U nas je typ2 stlpikov s typ2 zasuvkou relativne malo, no smerom na zapad je ich zase vela. Predpokladm, ze vzhladom na amortizaciu verejnych kablov casom aj u nas odbudnu wallboxy s kablom a konektorom a pribudnu bezkablove - s typ2 zasuvkou.
Ja zastavam nazor, ze je lepsie pouzivat svoj kabel aj za cenu znizeneho komfortu.
Jednak viem co strkam do auta a tiez si zadovazim presne taky kabel ako vyhovuje autu. Je neprakticke vozit v aute, ktory ma 11kW nabijacku 32A TYP2/TYP2 kabel a tiez je neprakticke vozit v aute trojfazovy TYP2/TYP2 kabel, ak ma auto jednofazovu nabijacku.
Ze davali 32A kabel k teslam co mali 22kW a neskor 17kW nabijacky - to malo zmysel. Ale preco davaju 32A T2/T2 kabel k TM3. ktora ma 11kW (16A, 3f) nabijacku. 32A kabel ma 6mm2 zily, je tazky neflexibilny a neskladny. 16A T2/T2 kabel ma 2,5mm2 zily, takze pri rovnakej dlzke vazi menej ako polovicu ako 32A a je samozrejme aj flexibilnejsi, skladnejsi.
V teste im uz solidne hrabe, setria par fufnikov na jednofazovom nabijacom kabli (gen2 UMC - ku ktoremu ani nedaju 32A redukciu), cim nasrali majitelov novsich tesiel a zaroven davaju k TM3 zbytocne drahy, tazky a nevhodny 32A TYP2/TYP2 kabel. Ako hovoria mladsie rocniky .... s nabijacimi kablami dodavanymi k autam je teraz u tesly vsetko zle.