Bjørn Nyland Model S videá

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
Keď sme pri videách, nedá mi nespomenúť chlapíka z Nórska menom Bjørn Nyland. Po víkendoch točí svoje zážitky z jazdy v Model S. Na to, že si tie videá robí sám, sú veľmi dobre spracované a aj dosť zábavné. Oplatí sa to pozrieť aj pre tých, čo sa obávajú toho ako sa Model S správa v zime. Jeho viedeá sú totiž zatiaľ točené v zime.

jeho stránka: http://www.youtube.com/user/bjornnyland/

Tu spomeniem len niektoré. Škoda, že to nie je buď predabované, alebo aspoň s SK titulkami, pre tých, čo nerozumejú po anglicky.

Bjørnove Tesla Model S video #1, hneď keď ho dostal:

Môj prvý výlet s mojou fungo novou Teslou Model S P85 v červenej farbe "MULTICOAT Red". Cesta z Osla do Trondheimu je 535 km dlhá a má maximálnu výšku 1026 metrov. Tím podstúpi Model S skutočné zimné testovanie.

Bjørnove Tesla Model S video #2 - 375km na jedno nabitie

Môj druhý Tesla Model S výlet. Tentoraz som sa pokúšal prejsť 375 km na jedno nabitie, v nórskych zimných podmienkach. So sebou som tiež prevážal mačiatko, plochou TV a veci pre študenta sťahujúceho sa domov k rodičom.

Bjørnove video #7: prespanie v aute

Jazda do Stavangeru a späť, spí sa v Tesle s kúrením zapnutým celú noc.

Model S batéria po 27 dňoch bez nabíjania v zimnom počasí

Bjørn nechal svoje auto na parkovisku bez nabíjania počas zimy (v Nórsku) od 24. decembra do 20.januára. Strata bola 20%.

Ukážka z ďalšieho videa #8. Znova dobre spracované video.

tentokrát 10 dňoví výlet, 4900km v zimnom počasí, 80% bez supernabíjačiek.

Komentár
Sledujem ho uz nejaky cas a zatial ma nejlepsie videa co sa tyka pouzivania eska v praktickom zivote.

Komentár
Toto je od neho velmi dobre video. Nabijanie Tesla Model S od 10% do 100% Podla videa zacal nabijat o 23:30 hod a dojazd mu ukazoval 30km a uz 23:39 hod,
cize o 9 minut mal dojazd 100km a 23:52 hod, cize o 22 minut mal dojazd 200km a o 0:13 hod, cize o 43 minut mal dojazd 300km a plne nabitie o 1:25 hod a
dojazd mu tam ukazalo 401km. Video ma 11:50 minut a je tam sprievodna hudba. Stoji za pozretie.

Komentár
Supercharging Tesla Model S 85 kWh in Lier vs Gol. Je to video od Bjorna a porovnava tam Lier vs Gol a pise, ze Gol bola nabijana na inej verzii firmware. Takze ty co sa do toho vyznaju, by mohli sa ktomu vyjadrit. Ten rozdiel tam vidim, ale neviem co je to Lier a Gol a aky je v tom rozdiel.

Naposledy upravené:
Komentár
Dalsie video je o spotrebe enerie pri prejdeni rovnakej vzdialenosti, ale svetla vyska vozu je raz standard a raz low pri rychlostiach 100 a 130 km/h.

Komentár
Dansko Kodan Guiness World Record 21 september 2014, 160 elektomobilov na jednom mieste.

Komentár
Auto sa da ovladat na peknu dialku s klucom a dokonca aj pomocou smatrfonu a aplikacie od Tesly do mobilu ked si napriklad zabudnete kluc doma.

Naposledy upravené:
Komentár
Supercharging Tesla Model S 60 kWh vs 85 kWh.
Tento test ukazuje, ze supercharging Tesla Model S 85 kWh je dvakrat tak rychli, ako 60 kWh. Oba testy boli vykonavane na Lier supercharger. Oba vozy mali firmware 6.0. Video ma 6.5 minuty.

Komentár
Viedeo #13, auto sa pokazilo. Takáto porucha sa stáva takmer na každom aute do vtedy vyrobenom.

Komentár
Ak som to spravne pochopil, mal nejaku limitovanu seriu bateriek s oznacenym E pri kupe auta a teraz dostal novu baterku s oznacenym D. A ak som to spravne pochopil, pokazilo sa tam nieco co bolo spojene z bateriou, ale vymenili aj baterku. Tak ma cistonovu baterku a zaruka pokracuje, ci ide nanovo 8 rokov. Ten otah platila zrejme Tesla, lebo Bjorn na konci neuvadza ziadnu cenu odtahu. Inac nie bohvieco v piatok vecer porucha, auto odvezu a nahradne sa clovek musi zorientovat, ze co a ako. Nasledne Teslu Model S 60kWh si pochvalil, ale hovoril, aj rozdiel medzi 60 a 85. Doporucil 85kWh. Rychlejsie dobijanie aj dlhsi dojazd.

Naposledy upravené:
Komentár
Tak tu mame dalsie video od Bjorna. Tentokrat porovnava Tesly Model S. Svoju rok asi staru a cisto novu. Su tam urcite zmeny. Mensi predny kufor u novej verzii oproti starej verzii. Vysie zadne opierky u novej verzii oproti starej verzii. Pridane parkovacie bocne senzory v novej verzii oproti starej verzii. V novej verzii je uz namontovany autopilot, ale nieje aktivny. Zato aktivne je Driver assistent a je to aj demonstrovane v ukazke, ktory zahrna obmedzenie rychlosti da sa nastavit +/-10km a upozornenia a varovania pri opusteny jazdneho pruhu. Upozornenia su zvukove rychlst a vybracne vo volante vybocenie z jadneho pruhu. Video ma 23:44min. Predpokladam, ze ked bude aktivny autopilot, tak sa dockame ukazky aj ako to funguje v praxi.

Komentár
Tu vysvetľuje ako sa dá auto nastaviť tak, aby sa v nom dalo spať so zapnutým kúrením/klímou:

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Pri popise videa na jeho kanaly je napisane, ze sa to neda aplikovat pri nabijani auta.

Zostrih prejazdov, alebo nejlepsich momentiek za rok 2014 v Norsku a Nemecku atd... The best shots of 2014 by Bjorn ;)

Naposledy upravené:
Komentár
Bjorn vcera dal 100tis km. Je prvy v Norsku, druhy v EU, kde ho predbehol nejaky nemec so 122tis a 46ty v ramci sveta. Najlepsia poznamka ked na neho zasvietila Tesla po vystupeni "I look yellow, like a Chinese guy" :D

Komentár
Späť