Elektrický Chevrolet Bolt

No Title

photo1781.png Dam sem este najkompletnejsiu specifikaciu Bolta co som videl na internete - zial len vo forme obrazka.

Doplnim, ze nech by bol Bolt (resp Opel Ampera-e) akokolvek dobre auto za akokolvek dobru cenu - urcite si ho nekupim, pretoze nikdy neodpustim General Motors, ze vyrobili v rokoch 96-99 viac ako 1100 elektromobilov EV1a nasledne ich ludom zobrali a vsetky zosrotovali (pardon, nie vsetky, par ostalo, no znefunkcnenych, takze ziadne nejazdi. http://www.mojevideo.sk/video/18b7b/kto_zabil_elektromobil_(dokument).html

attach9447.png

Naposledy upravené:
Komentár
e-mail, ctrlc/v:

Dobrý den,
Společnost Chevrolet ukončila své prodejní aktivity na evropském trhu v roce 2013. Z tohoto důvodu nedodává žádný z modelů a ani do budoucna není v plánu návrat na evropský trh.

S pozdravem / Best regards

Martin Uhlíř
Opel / Chevrolet Southeast Europe LLC
Olbrachtova 9, Praha 4

Komentár
ďalší e-mail:
ja - a Opel EV, europska verzia nebude?

odpoveď:

Bohužel,
Žádné konkrétní informace v tuto chvíli nemáme.

S pozdravem / Best regards

takže ani v "ústredí" nevedia. (01. 08. 2016)

1 Komentár
jux
jux komentoval
na adrese Olbrachtova 9, Praha 4, nesidli vedenie Opel... to sidli v Rüsselsheime v Nemecku. Nevidel som ziadnu spravu z centraly Opla, ktora by dementovala ich spravu z februara 2016. Takze ked pani v Prahe nemaju konkretne informacie, to este nezname ze eu verzia nebude.Teraz je zbytocne nad tym spekulovat, aj tak bude najprv americka a ked bude europska, tak bude minimalne o pol roka neskor.

Naposledy upravené:
Komentár
Ak to bude reálnych 300 km, tak zjem kefu :)

1 Komentár
jux
jux komentoval
Pre istotu doporučujem už poobzerat sa po malej, mäkkej a čistej kefe, pretože 60kWh batéria v relatívne malom a ľahkom Opli AmperaE realnych 300 km určite zvládne. AmperaE je vlastne BOLT, ktorý podla americkej realite blizkej klasifikacie (EPA) zvláda:mix 238 mil (383 km); mesto: 256 mil (412 km) a dialnica 220 mil (354 km).

Green car reports vybral najlepšie auto roka:

1 Komentár
jux
jux komentoval
Zaujimave, ze Bolt-a este len zacali vyrabat a zrejme ho este ani nepredavaju a uz ma ocenenie.Tento rok vyrobia len obmedzene mnozstvo a predavat ho budu len v Kalifornii a Oregone. GM vyhlasil, ze nabeh vyroby bude pozvolny, do ostatnych statov US sa dostane len pomaly, pricom buduci rok vyrobia asi 30tisic kusov. Ked som pisal Oplu o planovanu dostupnost v EU ani neodpovedali..

Dobre video o Opli Ampera-e ukazuje kopu detailov a jazdu na nemeckych cestach. Vacsinu pozname z Bolta, no europske nabijanie je ine. Ampera-e ma DC nabijanie cez Combo do 50kW - to je v poriadku, no skoda, ze AC nabijanie ma len jednofazove 3,6kW alebo 7,2kW (cez AC cast Combo na verejnych nabijackach) , ale z domacej 230V/16A zasuvky je nabijanie obmedzene len na 2,3kW (10A na 230V) - mohli dovolit aspon 13A ako Tesla. Na Tesle sa obmezdenie na 13A da velmi lahko obist a nabijat aj z obycajnej 230V zasuvky 16A, No neviem, ci sa bude dat obmedzenie na 10A obist aj u Ampery-e - rozdiel medzi 2,3kW a 3,6kw je dost podstatny. Este vo videu spominaju nabijanie 4,6 kW cez wallbox v Nemecku - nerozumiem preco len a prave 4,6kW.

Komentár
Späť