Slovensku nejazdí toľko SR+ s príplatkovou výbavou a nálepkou z MH, dokonca som už počul aj o LR verzii kde si uplatnili štátnu dotáciu ale za to nedám ruku do ohňa :)

Ja som v sobotu objednal z CZ, už mi aj volal Hasala že ak mu pošlem potvrdenie z banky v PDF pridelí mi VIN modelu 2021. A auto bude možno ešte tento mesiac.

2 Komentáre
curgali
curgali komentoval
Takze kupujes novy model za cenu do 41.666 € bez DPH?...

M
Mimar komentoval
Áno, kupujem nový model za CZ cenu, ale cez "sprostredkovateľa". Ten mi dá na FA cenu v € bez DPH.
Neskoro som si všimol PL cenu a nemám spoľahlivého PL "sprostredkovateľa".

Tak som volal do Poľskej Tesly, objednať sa bez problémov dá. Treba ale zaplatiť aj s VAT (DPH) a potom žiadať o vratku. Žiadna dotácia u nich nieje. Auto sa preberá vo Waršave. Vraj už majú klienta zo zahraničia (nie SK, tuším spomínal Litvu).

Naposledy upravené:
1 Komentár
curgali
curgali komentoval
Tieto tvoje informacie nemaju pre nás žiadnu výpovednu hodnotu. My vieme že sa dá kupiť všade v okolitych štátoch. O tom nas informovat nemusis. Nás zaujíma, či vystavia faktúru do 41.666 € bez DPH aj ked na faktúre bude tá ich DPH a potom ju vrátia....Pochopil si ?..

To ako vazne TM3 SR stoji u nas 50000EUR s dph (20%) a v Polsku iba 43500EUR s dph (23%)? Sounds too good to be true...:confused:

Komentár
Neviem ako to PL ale cez AT sa SR+ stale zmesti do dotacie a po vybornej osobnej skusenosti s prevzatim (kamaratovej TM3) vo Viedni by som momentalne objednaval cez Vieden, kedze s DPH uz nerobia problem.
No ak ide bezproblemove objednanie z PL, tak to stoji za to. Len kto bude prvy, co to vyskusa. ;)

2 Komentáre
jux
jux komentoval
Aj pre firmy je to cez Vieden bez problemov?

E
EVan komentoval
Tak ja som dnes znova niekoľkokrát volal do Tesly CZ a okrem iného som sa dozvedel, že SR+ MIC budú vlastne 2020 model (bez EMEA svetiel, čerpadla, motorického kufra), a LR z Freemontu čo prídu tento mesiac (cca 20.11. prvá várka a 15.12. druhá várka) už budú 2021 s tepelným čerpadlom, el.kufrom, novými svetlami a stredovou konzolou, ale nemajú info o tom že bude vyhrievanie volantu a ani dvojité sklá.
A ešte jednu "zlú" správu (aspoň pre mňa), vraj tie ich papierové značky platia iba v CZ, tak to zajtra skúsim preveriť na SK polícii.

1 Komentár
A
Adrnln komentoval
Ano papierova znacka plati po hranice. Potom treba slovensku prevozku. Ja ked som niesol z CZ tak hned za hranicami som prehodil na slovensku zelenu prevozku, ktoru som si pozical cez bazos.

Ahojte,
tiez som riesil teslu za dotaciu. Zvazoval som Polsko aj Rakusko, zistoval som fakturu bez dph. Viac je to popisane na tomto vlakne:
https://teslaclub.sk/node/42338/page3
Nakoniec som objednal TM3SR+ zo Slovinska za €36 861 bez dph. Dorucenie Maj/Jun 2021.
Moj referal kod http://ts.la/richard29055 ak Vam to pomoze..

3 Komentáre
E
EVan komentoval
No a ako s tou dotáciou? Tých 6000 ti nepripočítaju?

milan84
milan84 komentoval
to by bolo s nasou danou tesne nad 44ooo. Ako to, ze tak malo?
Ved ak si dobre pamatam, Savi kupoval cierny SR+ tusim s taznym? a ledva sa vosiel do 50k s dph.
Ci nieco motam?

Savi
Savi komentoval
milan84 Kupoval som cierny SR+ a to je vsetko, co sa zmestilo do limitu dotacie. Momentalne sa myslim do limitu dotacie zmesti biela SR+ z Viedne. Ale tato moznost zo Slovisnka vyzera fakt dobre.

spirit Mas od nich potvrdene, ze ti vydaju fakturu bez DPH? Ak ano, je to vyborna cena. Prevzatie predpokladam by bolo v Lublane.

1 Komentár
MilanR
MilanR komentoval
Faktúru bez DPH vystavia ale tú štátnu dotáciu 6000 budú požadovať naspäť, snáď nečakáte niečo iné

Predpokladam, ze ste si vsimlí, ako v Nemecku poklesla cena skoro o 3000.

SR+ vychadza na 39 990eur. Ale trosku z toho neviem vyjst. Pise, ze vratane dph 6 541e. Takze dokopy 40 970e. Po pripocitani 3000e dotacii to je 43 970e. Vazne? Taky rozdiel napr oproti Rakusku?

Vedia to vystavit v Nemecku bez dph? Nemate niekto s tymto trhom skusesnosti?

Ak by to bola pravda, tak sa da kupit v Nemecku bez dph za 36 449 eur a u nas po zaplateni dph to vyjde pod 44 000eur :)

Naposledy upravené:
Komentár
Až teraz som si všimol, že zvýšili cenu za ťažné. Smradi!

Prílohy

• photo7155.jpg
    photo7155.jpg
    64,5 KB · Zobrazení: 18
Komentár
Mne sa paci ze uz je celkom dobry vyber aj TM3 z druhej ruky a za priatelne peniaze. Potom co pojde eNiro z domu tak jazdena 2r TM3 LR prijde do domu. 😁

Komentár
Pobehal som cenníky krajín a zapracoval do pôvodnej tabuľky, takže je tu aktuálny prehľad cien Tesly Model 3 v okolitých štátoch.
Prehľad je už bez ťažného zariadenia, keďže sa už nedá objednať a podstatný je hrubý stĺpec - po zahľadnení pripočítania dotácií a odpočítania zahraničnej DPH.

Takže favoritom je stále Slovinsko alebo Nemecko, v Poľsku nechcú dávať bez DPH a tiež kurz môže byť trocha horší pri kúpe.

Je vidieť ako začiatkom roka nemecké ceny išli dole smerom k tým slovinským Performance dokonca o 3500€.

cena_tesly_3_2021_6.png

1 Komentár
curgali
curgali komentoval
Dobra práca Miro..dik

Späť