eTourEurope 29. apríl - 08. máj 2016

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Pokiaľ viem, účastníci celej e-tour platia registračný poplatok, ktorý nie je malý a v tom majú aj nabíjanie.

Komentár
Tak sa nám to pekne rozrástlo, už máme v Bratislave registrovaných 12 účastníkov. Vyzerá to na lepšiu účasť ako minulý rok.

Komentár
Tak to je totálny chaos, pretože na stránke etour je stále miesto Eurovea. Takže neviem komu to oznámili, ale ak to účastníci nevedia, budú kade tade blúdiť, je to hanba Slovensku. Z mojej strany je to posledná účasť na tejto akcii. Budúci rok už neprídem. Minulý rok tam bolo minimum áut a návštevníkov z radov verejnosti. Tento rok to bude ešte horšie, lebo nikto z verejnosti, Bratislavčanov sa nepôjde pozrieť na Starú Vajnorskú. Akcia nie je len pre elektromobilistov, ale hlavne má slúžiť ako propagácia elektromobilov pre verejnosť. Kto by sa trepal do takého zapadákova.
Myslím, že pre budúci rok organizátori vyradia Slovensko zo zoznamu miest, kadiaľ tour prechádza a úprimne povedané sám im to asi navrhnem.
Jednoducho to nevieme robiť, takže by sme si to mali uvedomiť a radšej sa toho vzdať.

Komentár
Na webe stale svieti, ze to bude v Eurovey. Ja sa na Staru Vajnorsku terigat urcite nebudem, aby som GreenWay-u prihrieval polievocku. Navyse do Eurovey na namestie som chcel ist s rodinou. Na Starej Vajnorskej skapal pes a nie je tam nic k videniu (orekm GW nabijacky, ktora dokaze nabijat az 1 auto naraz).
Z mojho pohladu totalne nezvladnuta organizacia a navyse sa neviem odhlasit.

3 Komentáre
Juro
Juro komentoval
Žiaľ túto akciu neorganizujeme my ako TeslaClub.sk, ale SEVA. Sme len mediálny partner, a to sme sa stali len kvôli tomu, lebo to malo byť na námestí. Vraj sponzor čo mal platiť za námestie si to rozmyslel. A nám dali vedieť až dnes po obede. Hneď ako som sa to dozvedel, do pol hodiny sme im ponúkli iné krajšie miesto, ale to zamietli. Takže, som naštvaný aj ja. Ja asi tiež neprídem.

E
enfko komentoval
@Juro: Ja som neukazoval prstom na TeslaClub.sk . Som jednoducho rozhorceny z toho ako to v tejto bananovej republike chodi.
Mozme niekedy zorganizovat aspon mini zraz a prebrat temy, ktore sme planovali diskutovat v Eurovey.

Juro
Juro komentoval
Jasné, ja viem. Pripravíme alternatívu ešte dnes.

"Účastníci zájazdu,, si aspoň budú môcť vybrať program FULL, OPTIMAL alebo ZERO a fraška menom Elektromobilita Slovenska, bude dokonaná...To, že sa tu viac neukážu, som v predchádzajúcom príspevku písal s miernou satirou...ale vidím, že to nadobúda reálne kontúry...

Naposledy upravené:
Komentár
Ja som tiež uvažoval prísť s rodinou, mali by pekný zážitok z nábrežia Dunaja. Na Starú Vajnorskú ich naozaj ťahať nebudem. Pre koho je vlastne táto akcia? Ak chce niekto definitívne zlikvidovať elektromobily na Slovensku nech to povie rovno.
Je to HANBA! Ale asi sa už opakujem. Je to výsmech všetkým slušným elektromobilistom, ktorí chcú propagovať moderné autá.

Komentár
Chcem vás priateľov elektromobilistov informovať, že v tejto veci sa ešte podnikli a podnikajú kroky, tak, aby sa prípadne zvolilo iné miesto. Akonáhle by bolo niečo nové, ihneď budem informovať.

Komentár
To nie je žiadna alternatívna akcia. Je je len truc akcia Teslaklubu, nič viac. Nie je to v oficiálnom programe Etour europe. Vlastne to celé dopadlo tak, že sú to 2 akcie v ten istý deň. Ale medzinárodná akcia etour europe je len jedna a bohužiaľ na Starej Vajnorskej.
Škoda, že od začiatku sa toho nechytil Teslaklub, mohlo to byť lepšie zorganizované. SEVA to bohužiaľ z rôznych objektívnych a možno aj subjektívnych príčin nezvládla, takže to dopadlo tak ako to je. Medzinárodná blamáž určite.

