Porucha Tesla model 3

RisoMandat

Junior member
Pridal sa
26 feb 2025
Správy
3
Caute chcem sa Vás spytat či sa niekto stretol s poruchou:
high voltage circuit integrity check( kontrola integrity obvodu vysokého napätia). Auto mi zájazdy prestalo fúkať teplý vzduch šiel len studený a po chvíľu vyskočilo že ďalšia jazda nebude možná. Na diagnostike ukazuje aj niečo s baterkou na servis som objednaný o 2 týždne do viedne auto nepojazdné.

Ahoj. Ja by som predsa len skúsil vymeniť 12V batériu. Nemusí to byť ono, ale často som čítal vo fórach a skupinách, že ľudia mali random chybové hlášky práve kôli 12V batérii. Chyby hlavnej HV batérie sú celkom zriedkavé (aspoň pri novších modeloch).

Komentár
Toto ukazuje diagnostika

Prílohy

• photo10202.jpg
    photo10202.jpg
    27 KB · Zobrazení: 11
  • photo10203.jpg
    photo10203.jpg
    31,5 KB · Zobrazení: 10
Komentár
Aha, tak to asi bude musiet Tesla vymenit (PCS - Power Conversion System). Vraj sa to stavalo na 2018-2019 rocniku ale sem tam aj na novych. Blbe je, ze sa to nerata ako sucast baterie, takze na to plati len zakladna zaruka a nie ta 8-rocna.

Komentár
Mne sa minuly rok pokazil Model X. Pocas jazdy zacalo auto vypisovat chyby a ked som zaparkoval, dalsia jazda uz nebola mozna. Bolo to v nedelu a auto som dal odtiahnut do Viedne. Cez appku som otvoril service request a auto zobrali do servisu hned v pondelok rano. To ze tam bolo niekolko tyzdnov a komunikacia so servisom bola katastrofalna je uz druha vec.

Komentár
A aká bola chyba ? Oprava ?

1 Komentár
H
head komentoval
Prepac, to som zabudol napisat. Tiez to bola chyba HV baterie. V ramci zaruky mi ju vymenili za inu, repasovanu bateriu.

Späť