Chorvátsko elektromobilom, dá sa? Áno, ale...

nick81 ABRP je dobré ale odporúčal by som dať na rady tých čo išli, napr. ako Ti píše tommik, lebo tá cesta z M86 pred Szombately na to Ionity pri Balaton je (rovnako ako cesta odtiaľ na SCH cez Zalaegerzeg) úplne o ničom, úzka, rozbitá a zdržuje. Pritom tá nová na prechod Rédics je nádherná a rýchla s oplotením proti zveri, chodím po nej desiatky rokov (aj pred rekonštrukciou bola dobrá).

Inak pozor, HU diaľnica na juhu smerom na prechod Nagykani... nemá plot, zrazil som tam líšku.

A na Ljubesnici by si možno urobil osobný výkonový rekord UFC, mne tam urobila Kona ten rekord 81kW niekoľko minút nabíjala.

Potom Ti namiesto Vukova Gorica s UFC hodilo to s Donji Bresinec a Brinje, čo sú 50kW, lebo od Ionity by soi nedošiel na Vukovu ale z Ljubesnice dôjdeš.

Tebe stačí Ljubesnica a Vukova Gorica a si v cieli.

Tiež by som nešiel trajektom, je to drahé a časovo náročné (jedine ak chceš aby deti zažili), do Novalje sa chodí po kolesách. Ten čas, čo zabiješ po tých pobrežných dedinkách, keď odbočíš na Senj a pôjdeš po pobreží, veselo najbehneš aj na dlhšej vzdialenosti keď pôjdeš diaľnicou po Zadar (alebo jednu odbočku pred Zadar).
Ja chodievam na Vir, čo je pri Novalje a aj keď prídeš s pár% do cieľa, do Zadaru na Kaufland prídeš aj tak (sú to všetko 50-ky s kolónami) nakúpiť a nabiť, lebo na tých polostrovoch majú draho a tiež potrebuješ kúpiť pitnú vodu, ktorá je Kauflande v 7l baleniach.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Ono na samotný Zalaegerszeg to ešte nie je tak zlé ale potom by som veľmi premýšľaľ, či poslúchnem Tesla navigáciu, lebo mňa sa snažila aj jedným aj druhým smerom dať zo Zalaegrseg nie na Kôrmend a Szombathely (čo je ešte v pohode) ale na Sárvár a až pri Hegyfalu sa napojiť na M86, čo je moja zlá spomienka. Takže prvý prípad sa dá v pohode a netreba schádzať na Letenye podľa mňa ale ak cestou tam alebo aj naspäť začne Tesla posielať už hodný kus pred Szombathely z diaľnice na Sárvár - tak pŕŕŕ, tie cesty naozaj spoznávať nikomu neodporúčam.

J
jeeff komentoval
Miroslav Rojko - ja chodim na Vasvar/Sarvar, som zvyknuty, cestu poznam, okrem jedneho kusku tusim medzi Kam-Sarvar to je celkom v pohode.

L
LacoJ komentoval
ďakujem za info, asi to skúsim zo Zalaegrseg na Kôrmend a Szombathely, mám TMY tak snáď to nebude také zlé a nejaké jamy to poberie :D Cestou do Chorvatska ideme do Slovinska na pár dni tak nebudem mať možnosť teraz porovnať tie trasy cez Sarvár.

Potom si vždy pozrite núdzový vypínač na ELEN. Prišli sme na Brinje. 50kW ABB písalo hlašku viď obr.. Trochu som sa vystresoval, lebo som mal už 26%. Apky písali najbližšie až Vukovu Goricu. ELEN apka má nejaký bug, zas keď sme nabíjali na druhom ELEN (Goričan), po kliku na pásik charging, zobrazilo dialóg.okno Charging stopped z predchádzajúceho nabijania (Vukova). Tak zas som musel vypínať cez núdzový (Goričan 50kW mi po tlačení zobrazilo tú istú hlášku). Vyzerá, že nie som sám kto to takto rieši. Akurát na Brinje asi niekto zabudol vrátiť vypínač naspäť. Núdzový apka ELEN zobrazuje ako "krížik" v ikone. Kia Charge sa tvárilo, že je stojan OK. Dnes je Brinje už aj v apke ok.

Ďalší postreh, MOL plugee apka v mape vôbec nezobrazuje neďalekú Tifon Dobra (medzi vukova gorica a Brinje) - oba smery. Nabka išla, apka potom stojan zamerala ako najbližšiu stanicu. Je to divné, lebo na web mape mol plugee tá nabka je.

croatia.jpg - Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu  Meno:	croatia.jpg Videní:	0 Veľkosť:214,6 KB ID:	85580

Komentár
2 Komentáre
J
jaron komentoval
No ked je toto so 40kw bateríou malobaterkac tak auta pod 20kw su potom minibaterkace😀
Ale s tou 20 kw by to uz bolo do toho chorvatka za trest..

E-Up!
E-Up! komentoval
Pri cestovaní na dlhšie trasy v dnešnej dobe, kedy sa kapacita akumulátorov v nových elektromobiloch najčastejšie pohybuje v rozmedzí 58 - 108 kWh je 45 kWh pre mňa malobaterkáč. A jazdiť k moru s elektromobilom s 20 kWh akumulátorom už asi nemožno nazvať cestou za oddychom, :)

Späť