Komentár
No ono to je tak, že tá Vajnorská ja dosť nešťastné miesto. 1. je to moc škaredé miesto. Keby to bola len národná akcia tak ok, ale toto je medzinárodná akcia. A pozvať turistu na také miesto, by som sa hanbil. 2. Je to na Greenway nabíjačke a veľa elektromobilistov má momentálne "ťažké srdce" (mierne povedané) na Greenway kvôli cenníku a nechcú tam ísť. A nemohli by ani nabíjať. Nakoľko sme už veľa ľudí pozvali, mali už na to vyhradený čas, tak sme zabezpečili narýchlo alternatívne miesto. Ale je to tak naprogramované, že kto chce, môže sa zúčastniť kľudne aj oboch akcií. Hlavne mestské elektromobily, ktoré nemôžu ísť do Budapešti a späť, môžu namiesto toho ísť do Šamorína.

Komentár
No ono to je tak, že tá Vajnorská ja dosť nešťastné miesto. 1. je to moc škaredé miesto. Keby to bola len národná akcia tak ok, ale toto je medzinárodná akcia. A pozvať turistu na také miesto, by som sa hanbil. 2. Je to na Greenway nabíjačke a veľa elektromobilistov má momentálne "ťažké srdce" (mierne povedané) na Greenway kvôli cenníku a nechcú tam ísť. A nemohli by ani nabíjať. Nakoľko sme už veľa ľudí pozvali, mali už na to vyhradený čas, tak sme zabezpečili narýchlo alternatívne miesto. Ale je to tak naprogramované, že kto chce, môže sa zúčastniť kľudne aj oboch akcií. Hlavne mestské automobily, ktoré nemôžu ísť do Budapešti a späť, môžu namiesto toho ísť do Šamorína.

Vážený kolega, keby ste sa boli v tej akcii viac angažovali, boli by ste ako Teslaklub vybavili aj miesto pri Eurovey. Mám veľmi spoľahlivé informácie, že to tam mohlo byť. Tam by to malo medzinárodný význam. Ale vám to nevyčítam, organizovala to SEVA. Len som napísal, že medzinárodní účastníci akcii do Šamorína neprídu, lebo to pre nich nie je oficiálne miesto zastávky Etour.
To, že je Stará Vajnorská škaredé miesto, je nám všetkým jasné hneď od začiatku.

Komentár
Ahojte vie mi niekto dať neaké súradnice kam treba na starej Vajnorskej ? Chcem na ten zraz no neviem kam presne treba. Som na starej vajnorskej

1 Komentár
Juro
Juro komentoval
No veď použi suradnice nabíjačky na mape.

Prebiehalo to tak, že účasť verejnosti mimo elektromobilistov bola asi 10 ľudí. Tí ľudia to niekde na internete náhodou našli a tak prišli pozrieť. Čakali sme dosť dlho pokým prídu účastníci etoureurope. Medzitým páni z Elmarku pripravili nabíjačky spolu so zástupcom SEVA a Greenway. Takže sa dalo nabíjať okrem rýchlonabíjačky G. aj cez nabíjačky Elmark. Čas sme strávili rozhovormi o situácii. Elektromobilistov nás tam bolo len pár. Pán Sýkora ako zástupca organizácie SEVA, ktorá to poriadala tam bol a niekoľkokrát sme mu tlmočili nevhodnosť miesta, čo on aj sám uznal, ale ževraj sa s tým na poslednú chvíľu už nič nedalo robiť. Zástupcovia Elmark tiež ľutovali, že to bolo na tom mieste, lebo mali pripravený program pre deti, keďže rátali s tým, že budú pri Eurovey. Občerstvenie bola pizza a vody. Náhodou sa mi podarilo byť pritom, keď pani z Nemecka zastupujúca organizátorov medzinárodnej akcie etoureurope poďakovala SEVE za organizáciu stretnutia v Bratislave, ale mal som pocit, že to bolo maximálne formálne, len zo slušnosti. Nebola tam spontánna radosť. Potom keď prichádzali účastníci rally, tak už bola atmosféra uvoľnenejšia. Robili sme aj krátke jazdy v areáli pre záujemcov. Pán z Nemecka, pravidelný účastník tejto akcie mi povedal, že Fisker videl po 1.krát, doteraz ešte na žiadnej etoueurope nebol, tak sme si užívali rozhovor mojou kuchynskou nemčinou vnútri autíčka, veľmi sa mu páčilo.
Pán Sýkora zo SEVA niekoľkokrát prejavil záujem stretnúť sa s vedením Teslaklubu J.M. a prediskutovať tieto veci, tak aby sa v budúcnosti podobná situácia neopakovala a aby sme akcie lepšie koordinovali.
Bol som krátko aj v Šamoríne, ale keďže som mal naplánovanú v ten deň ešte 1 akciu, nedalo sa byť všade naraz. Človek sa na 3 časti nerozkrája.

Komentár
Späť