CPO Tesla Model S

(a súčasne máš o jeden blok batérií menej)
Len upresnim: o dva bloky menej, 16 blokov maju povodne 85-ky, 90-tky a 100-vky. 75-tky maju 14 blokov, cize mensie napetie a teda aj mensi nabijaci vykon pri rovnakom nabijacom prude.

2 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Ja som si myslel, ze 70 kWh bateria a 75 kWh bateria sa lisia poctom clankov, nie? Ano, napatie mojej baterie je 350 V.

jux
jux komentoval
Ano. V jednom bloku S a X je 6 clankov v serii
85, 90 a 100kWh je 16 blokov t.j 16x6=96 clankov v serii. t.j. max cca 400V.
75kWh je 14 blokov t.j. 14x6=84 clankov s serii t.j. max cca 350V.

Pani mam dalsiu off topic otazku. Ako je to s predhrievanim baterky ? Samozrejme viem a pouzivam predhrievanie interieru cez appku. Ale aktivuje to aj predhrievanie baterky lebo mam taky pocit, ze nie. Viem, ze pred hrievanie sa zapinalo ak bol ciel Supercharger ale pre mna v KE to je dost daleko takze toto by mi asi nefungovalo.
Da sa to nejak vynutit?

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
To je posledná verzia zatiaľ v Európe. V tejto verzii už zase (konečne) zapli zohrievanie batérie popri zohrievaní interiéru (vlani to bolo vypnuté kvôli požiarom Tesiel v Ázii). Čiže - keď zapneš kúrenie interiéru (aj na minimálnu teplotu 15 st) asi po 30 sekundách sa zapne aj vyhrievanie batérie. Poznáš to tak, že keď si prepnes na zobrazenie Climate uvidis v pravom hornom rohu ikonu batérie s vlockou. Ak to spravíš asi pol hodinu pred odjazdom zohreje to batériu tak, že máš plnú regeneráciu pri odjazde.
Ale podľa mna má význam to spraviť jedine vtedy, kedy je auto na kábli. Inak je to zbytočne míňanie energie v batérii na jej zohriatie.

Jozefr
Jozefr komentoval
No prave o to mi ide, v zime sa to zide predhriat ju pokial sa nabija. Aj ked je mi jasne ze zas velmi studena byt nemoze ked sa nabija. Ale tym ze moja bateria je mensia este o to viac energie usetrenej na jazdu ak ju predhrejem pred cestou. Skusil som to teraz a fakt to tam naskocilo, aj ked neviem preco ale doteraz som si to nevsimol a to som uz nie raz predhrieval aspon 15minut pred jazdou. Ale dakujem za tip urcite to budem vyuzivat.

Jozefr
Jozefr komentoval
2020.8.1 od dnes...
EDIT 19.3. 2020.8.1.1

Dalsia otazka asi by som to mal pisat inde ale tolko topicov zakladat. Ako som pisal vyssie stiahol a nainstalovat sa mi update najprv 2020.8.1 dalsi den 2020.8.1.1.
Popritom mi to pise, ze mam aj Navigation Data Update ale uz mi ho stahuje treti krat. Dostane sa to nieco cez 50% tam to potom na pol dna zamrzne a neskor zacne znova od zaciatku. Skusil som dnes rano restartnut MCU ale znova to zamrzlo na 50%. Je na to nejaka finta alebo co s tym spravit ? Dakujem.

Naposledy upravené:
1 Komentár
Jozefr
Jozefr komentoval
Tak opravit aktualizaciu map je na servisny zasah. Pisem si z Prahou a potrebuju pristavit auto osobne. Vycistit cash a nahrat mapove podklady nanovo. 4-5h by to trvalo, 12950Kc by to vyslo ak by som nebol v zaruke. Zatial som ich poprosil nech to zastavia az sa Corona trocha ukludni a nazberam aj dalsie zasahy tak si asi spravim vylet. A dam aj CCS retrofit spravit.

Vsetky ojazdene Tesly, ktore predava priamo Tesla su uz bez free superchargingu, aj ked ho povodne mali ?

Komentár
Späť