Mercedes EQS

• Autor témy Autor témy Wilo
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Wilo

Senior member
Pridal sa
8 máj 2019
Správy
2.152
Mercedes EQS predstaveny, aktualne asi jediny konkurent Modelu S.

* 110kWh baterka
* 770km (WLTP)
* zaruka na bateriu 10 rokov (najviac spomedzi vsetkych vyrobcov)
* 200kW DC nabijanie
* 11kW AC s moznostou 22kW priplatku
* podpora Plug&Charge na IONITY, bez karticky
* najnizsi koeficient odporu spomedzi seriovo vyrabanych osobnych aut (cd=0.20)
* 245kW RWD a 385kW AWD, neskor ma prist AMG verzia s 560kW
* cena zacina okolo 100.000€

Vyzera to na velmi potentneho konkurenta, zjavne dostali technici za ulohu porazit Teslu v kazdom parametri. Hlavne ta aerodynamika je obdivuhodna. Uz by sa mohol Elon zobudit a priniest nejaky vacsi update Modelu S, ponukat 10 rocne auto za tu cenu uz zacina byt trosku cudne :)

https://electrek.co/2021/04/15/mercedes-benz-eqs-electric-luxury-sedan-fully-unveiled

[No message]

Prílohy

• photo7139.jpg
    photo7139.jpg
    80,3 KB · Zobrazení: 11
  • photo7140.jpg
    photo7140.jpg
    76,7 KB · Zobrazení: 10
  • photo7141.jpg
    photo7141.jpg
    139,3 KB · Zobrazení: 11
  • photo7142.jpg
    photo7142.jpg
    110,2 KB · Zobrazení: 11
  • photo7143.jpg
    photo7143.jpg
    109,9 KB · Zobrazení: 10
  • photo7144.jpg
    photo7144.jpg
    136,9 KB · Zobrazení: 11
  • photo7145.jpg
    photo7145.jpg
    70,2 KB · Zobrazení: 10
  • photo7146.jpg
    photo7146.jpg
    122 KB · Zobrazení: 11
Komentár
Mercedes spravil paradneho konkurenta svojej S-klasse. Nic viac, nic menej. Inu klientelu si na toto len tazko dokaze ziskat. A co som videl uz nejake recenzie, tak displeje su sice velke, ale samotny system laguje, je pomaly a v porovnani s Teslou to je uplny shit. Tam je vidiet ten rozdiel, MB vie robit vyborne premiove interiery, ale Elon ma najlepsich IT-ckarov. Osobne by som si nikdy nekupil auto, ktore v sportovom rezime vydava ten nechutny zvuk pripominajuci spalovak (a niekedy nejde ani vypnut cez nastavenia). Prave preto si kupujem EV, aby som sa od toho oslobodil, a vyzera to tak, ze nemecke znacky si vsetci do jedneho neodpustia tento zlozvyk a este stale ziju v minulom storoci.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Bodaj by si mal pravdu. Kazdopadne musia masivne tlacit na rozsirovanie Ionity siete lebo ta ma dier ako emental v pokryti.

W
Wilo komentoval
Keby len dier... ale aj ta cenova politika bude podla mna este zaujimava (v negativnom zmysle). Ale snad sa mylim :)

jux moze byt, to je individualne, ludia maju rozne uchylky :D osobne umele zvuky velmi tiez nemusim, ale konkretne ten v Taycane by som vedel pocuvat kedykolvek. Asi ako jedinyz tych co som pocul. Ostatne boli skor otravne.

matchke
matchke komentoval
Vnimam EQS ako argument pre existujucich klientov MB aby zotrvali pri znacke a najma tych co presli na Teslu aby sa vratili. Co sa tyka toho zvuku. Tak, ..... je to tak trochu na smiech. Ale v prirode je zname, ze velke zvery robia velky krik. Vyrobci vedia co klienti chcu a tak im to daju.

Vyzera velmi dobre. Ak to takto pojde dalej aj s ostatnymi modelmi a vyrobcami, tak Tesla ani na Slovensko nemusi chodit.

