Peugeot e-208

• Autor témy Autor témy jux
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Dnes v TT na Bratislavskej ulici pred predajnou Peugeot instalovali nabijaci stlpik s 2x typ2. Takisto vedlajsia predajna Hyundai tam ma svoj stlpik s typ2. Podobne aj Mercedes/Motor-car na Nitrianskej ulici.
Na mapu to nebudem davat, kedze su to "firemne" a aj tak vecne blokovane parkovacie miesta.

Zda sa, ze Peugeot sa uz vazne pripravuje na predaj e modelov ;)

Komentár
Tak peugeot.sk zverejnil ceny a začíname na 28990 (uvádzací bonus 1400) co pri využití 8000 dotacie (este nie su presné podmienky) by nemusela byť zlá kúpa....50kWh je už použitelná batéria hlavne u auta velkosti 208. V lete asi pohodlne 240-270 po dialnici a cez 300 po okreskách.

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
vdaka za info.
aby to ludia nemuseli hladat, je to tuto nenapadne na konci cennika. https://media-ct-ndp.peugeot.com/file/78/9/208-e208-new-2019-11.pdf
Je vtipne, ze elektro je oznacene ako GT line a potom cisto GT. To uz chybaju len fake koncovky vyfukov :)
Po odratani dotacie slusne velke auto so slusnou baterkou. Taky slusny kompromis dojazdu, velkosti auta a ceny. Ale uvidime nazivo a v praxi.
Vo FR vychadza drahsie. Tri urovne vybavy, najlacnejsie 32ooo a TOP az za 37ooo.
Uvidime ako sa prejavia tie rozdiely vo vybavach, este som tu nasu nestudoval.

Netyka sa to uplne EV ale vsetky nove PHEV od Peugeotu uz udajne vedia predkurit auto z baterie cez appku. Starsie PHEV ako Ioniq alebo Optima to nevedeli a musel byt zapnuty spalovaci motor. Takze deje sa pokrok aj na tomto fronte. Sice tam stale chrochti spalovak ale predsa je to spolu s dlhsim dojazdom na elektriku dalsi krocik k cistejsej doprave :)

2 Komentáre
D
dango komentoval
Osobne si myslim, ze je to hovadina - premienat el.energiu z malej baterky na teplo. A kurenie motorom by malo zostat. Preco potom majitelia malobaterkacov si dokupuju naftove bufiky?

W
Wilo komentoval
Kurenie motorom nadalej funguje. Tie auta maju aj tepelne cerpadlo takze pri miernej zime sa minie za tych 10 minut kurenia kolko? 5% baterky? Vo vacsom mraze ked nejde TC nech to je 10% co ti urobi 3-5km dojazdu. Myslim ze taka strata pri dialkovom vykureni naozaj nikoho trapit nebude. Ale tak vec pohladu... osobne moc pluginy nemusim ale cokolvek posunie ludi blizsie k elektrifikacii je u mna dobre :)

Páni veď to je spalovák, čítali ste to vôbec?

3 Komentáre
curgali
curgali komentoval
Ivan ty si to poriadne nastuduj...vyrába sa aj cistá EV verzia..

ivan32
ivan32 komentoval
curgali Ja viem, sedel som v ňom ale to prvé miesto získal spalovák.

curgali
curgali komentoval
No myslel som, že je to bez rozdielu pohonu...

Preco potom majitelia malobaterkacov si dokupuju naftove bufiky?
Ked si mizive percento majitelov malobaterkacov namontuje bufik a da video na net, to nemozno prezentovat ako trend a dovod.
1. je to nelegalne, nebezpecne a na STK to treba odmontovat.
2. smrdi to
3. ak sa montuje dopredu, spaliny idu dovnutra, ak sa montuje dozadu smrad je rovno vnutri a zabera miesto v kufri.

Mam dva i-MiEVy a ani v zlom sne mi nenapadlo, ze by som taku hlupost urobil.
Zaizoloval som poriadne teleso kurenia, hadice, cerpadlo aj vyrovnavaciu nadobku a spotreba kurenia podstatne klesla.

Komentár
Chcem pridať podporu e208 (resp. aj iné z PSA) do evDash. Neviete mi pomôct niekto rozkódovať SOH, a pod.? :-)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBqTqqS7WLU_a0Q24MrsJufQ1VBniXnBf7h_MdFyaJo/edit?usp=sharing

soh.jpg

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
pozeram ako tela na nove vráta, ale na PSA aute to vieme v pripade uspechu vyskusat v decembri :)

Späť