Za mna urcite krok vpred. Zo stareho modelu zjavne zobrali co sa dalo a bolo dobre a dali do noveho modelu. Snazia sa zdroje vyuzit co najrozumnejsie a hnat ich na hranicu realnej vyuzitelnosti.Zjavne vyuzili vacsiu hustotu clankov a 40kWh je uz kapacita ktora uplne v pohode postacuje na 200km trasy, co je pomyslena psychologicka hodnota ktoru trebalo prekrocit.
Interier za mna celkom fajn. Ano exterierovo to nie je dizajnovy skvost ale urcite lepsie ako predosla generacia.a osobne by som v autach vyhodil vsetky displeje a ine ukazovatele, jednoducho by som strcil /vlozil smartfon do stojanu a vsetko by sa zobrazovalo na nom. Jednak usetrim naklady na vyvoj a HW samotny a umozni mi to spravit simple dizajn palubnej dosky.
Bateria: padlo tu niekde ze ziaden posun vpred. No minimalne hustota sa asi zdvihla. Chladenie vzduchom ale pokial vylepsili chladenie clankov ktore su najblizsie k pasazierom (clanky s najcastejsim poklesom kapacity) tak sa degradacia znizi a priblizi bateriam s aktivnym riadenim teplot/chladenia. A za cenu podstatne nizsiu a s nizsou hmotnostou.
Na ceny si pockame ale pre vacsinu moderneho sveta bude urcite priatelna, jasne pre nasinca v SK, CZ, HU, PL stale vysoka ale zas klesne cena jazdeniek takze vyhovorka ze sa neda EV kupit za normalnu cenu bude zcestna.
NISSAN dakujeme za dalsiu generaciu EV a uvidime s cim prijdete o par rokov.
P.S.: Nissan ma oproti Tesle dost velku vyhodu a to je dostupnost jeho sluzieb-Servis, Saloony, auto dostupne dost rychlo, cena servisu a nahradnych dielov a to dost zavazi. Clovek zijuci na vychode Slovenska nemoze chodit do servisu 600km, doboz cvakat odtah. Tesla nie je auto pre bezneho cloveka tak ako nie je pre bezneho zarabajuceho cloveka Mercedes ci BMW (Bohuzial to nasinci v postkomunistickych krajinach nepochopili a zvazauju stare vraky z DE lebo iba tie si mozu dovolit resp. nemozu len im to stale nedoplo resp. dopne po prvu buracku ked si ho nebudu moct dovolit opravit lebo nemali na zaplatenie havarijnej poistky lebo 1000€ je predsa strasne vela(Samozrejme cest vynimkam)). Su to premiove auta s premiovymi cenami, servisom, sluzbami, poistkami a pod.