nabijacka Alza BA

• Autor témy Autor témy jux
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Teraz niekedy ma byt, resp uz je, uzavera Mlynskych Niv nie? Bude este horsie, ked odstavia celu ulicu...

1 Komentár
Teq
Teq komentoval
je to dost peklo sa tam dostat..taxikari a zasobovaci tam stoja na prechodoch / zebrach / na ceste, autobusy nemaju kadial vychadzat, chodci sa tam cickaju ako sliepocky...no radost, ale uzavrete to este nie je

dnes hned vedla nabijacky...zeby sa ide konat vymena za novu alebo nebodaj pridanie dalsiej?

Prílohy

• photo4279.jpg
    photo4279.jpg
    190,6 KB · Zobrazení: 12
Teq
Teq komentoval
to je stlp na zvisle oznacenie parkovania pre invalidov, ktory sa pravidelne "respektuje"

milan84
milan84 komentoval
Teq tak mozno pridaju este jeden :D ako reakciu na moj podnet o nevyraznych vyznaceniach park. miest.

Ioniq
Ioniq komentoval
Podla mna to bude automatizovane delo, ktore rovno odpali spalovak co tam zastavi :)

Zasnem pri tej Alze... spalovak zaparkuje vedla mna, pozeram na vodica, ten na mna. Zaparkuje vedla na rezervacke pre nabijanie, mrdne plecom a ide prec. Este sa nespamatam zo soku a uz mi zenstina na spalovaku ukazuje, ze ci odchadzam... A prave parkuje dalsia zenska... OMG

Prílohy

• E3CC21A8-1654-4062-990C-778BC9474AE7.jpeg
    E3CC21A8-1654-4062-990C-778BC9474AE7.jpeg
    178,2 KB · Zobrazení: 12
  • 5489ED50-5B27-4E8A-9003-E2AB2537CD61.jpeg
    5489ED50-5B27-4E8A-9003-E2AB2537CD61.jpeg
    177,4 KB · Zobrazení: 16
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
“Veľko”mesto je len pre tvrdé nátury :). Ti slabí nech odpadnú a nezdržujú našu komandu vedenú údernou silou kapitánov a plukovníkov z Revucej, Topoľčian apod čo vedie tuto krajinu ku svetlým zajtrajškom!!

H
hudino komentoval
Vcera som si chcel kupit v Lidli vino Danko, ze si dam na kapitana, ale odolal som.... co ked mu z toho idu dake provizie :)

M
Marcel Pavlík komentoval
Toto je ale z velkej casti naozaj chyba Alzy... invalid tam ma aspon zvisle znacenie, EV nemaju nic, len daku cmaranicu na zemi, ktora bez zvislej znacky ani neplati. Je otazne ci to vobec ma Alza zaujem riesit.

2 Komentáre
Teq
Teq komentoval
no vidis...invalidi maju znacku a aj tak tam parkuju auta....mohol by tam byt aj bilboard s 400 svetelnymi sipkami a ajtak by tam auta parkovali.

Ioniq
Ioniq komentoval
To ano, ale predsa len je to viac odstrasujuce, aspon pre cast ludi, a mas uz paku vo forme policie. Debil sa najde vzdy a vsade, takze 100%ne to nie je...