1 Komentár
W
Wilo komentoval
Ale nech pride, aj my existujuci chceme aspon daky servis v nasej hladovej doline :)

Naše maličkosti mali tú česť stráviť 24hod v EQS. Poriadne sme ho prevetrali na diaľke (1300km) okolo SR (Čierna nad Tisou, Ubľa).
Ak auto niekto zvažujete a zaujímajú váš nejaké technické veci, kľudne pýtajte. Čoskoro bude mimo redakčného testu (nie odo mňa) špeci článok z tohoto okruhu.

eqs.jpg

Catchcash
Catchcash komentoval
Upokojil si ma. nemusim zacat setrit kedze mam 170cm :D

nick81
nick81 komentoval
Catchcash Dáš si sedačku hore :-D Nie, len myslím že nejakí "tesla" fans na FB písali, že EQS výhľad ako z tanku :-) neprišlo mi to tak. Možno preto, že tank už mám :-D

T
Taur komentoval
nick81 Mozno nehovoril o tanku z WW2, v modernych tankoch sa uz necumi cez priezor, ale na displeje, takze je mozne ze to MB odkukali z tanku. ;)

W
Wilo komentoval
Ta hmotnost bude este zaujimava, ked zacnu staty zdanovat BEV na zaklade hmotnosti, ako uz viacere navrhuju. Vela majitelov to sice asi riesit nebude, ale sekundarnym trhom to moze poriadne zatriast. Predsa len 2.7 tony je uz poriadny masaker.

nick81
nick81 komentoval
E-Up! Neviem či sa to dá zrovnávať :-). 2.7 tony, veľké pneu, natáčacia zadná náprava, neustále prepínanie FWD/RWD/AWD, hyperscreen s nejakým 2 jadrom, kopec svetla z ambilight,... je spotrebou už len z princípu inde. Pri diaľnici bolo jedno koľko sa išlo.. nad 130 rovnaká spotreba. Skôr je to bližšie ku EV6 AWD, ID.4 GTX. Ale veľmi použiteľné v rámci SR. Ak sa s tým niekto zladí naučí sa hrať so spotrebou ... Nechceli sme to dávať do ECO, lebo potom to bolo dosť na nás dosť ťažkopádne.

T
Taur komentoval
Oproti fosilnej verzii zas tych 400-500kg navyse mi nepride az taky rozdiel.

Pri tomto type a cenovej kategorii aut je v cene zaratana prestiz a znacka do takej miery, ze nielen sumarna ale aj percentualna strata je vyrazne vyssia ako pri beznych EV. Takze uplne suhlasim s Taur. Za par rokov to budu naozaj 30-40 tis. bazarove kusky, nehovoriac o zlavach na nove auta ked tato prechodna situacia so zlajdacenim pracovnej sily v dosledku penazi zadarmo a tym masivneho narusenia dodavatelskych retazcov pominie. Tuto zimu si moze vyskakovat kazdy vyrobca a hadzat ceny ako z rise snov ale za par mesiacov to uz bude inak.

Staci pozriet za kolko sa predavaju patrocne Tesly s cenami cez 100000 tis.€. V EV je technologicky pokrok tak rychly, ze co predstavi jeden vyrobca, o dva roky maju skoro vsetci a teda priplatky za nejaky wau efekt z vacsej baterie a lepsieho cx nie je namieste.

Auto si kupia ludia co nan budu mat a nezaujimaju sa o jeho predajnu cenu, lebo jeho kupou povazuju peniaze za minute. Nerataju ako niektori tu, kolko ich stoji km jazdy a za kolko auto predaju. Na trhu musia existovat aj auta ako toto, ktore ukazuju spolocensku prestiz. Vekom tato prestiz v cene desiatok tisic mizne a preto ojazdene budu mat take ceny ake maju. Dalsi rozumny kupec si dobre rozmysli kolko stoja nahradne diely a udrzba na tak drahe auto a aj to sa zohladni v cene.

1 Komentár
T
Taur komentoval
U koncernu vyhoda ze pasuju mnohe diely navzajom. Posrata mala mriezka okolo hmlovky na A8 200+e, ale zamok kufra za babku, lebo pasuje zo Superba za Skodovacku cenu. :)

Späť