Ja som sa to pokúšal zistiť na VW e-up ale vyžadovalo by to demontáž vrchnej “svorkovnice” a vzdal som to. Odhadujem podľa veľkosti na 35 Ah.
Pre Pb aku by malo svorkové napätie v kľude (cca 12 hod po odstavení vozidla) čim bližšie k 13,0 V čo zodpovedá 100% nabitiu. Nemalo by byť dlhšiu dobu pod 12,7 V (cca 70% nabitie). Inak hrozí postupná sulfatacia - znižovanie kapacity.
Doporučujem zmapovať si ako sa mení napätie aku. Mám skúsenost´ že napr VW Tiguan sa pri stani vybije na cca 50% za cca mesiac. Mnoho elektroniky je trvale pripojené k aku a aj aktívne dopravne info autorádia majú nezanedbateľný odber. Okrem toho sa aku vybíja aj spontanne (závisí ok kvallity aku, čistoty elektrolytu a teploty okolia].
Ohľadom dobíjania.
Pre súčasné bezúdržbové aku (nie pre start stop AGM a pod) by sa malo nabíjať napätím 14,4 V s obmedzením prúdu na 1/10 C. Akonáhle sa nabitie blíži 100%, tak sa začina napätie aku blížit k 14,4 V (vznik H2 a O2) tak prúd prudko klesá. V dnešnej dobe sú výborne automatické nabíjačky, ktoré stačí len pripojit a mikroprosesor optimálne riadi nabijanie aj jeho ukončenie
spred dvoch dní som felícii preventívne dobíjal batériu a - pri pripojení ukázal Ameter 1.5A, po hodine už iba 0.0prd až do rána. a myslím si že to "dobíjanie" bola iba spotreba "vypnutého auta".
dávne (60+) autá mali ampérmeter kde som videl štartovací prúd, dobíjanie, a vždy po krátkom dobití spotreby pri štarte sa ručička ustálila na "0" - batéria dobitá a dynamo vyrábalo iba okamžitú spotrebu. ak sa stalo niečo nesprávne, ampérmeter ukazoval vybíjanie/prebíjanie a mohol som odhadnúť ako dlho/ďaleko zájdem.