Koegovia, s Alzou som uz toto zacal riesit formou komunikacie s panom, ktory ma na starosti zakaznikov a reklamacie.
Vedia o probleme, napisal mi, ze zvazuju ako to co najlahsie a najrychlejsie vyriesit.
Ked som bol v Alze naposledy - cez vikend, mal som stastie a jedno z miest bolo volne. Hned na zaciatku nabijania, skor ako som siel do shopu prisiel majitel Octavie stojacej na EV boxe. Pytam sa ho, ci vie, ze stoji na mieste pre nabijanie aut. Chvilku hladal odpoved-vraj inde nebolo volne. Ku koncu nabijania ked som uz bol spat zas dosiel pacient, ktory to bez problemov dal na invalidov a do tretitce opat EV box obsadil starsi par s SUV. Opat sa pytam pana, ci vie, ze blokuje nabijacku a ci si uvedomuje, ze toto mozu spravit aj elektromobilisti na benzinke, ci by sa mu to pacilo. Jeho odpoved rovnaka, ze nikde inde nebolo volne, ze to ma Alza blbo nastavene a pusti dnu aj ked nie je kde stat. Kvitujem mu aspon krok, ze nechal v aute manzelku, ze ked bude treba, s autom uhne.
Takze vacsina ludi tam parkuje, lebo Alza to ma fakt poddimenzovane ale rozumiem, ze nemoze prestat otvarat rampu aj dalsim, lebo je tam alzadrive.
Myslim si, ze kombinacia zeleneho vymalovania a obycajneho plastoveho kuzela (ktory si majitel EV proste posunie a potom ho da naspat) by vyrazne pomohla. Idem sa do Alzy ozvat znova aj s dnesnymi pripspevkami od vas, nech vidia, ze na to tlacime, ze ta sluzba ma zmysel a ak to nevyriesia, ja osobne tam prestanem chodit uplne, lebo ma nebavi trpnut ci nabijem a ani cakat, kym pride nejaky blbecek naspat k autu.

2 Komentáre
J
juris komentoval
Ten kuzel nie je zly napad. Zakladom je ale podla mna dat tam standardne zvisle znacenie P-reserve s napisom vyhradene pre nabijanie elektromobilov.

milan84
milan84 komentoval
znacenie "p-reservé" pomoze len tomu, kto nevie ze ta krabica je nabijacka pre elektro auta, ktore k nej musia mat pristup.
Druha skupina ludi, cize asi tak 90 percent dalsich ignorantov si znacky nevsima a preto sa stoji trvalo aj na invalidoch.
Zial ine ako farebne kriklavo oznacit a mechanicky zabranit (kuzel, zabrana, cokolvek) nepomoze.

milan84 - kazdopadne dakujem za vsetkych e-mobilistov. Alza ma podla mna problem s parkovanim aj kvoli tomu, ze je sucastou autobusovej stanice (na druhej strane, s obratom a ziskom asi problem nema :)) Raz som dstal pokutu, ze som nerespektoval zvisle znacenie ale len vodorovne. Takze ked nie je zvisle, hadam plati to vodorovne. To len taka uvaha na odventilovanie :)

3 Komentáre
Ioniq
Ioniq komentoval
No ak ma pamat neklame, vodorovne dopravne znacenie musi byt doplnene aj zvislym, inac neplati. Toto uz bolo rozoberane vela krat v roznych diskusiach aj v TV pri teme parkovania. Ale mozno som nepostrehol nejaku zmenu?

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Pamat ta neklame, lebo vodorovne znacenie ked je zapadane snehom tak............... Preto je tam zvisle, aby to bolo jasne.

milan84
milan84 komentoval
mame odpoved z Alzy:
Vaši zprávu kolega předal na odpovědné oddělení jako návrh na zlepšení, tímto Vám chci za kolegy velmi poděkovat. Vaším návrhem se inspirovali a v nejbližší době zajistí určitá opatření pro zlepšení celkové situace.

tak verim, ze to ozaj vyriesia a nemusime prestat spajat nakup s nabijanim.

Dnes som tu bol nabit, chademo neslo - nabijacka nevedela ze kabel bol pripojeny v aute, skusil som to restartovat ale nepomohlo. milan84 mozes im napisat ak sa ti chce.

juks
juks komentoval
Svoj prispevok o adapteri som vymazal, lebo som si az potom vsimol, ze Teq tam nebol s teslou...
Ked ste uz reagovali, tak to sem dam.
Ked som sa stazoval na ZSE, ze nejde tesla/chademo adapter, tak mi odpisali, ze adaptery su zakazane, hoci som v zmluve nenasiel o tom ziadnu zmienku.
A pridali stary hoax o niceni chademo konektorov teslackymi adaptermi.

milan84
milan84 komentoval
Teq ja im nechcem stale vypisovat :) skuste aj niekto ini. Zmenilo sa nieco na znaceni od ich posledneho slubu? zvisla tabula, vymalovanie...cokolvek.
A co ta diera v zemi vedla? este stale tam je?

Teq
Teq komentoval
vsetko po starom, aj diera :)

Akurat na Alze. Je pekne pocasie tak som zostal vonku pri aute na vzduchu, stat na vedlajsom prazdnom EV mieste. Kruzilo tu mrte spalovakov, miesta tu je malo, ale ked som bol vonku, nikto sa neodvazil zaparkovat na EV mieste. Akonahle som zaliezol do auta, trvalo presne 2 minuty 14 sekund kym to tu nedal prvy ignorant na smradlaku :) Ludia zjavne reaguju na fakt, ze by ich niekto priamo videl zle parkovat a slovne konfrontoval. Radsej poparkovali kade tade krizom na 4 smerovky, ale EV aj invalid miesto prazdne :) Hlavne, ze tu ma Alza kameru nasmerovanu a nikto to od nich neriesi.

2 Komentáre
Teq
Teq komentoval
a nabijal si? mne minule chademo neslo

Ioniq
Ioniq komentoval
Ano, CCS islo bez problemov

Prave nabijam CCS, Hyundai Konu, na Alze, nabijacka ide, ale tlaci len 36kW. Asi ju priskrtili :)

Prílohy

• photo4666.jpg
    photo4666.jpg
    135 KB · Zobrazení: 13
3 Komentáre
milan84
milan84 komentoval
Maco7 vitaj. dlhsi cas si nebol :) vidim, ze mas uz obrandovane auto, snad sa vidime o tyzden v sobotu ?!
36 bolo maximum?
Tie nabijacky spolu s autami maju niekedy svoj svet. Ja som sa dnes zavesil v Lidli aj ked som mal dost nabite s tym, ze natlacim par percent kedze tam nikto iny necakal. A na moje prekvapenie auto potiahlo az do 100vky. To sa mi este nestalo nikde inde ked som v aute sedel, aby som niekoho uz nebolokoval.
AKe si mal SOC, teplotu atd? Ja som niektore GW stojany upodozrieval v minulosti tiez, ze nejdu ako maju, ale opakovane pokusy za inych poveternostnych okolnosti mi to vyvratili.

Peterka
Peterka komentoval
Ja som tam bol cca pred tyzdnom a tiez mi dala na CCS iba 100A... skusal som volat na to cislo "nonstop servis", co je na stojane, ale nik mi nezdvihol

Teq
Teq komentoval
ona tlaci len 95-100 A uz od zimy, vzdy to pisem na Plugshare ale asi si nikto nevsimol :)

Ahojte, ja sim si bol prisosnut nakolko som vyzdvihival objednavku, bohuzial rovnaka skusenost, islo to pomalyyyy.

Komentár
ti, ktori tam chodite pravidelne. zmenilo sa nieco na parkovisku? mam na mysli, ci uz oznacili dva boxy nejak viditelnejsie, ci pribudla tabula alebo akakolvek ina uprava.
Ako sa tu docitate, je to uz par mesiacov, co to alza slubovala...

2 Komentáre
Teq
Teq komentoval
nie, vsetko po starom

milan84
milan84 komentoval
super. ja nechapem, naco potom maju vsetky tieto obchody tie ich nepodarene zakaznicke a PR oddelenia, ked im je to uplne jedno aj ked to naslubuju a vedia, ze to je problem...

Zla sprava: DC nabijacku vymenili za AC stlpik bez kablov! Tento krok Alzy absolutne nechapem... Hlavne ze nechali napis "Rychlonabijanie".

photo4812.jpg

photo4811.jpg

2 Komentáre
H
head komentoval
Cize ked si clovek pojde prevziat nejaky tovar, tak uz ani nema zmysel sa tam na tu chvilu dat nabijat. 👎

Peterka
Peterka komentoval
Ja ked som tam parkrat bol pre tovar, bud bola pokazena alebo tam niekto nabijal. Myslim, ze bola dost vytazena aj nezakaznikmi a aj pri obrate alzy sa naklady na prevadzku mohli niekomu zdat neprimerane.

tak si to zhrnme. Pridajte sa, kto suhlasite:
-Alza je jeden z najdrahsich obchodov
-Alza je logisticky aktualne na uplne najhorsom mieste v BA
-Alza za rok nebola schopna zabezpecit oznacenim, paskou, tabulou, aby tie miesta nezneuzivali fosilaci
-Alza si mysli, ze niekto oceni vytiahnutie svojho kablu na 10 minut, kym si vyzdvihne tovar

Iba ja to vidim tak pesimisticky? :)

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
No tie free nabijacky nebudu donekonecna free. Ale toto free ostalo. Ak by tam ostala rychlonabijacka, tak by ju casom spoplatnili. Pre navstevnika Bratislavy to vobec nie je zle miesto. Zadarmo parkovanie, zadarmo nabijanie a mam kopec casu si obzriet riaden kus Bratislavy. Nesuri ma cas ako pri rychlonabijacke, aby som ju neblokoval. Na taku prechadzku po meste mozno aj si niekde sadnut a nieco zajest ci vypit dobre. Je jasne, ze z pohladu niekoho kto zije v BA, alebo prisiel do BA koli praci ci inemu je toto miesto teraz asi nevyhovujuce.

milan84
milan84 komentoval
Vies, ale nikto nehovori, ze musia byt zadarmo. Ja stale prezentujem, ze kludne nech je to podmienene nakupom min za (napr) 10e aby to nezneuzivali taxikari a podobni, na ktorych doplacaju ostatni majitelia. Som fakt zvedavy, aky stav bude o rok ci dva. Ci nemecky koncern udrzi svoje 2-3 nabijacky free, alebo to nejak spoplatni. Pravdepodobna je aj verzia, ze to casom prejde napr. pod GW a oni to budu zuctovavat. Ktovie.
A ak sa nemylim, alza ma zadarmo len 1-2h, alebo... ?!

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Alza ma zadarmo len 1 hod., potom parkovne 2€ za zacatu hodinu. Ja som minule nabijal do 3/4 na sedem, nechal som si 5 minut na vyjazd. Pri vychode traposila nejaka mlada mamicka (ala diskusia modry konik), co nevedela kde zaplatit parkovne a nechala tam auto, presvihol som hodinu o 20 sekund. Stalo ma to 2 € a najlepsie je, ze potom druhy raz som zistil, ze o siedmej vecer rampu otvoria a vychadzaju vsetci bez platenia. Takze som mohol o 15 minut viac nabijat a bolo by to bez parkovneho.

Betari akysi, som zabudol ze som to tu cital, ze idem sa dobit ked uz tam mam nieco vybavit. Na mojich 6,6kW je zbytocne tahat kabel na 10 minut. ICE666SVK ma pravdu, donekonecna to zadarmo nemoze byt... Ale ten napis rychlonabijacka pobavil...

Komentár
Skoda, ze kvoli taxikarskym parazitom obmedzia bezneho zakaznika. Pricom by stacilo dat aspon tabulku "zakaz nabijania taxi", resp.cislo objednavky.

Komentár
Po tyzdni dosla z Alzy odpoved:
Dobrý den,

děkujeme za Vaší zprávu.

Omlouváme se, jedná se pouze o dočasné omezení. U nového showroomu vrátíme zpět rychlonabíječky.

S pozdravem a přáním úspěšného dne

Nepripada vam chore, vyhovarat sa na docastne riesenie? Ked kupia novy 2kW stojan? zaplatit prehodenie?
A prebieha tam nejaka rekonstrukcia ich obchodu? Mozno to myslia, ze ked sa postavi AS aj so vsetkym naokolo...takze o par rokov :D
A neverim im aj z dovodu, ze tu pol roka s nimi riesime, aby tie dve miesta oznacili viditelne a tvaria sa, ako uz pol roka o tom premyslaju a dakuju za navrhy, ze nieco urcite spravia. A spravili vymenu za tuto nabijacku.
Alza u mna fakt prepada. Ziadne relevantne info a ani činy.

2 Komentáre
Peterka
Peterka komentoval
mozno sa planuju stahovat skor, ako sa dokonci nova AS

Zamex
Zamex komentoval
zeby sa im podarilo najst este horsie miesto co sa tyka pristupu a parkovania, nez mali doteraz? :D

Borci, je to tak, že DC bolo len zapožičané od zastúpenia Circontrol v ČR/SR (ELEXIM). Tento deal sa skončil a dali tam aspoň AC od rovnakého výrobcu. Fakt si treba počkať na nové priestory, kde bude aj poriadne DC ;)

Komentár
Späť